10 dingen die ik zelf maakte voor onze baby…

Mijn projecten

Baby DIY

Zoals jullie een tijd geleden konden lezen hou ik van DIYen en kun je in ons huis meerdere projecten tegenkomen die we zelf hebben gemaakt. Toen ik zwanger was kon ik dan ook los op Pinterest en op zoek naar allerlei DIY projecten voor onze spruit. Naast het verven van de meubeltjes,  haakte, naaide, plakte ik en gaf mijn lief ook een aantal keer een opdracht om iets in elkaar te zetten. Vooral in mijn verlof had ik tijd om dingen zelf te maken voor mijn baby… ik had tenslotte de tijd en de nesteldrang zorgde ervoor dat ik alles op tijd af wilde hebben en niks wilde laten liggen.
Hieronder een overzicht van alle projecten die ik voor mijn spruit heb gemaakt, misschien doe je nog wat inspiratie op…

zelf mobiel maken

Als je me hebt gevolgd weet je dat ik niet zo van gekleurd plastic houd en daarnaast ben ik ook geen groot fan van Nijntje, Woezel en Pip, Disney of een ander bekend figuur. Wel de films en de boeken natuurlijk, maar niet ter decoratie van mijn spruits kamer of kleding. En zoals ik al zei, zolang mijn spruit zelf nog niet kan kiezen, kies ik dus wat ik leuk vind. Een muziekmobiel vond ik erg lastig. Op Pinterest vond ik een mobiel die ik wel erg gaaf en stoer vond en besloot te proberen deze na te maken. Mijn inspiratie kwam via Pinterest uit deze  webwinkel. Mooi vilt, garen, vulling en via marktplaats een mobiel waar ik de figuurtjes vanaf haalde. Onze spruit volgde al snel de vliegtuigen als ze rondvlogen boven zijn hoofd, zo leuk.
zelf maken voor je baby

Naast het verven de schommelstoel, zag ik mezelf al voedend of wiegend een houten kont krijgen. De twee kussentjes heb ik daarom gemaakt. Schuimrubber en postzakken stof voor het het zitkussen. En zo’n oude wollen deken heb ik gebruikt voor de wolk.

zelf maken baby

Als je op Instagram wat babydingen volgt dan kom je ook regelmatig allerlei webshops tegen met leuke broekjes. In een stoffen winkeltje hier in de buurt vond ik leuke tricot stof dus dat wilde ik zelf ook wel eens proberen. Een eitje was het en de broekjes stonden super gaaf. Links is een legging model en de andere twee zijn harem broekjes.

baby shirts

Simpele shirts van de Hema, flock en flexfolie en mijn lief die leuke plaatjes natekent. Even strijken en klaar. Flex folie is bij mij favoriet want dat is glad, flock folie is zacht en daar gaan allerlei pluisjes op zitten. In mijn shoplog kon je al zien dat ik weer nieuwe shirts heb gekocht om onder handen te nemen. Op het shirtje dat onze spruit aan heeft heb ik van tricot stof een borstzakje genaaid. Wil je een beschrijving van hoe je zo’n shirt kan maken? Ik maakte er een; DIY flexfolie

spiegel babykamer

Op Pinterest zag ik dit idee, maar dan met een krijtbord in het midden. Dat wilde ik ook, maar dan met een spiegel. Trein van IKEA, spiegel van Praxis, lief van mezelf die alles in elkaar zette en klaar is de gave spiegel.
geboortebordHet geboortebord van onze spruit is al eens eerder voorbij gekomen, maar zeker de moeite waard om nog een keer te delen. Ik had een idee en mijn lief werkte het binnen no time uit met vloerplanken die we nog hadden liggen. Hij staat nu op de kamer van onze spruit. Heel handig als ik het niet zelf kan maken voor de kleine.

maxi cosi hanger

Mag ik jullie even voorstellen, dit is Ollie. Niet dat jongetje, maar die groene olifant. Ik wilde graag een maxi cosi hanger en ik had al de meest gave voorbij zien komen op Instagram. Het leek me echter heel onhandig als die hanger van de ene kant tot de andere kant van het handvat zat, dan kon je je spruit er toch niet makkelijk in en uit halen? Dus ik ging zelf aan de slag. Ik leerde haken en maakte Ollie, met een rammeltje er in (uit een andere knuffel gesloopt), omhaakte een houten kraal, elastiek er doorheen en klaar. Onze spruit speelt er heel graag mee als hij in de auto zit.

Ook de gordelbeschermers zijn DIY, maar dan made by mijn moeder. Ik gaf de originele als voorbeeld en koos een leuke stof. Binnen no time had ik gave gordelbeschermers.

zelf maken babyIk had al vaak gezien dat boxkleden niet echt netjes in een box pasten. Hoe kon dat toch? Vaak lagen die randen omhoog, heel gek. Aangezien mijn moeder heel handig is, besloten we er een zelf te maken voor onze baby… althans mijn moeder. Samen kozen we stof uit die we leuk vonden en op Pinterest vond ik een soort gelijk box kleed als deze. Zo gepiept en onze spruit kan er heerlijk op spelen.

De bijtring die je in de box ziet liggen en (helaas wazig) in de hand van onze spruit ziet, is een favoriet speeltje en ook een DIY. Het was een cadeautje van een vriendin, spruit sabbelt op het oor, rammelt en zwaait er mee, echt leuk. Ik vond dit zo’n leuk cadeau dat ik hierdoor ben gaan leren haken, zodat ik ook zelf dingen kon haken, als kraamcadeau of voor onze spruit.

zelf maken baby

Het droom kussen en de poef waren beide een cadeau tijdens mijn babyshower. Het droomkussen van mijn zusje. Het is gemaakt van een wollen deken en het woord droom staat er met dik koord boven op. Lang lag het kussen in de box, maar toen onze spruit groter werd, was de ruimte die overbleef te klein. Nu ligt hij op zijn slaapkamer. Van een andere wollen deken kreeg ik de poef voor op de babykamer, toen gevuld met luiers en doekjes, nu gewoon met vulling (de luiers hebben we flink lang mee kunnen doen)

Dit waren de dingen die ik zelf ben gaan maken voor onze baby, al zal daar vast nog meer bij komen. Tot nu toe hebben we alles met heel veel plezier gebruikt, misschien is het zelfs wel extra leuk als je het zelf gemaakt hebt. Ik ga dan ook lekker door met zelf dingen maken voor onze spruit, want zolang hij groter wordt, heeft hij steeds weer iets nieuws ‘nodig’.

Volg:
Share:

24 Reacties

 1. 8 februari 2016 / 06:38

  Wauw, wat creatief zeg! Je hebt echt leuke dingen gemaakt! Hoe heb je leren haken? Via iemand die je kent, via internet? Ik zou het ook wel willen kunnen namelijk, dus als je nog tips hebt…

  • Liefthuis
   Auteur
   8 februari 2016 / 11:52

   Via internet, ik heb een simpel patroon opgezocht en daarbij staan dan verschillende steken en steek voor steek zocht ik op op youtube. Is heel handig. Vaak staat er 10 x een vaste en als je dan de vaste kent dan kun je die tien keer doen. De eerste keer kost het wat tijd, maar het wordt echt heel snel makkelijker.

 2. 8 februari 2016 / 07:04

  Die spiegel is echt gaaf geworden en de rest van de projecten ook goed gelukt. Heb zelf ook geprobeerd een mobiel in elkaar te zetten maar leek nergens op. Wat betreft de boxkleden net opstaande randen. Dat is echt heel praktisch en voorkomt dat speelgoed uit de box rolt tussen de spijlen door.

  • Liefthuis
   Auteur
   8 februari 2016 / 11:52

   Haha dat geloof ik meteen, nooit over nagedacht.

  • Liefthuis
   Auteur
   8 februari 2016 / 11:53

   Dank je 🙂

 3. 8 februari 2016 / 08:39

  Die broeken zijn echt ultiem gaaf, kan ik ze bij je bestellen 😉

 4. 8 februari 2016 / 09:13

  Wauw Jodi wat ontzettend gaaf! Die broekjes zijn ook heel tof. Ik vind het heel knap van je en het zijn allemaal leuke dingen. Kun je een keer een blog wijden met foto instructie voor dat flexfolie? Of een vlog? Als ik het dan zie, dan ga ik het ook maken. Toevallig heb ik deze week een DIY zelf project op mijn vrije dag gepland. Ben benieuwd of het mij gaat lukken 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   8 februari 2016 / 11:54

   Ik ben heel benieuwd Angela. Ik zal er eens over nadenken want krijg veel vragen of die flexfolie.

   • 8 februari 2016 / 12:07

    Ja echt doen! Ik moet dingen echt zien voordat ik ze maak 😉 Ik ben ook benieuwd haha. En als het gelukt is, zal ik er een blog aan wijden, maar waarschijnlijk zal dat wel ff duren haha.

 5. 8 februari 2016 / 12:23

  Creatief ! Wat een leuke dingen heb je gemaakt. Die spiegel vind ik echt een super leuk idee… Ben wel benieuwd naar de flexfolie, ik heb zelf hotfix gedaan (met steentjes een patroon op een shirt/broek strijken) dus ben wel heel benieuwd wat flexfolie is

 6. 8 februari 2016 / 16:29

  wauw wat ben jij creatief zeg! Ik vind je mobiel erg gaaf geworden en van die spiegel sta ik helemaal te kijken. Super leuk!

  • Liefthuis
   Auteur
   8 februari 2016 / 16:35

   Dank je, het is echt niet heel moeilijk hoor. Kun jij vast ook

 7. 9 februari 2016 / 16:55

  Wat ben je lekker creatief. De spiegel is erg origineel en fijn dat je zelf zulke gave broekjes kan maken. Leuk ook dat je de gepimpte shirtjes hebt gedeeld, was er erg benieuwd naar. Heel erg leuk zijn ze geworden!

  • Liefthuis
   Auteur
   9 februari 2016 / 19:18

   Ddank je, dit zijn de shirtjes die ik al had gemaakt in maat 50/56. Ik heb nog shirts liggen die ik ga pimpen in maat 74/80

 8. 9 februari 2016 / 19:17

  Super creatief en zoveel ook! Ik heb zelf babydekentjes gehaakt en een keer een legging genaaid (met hulp van mijn oma, ik ben zelf nog niet zo handig met de naaimachine).

  • Liefthuis
   Auteur
   9 februari 2016 / 19:19

   Dat is wennen en gewoon doen. Als het 1 keer gelukt is, gaat het daarna alleen maar sneller.

 9. 14 februari 2016 / 10:30

  Zoo creatieveling!
  Die kleertjes zijn super leuk gemaakt 🙂
  Waar pinterest al niet handig voor is.

  • Liefthuis
   Auteur
   15 februari 2016 / 15:09

   Haha inderdaad zo handig voor inspiratie.

 10. 1 mei 2016 / 13:23

  Wat onwijs leuke DIY projecten.
  Erg creatief. Ga ze zeker in me hoofd houden.
  Die rammelaar heb ik ook meerdere malen gehaakt maar dan een beertje. Ook eens gemaakt met een lap.

  • Liefthuis
   Auteur
   1 mei 2016 / 20:17

   zo’n leuk cadeautje, leuk dat je de DIY’s in je hoofd gaat houden, ik wil ze graag zien als ze af zijn

 11. Janneke
  9 april 2018 / 17:47

  Grappig.. ik heb mijn eigen oude schommelstoel geschilderd voor onze han… volgens mij exact dezelfde, zelfs dezelfde kleur.. knuffels ook gehaakt maar niet voor han. Wel voor ukkies van vriendin en schoonzus. De spiegel is leuk. Nu aan t zoeken naar ideeën voor de grote jongens kamer die nu maar eens moet komen.

  • Liefthuis
   Auteur
   9 april 2018 / 21:11

   Jaaa zo leuk de grote jongens kamer inrichten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *