10 budget uitjes met kinderen…

De budget challenge is over de helft en tot nu toe gaat het heel goed. De boodschappen blijken makkelijker dan gedacht, maar waar ik wel veel moeite mee had, was het zoeken van budget uitjes met de mannen.

Als je me volgt dan weet je dat wij een ongeschreven ‘Ieder weekend’ regel hebben. Dat betekent dat we ieder weekend iets met de mannen willen doen. Klein of groot, maar wel ieder weekend een momentje. Veel uitjes kostte vaak geld. Of we gingen dan iets eten en dan kostte dat weer geld. Ik vroeg op Instagram om jullie hulp voor Budget uitjes met de kinderen.

  • Kinderboerderij: Dit vond ik zo’n simpele en makkelijke en toch hadden wij dit nog nooit gedaan. Althans niet samen. We besloten het meteen te doen. We zijn 1,5 uur weg geweest, maar het was mega leuk aan het einde van de middag nog even samen weg te zijn. De mannen vonden het fantastisch.
  • Bioscoopje spelen: Zo simpel maar zo mega leuk. Alle lichten uit, allemaal een lekker plekje zoeken om te zitten en popcorn maken. Heerlijk.
  • Speeltuinen ontdekken: Nog zo een waar ik niet echt over na had gedacht. Op vakantie doen we dit heel vaak, maar nooit vanuit huis.
  • Bos: Naar het bos gaan is een van onze favo uitjes. Ik weet niet waarom, maar het bos is altijd genieten. Takken zoeken, bomen klimmen en lekker uitrazen. Vaak gaan we na de wandeling wel een drankje of een hapje doen en dat kan dan niet altijd.
  • Geocachen: Voordat we kinderen hadden (jeetje wat klink ik nu oud) deden mijn lief en ik dit wel eens. Het is eigenlijk schatzoeken in het echte leven, over heel de wereld. Mensen verstoppen kleine pakketjes en jij gaat die doormiddel van hints zoeken. Je hebt blijkbaar ook speciale kinder caches. (google het eens)
  • Strand: Als ik dichter bij het strand woonde dan wist ik het wel. Lente of herfst, het maakt me niet uit, ik hou er van. Het strand is een van mijn favoriete plekken, maar voor ons is de rit te ver (en daardoor duurder)
  • Fietsen: Deze tip kreeg ik vooral voor de lente en de zomer. Ik kon afgelopen jaren niet heel goed fietsen waardoor het bij mij bij kleine stukjes bleef, maar het is natuurlijk wel heel leuk. Of ga op de fiets speeltuinen ontdekken.
  • Tuincentrum: Dit was echt een goede tip en eigenlijk heb ik dit laatst twee keer al gedaan. Met kerst gingen we kerstdorpjes bekijken in het tuincentrum en even later ging ik er met een vriendin koffie drinken zodat de kinderen in het speeltoestel konden spelen. Simpel en super leuk. De vissen zijn ook altijd een succes bij kinderen.
  • Bibliotheek: Dit ga ik ook zeker binnenkort een keer doen. Lekker rondkijken, boekjes uitzoeken en lezen. Vooral met onze oudste wil ik wel eens naar de bibliotheek gaan. Hij komt er met het kinderdagverblijf wel eens, maar wij zijn er nog nooit geweest. Eens uitzoeken of het hier in het dorp ook leuk is, anders een keer naar Eindhoven gaan.
  • Social deal/ Wow deals/ Groupon: Hier had ik ook niet aan gedacht. Als je deze sites in de gaten houdt, kun je echt leuke deals vinden. Zo ging degene die me deze tip gaf zwemmen voor 5,50 met z’n vieren.

Heb je nog goede tips voor budget uitjes? Deel ze vooral, want ik hou er van nieuwe dingen te ontdekken met de mannen.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *