Wij hadden ons kind niet aangegeven….OEPS!!!

aangeven kindZondag 14 juni 2015. De mooiste dag van mijn leven. Een zondagskindje was geboren en het was ons kindje. Wat een mooie bijzondere dag. Mijn aandeel voor het op deze aarde zetten van een kleine spruit was volbracht, nu mocht mijn lief aan het werk. Hij ging, zoals de meeste trotse vaders doen, zijn spruit aangeven bij de gemeente…

In het ziekenhuis
Onze spruit is dus op een zondag in het ziekenhuis geboren. In het ziekenhuis waar ik ben bevallen kun je je spruit ook meteen aangeven…..als je doordeweeks bent bevallen tenminste. Er is dan een loket en een vrouw van de gemeente en als je alle papieren bij je hebt, kun je meteen daar alles regelen zodat je niet naar het gemeentehuis hoeft. Voor ons was dit echter niet mogelijk, aangezien ik dus een zondagskindje baarde…

Ik regel het wel
Hoe ik een paar uur na een bevalling en vol met hormonen zo helder kon zijn, ik heb geen idee. Ik vroeg aan de zuster of het mogelijk was dat mijn lief de volgende dag terug kon komen naar het ziekenhuis om daar onze spruit aan te geven. Het ziekenhuis was dichterbij dan het gemeentehuis, dus fijner…. Dit gebeurde niet vaak, maar het kon wel gewoon…. Dus dat had ik mooi geregeld.

De dag van het aangeven
Onze spruit was 1 dag oud, de kraamhulp was al weer bij ons thuis begonnen en mijn lief raapte alle papieren bij elkaar om zijn kleine man aan te geven. Paspoort, erkenningspapieren enz…Dit was zijn taak…succes schat…

Een uur later kwam hij terug, ik was blij dat hij weer thuis was in onze baby cocon en onze spruit bestond nu echt, was een echte wereldburger. Dachten we…

7 dagen later
Een week later hadden wij nog steeds geen bezoek van het consultatiebureau gehad en ook nog geen papieren binnen met zijn BSN nummer. Vreemd….De kraamhulp geeft aan nog een dag te wachten en anders te gaan bellen.
Ik vraag mijn lief….heb je ook een handtekening moeten zetten??? Nee, zegt hij. Ik kijk vreemd en vervolgens zegt hij, of toch wel? Jawel natuurlijk wel.
Ik geef het de schuld aan het slaapgebrek en de intensheid en bizarheid van de eerste dagen dat hij het even vergeten was.

Nog geen bericht
Een dag later…je raadt het al (anders was dit ook wel een saai verhaal) nog geen bericht. Dus wij gingen bellen om te vragen wat er mis was gegaan. Gemeente….geen spruit bekend. Ziekenhuis…..wel een spruit geboren, verder niks bekend. Terug naar gemeente….die gaan het uitzoeken, maar vraagt of we nog een keer het ziekenhuis willen bellen.

Hij bestaat niet
Conclusie….Onze spruit bestaat officieel nog niet. Nou ja officieel, ik weet toch heel zeker dat hij uit mij is gekomen, dit is namelijk niet geheel onopgemerkt gebeurd en daarnaast wist ik ook zeker dat er een klein mooi ventje naast mij in de wieg lag. Hij was echter nog niet ingeschreven bij de gemeente dus bestond nog niet….

scoutingOpgegeven voor de scouting?
Waar heb jij onze spruit in hemelsnaam voor ingeschreven? Was mijn eerste vraag. Krijgen we binnenkort een aanmelding van de scouting? Mijn lief had geen idee. Hij was netjes het ziekenhuis ingelopen. Had vol trots aan de balie gezegd….Ik kom mijn zoon aangeven…. en ze zeiden….dat kan hier. Achteraf weten we dus dat hij helemaal niet bij dat loket van de gemeente is geweest, maar wist hij veel. Die vrouw in het ziekenhuis zei dat het daar kon en dat alle papieren thuis gestuurd zouden worden. Nooit enig papier gehad overigens, dus nog steeds geen idee waar onze spruit nu voor ingeschreven is.

Hals overkop en een boete
Mijn lief moest ondertussen alweer werken, dus ik ging halsoverkop met mijn spruit eropuit om hem alsnog in te schrijven bij de gemeente. 12 dagen na zijn geboorte werd onze spruit dus officieel aangegeven, door mij. Vanaf toen was hij officieel wereldburger. We konden wel een boete krijgen omdat we hem te laat hadden aangegeven. 350 euro. Jeetje, dit meen je niet…..De mevrouw van de gemeente heeft gelukkig het hele verhaal op zijn formulier geschreven zodat de boete hopelijk niet uitgeschreven zou worden.

Tot een half jaar na zijn geboorte was ik bij alle brieven voor onze spruit bang dat het alsnog de boete was. Gelukkig is die nooit gekomen….en de rekening van de scouting gelukkig ook nog niet…

25 comments

Geef een reactie

CommentLuv badge