10 jaar terug in de tijd…..tag

Uit de oude doos

Uit de oude doos

Vroeger…..Toen ik net zo oud was als jullie…. Dat zeg ik wel eens tegen mijn leerlingen van 16. Mijn leerlingen weten niet wat een walkman of floppies is, hoe bizar, wij zijn gewoon al geschiedenis…Ik kwam deze tag tegen op mamametpassie en hij is bedacht door Simone.
Tien jaar terug in de tijd. 2006 het jaar van; Rood van Marco Borsato, het jaar dat Twitter gelanceerd werd, het jaar dat er ophef ontstond over die lekkere n…..zoen en het jaar dat de Wii op de markt kwam.
Wat deed ik in dat jaar precies en wat hield me bezig? Een gebeurtenis had in ieder geval veel impact. Een vriendin overleed onverwachts…..Verschrikkelijk…
Verder ben ik gaan graven om de tag in te vullen, lees je mee? Jodi tien jaar terug in de tijd…

Tien jaar geleden was mijn leeftijd…

Wandelen door de Ardennen met school, zwaar maar gaaf

Wandelen door de Ardennen met school, zwaar maar gaaf

Ik was 18 werd 19, 18 jaar was echt DE leeftijd. Dan was je volwassen, mocht je gaan auto rijden (ik moest echter eerst 3 keer zakken en haalde dus pas op mijn 19de mijn rijbewijs) en mocht je alle kroegen in en dan vooral de kroegen waar je op je 17de ook altijd binnen probeerde te komen. 18 was echt een beetje het magische getal.

Tien jaar geleden was ik verliefd op…
Ik zit te denken of ik toen een vakantie liefde had of niet. Vaak vond ik op vakantie iemand wel leuk, wat dan nog een beetje na sudderde, maar het werd nooit echt iets natuurlijk. Er was dat jaar wel een hele lieve jongen, die mij leuk vond en die ik wel graag leuk wilde vinden, want hij was heel lief, maar het werkte toch niet echt.

Tien jaar geleden woonde ik nog…
Bij mijn ouders. We waren een jaar daar voor vanuit de stad naar een dorp verhuisd. Het huis (boerderij) was heel leuk, ik kreeg zelfs een paard. Alleen zaten al mijn vriendinnen nog in Eindhoven. Ik reed dus ieder weekend met de trein of met de auto heen en weer naar mijn vriendinnen om met hun te gaan stappen.

jasje check, broek check, riem check, bruin shirt check, sjaaltje check (bruin haar kwam pas later, maar dan snappen jullie wat voor sjaaltje ik bedoel, die waren vet in toen)

jasje check, broek check, riem check, bruin shirt check, sjaaltje check (bruin haar kwam pas later, maar dan snappen jullie wat voor sjaaltje ik bedoel, die waren vet in toen)

Tien jaar geleden droeg ik het liefst…
Ik heb het terug proberen te zoeken op foto’s. Mijn hippie tijd was toen wel voorbij en volgens mij droeg ik spijkerbroeken die nog een beetje uit liepen met daarop een strak shirt (vaak donker bruin, don’t know why) en een bruine riem. Ik had ook een favoriet groen jasje. Sjaaltjes en oorbellen droeg ik ook veel, je weet wel van die dunne sjaaltjes en grote hang oorbellen.

Tien jaar geleden ging ik dagelijks…
Naar de Pabo. Ik zat toen in het tweede jaar van de Pabo als ik me niet vergis. We gingen dat jaar met school op reis naar de Ardennen. Je werd ergens gedropt met een minimaal budget en moest maar zien hoe je bij het eindpunt kwam. Heel gaaf.

Tien jaar geleden sliep ik ’s ochtends tot…
In het weekend denk ik tot tien uur half elf. Heerlijk!!!

Ook dat jaar ging ik weer met een vriendin mee op vakantie

Ook dat jaar ging ik weer met een vriendin mee op vakantie

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu…
Pfff goede vraag…even denken…..ik had denk ik nooit verwacht nu nog steeds wel eens onzeker te zijn. Ik dacht altijd dat je vanaf je 25ste alles onder controle zou hebben en alles wist en nergens over twijfelde. Dat je dan echt groot en volwassen zou zijn. Dat had ik dus mis.

Tien jaar geleden luisterde ik het liefst naar…
De Radio 538 of naar musical muziek. Ik deed dat jaar auditie (en werd aangenomen) voor de MusicalAllfactory, een deeltijd musical opleiding, en had al zangles. Dat was dus oefenen oefenen oefenen. Sowieso zong ik graag met van alles mee, dus ik had altijd muziek op staan.

Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met…

Dit was ik tijdens een voorstelling in 2006

Dit was ik tijdens een voorstelling in 2006

School, Msn-en (heeeeeel druk), vriendinnen, de paarden verzorgen (hoe vervelend soms ook, die vieze stallen), tv kijken en dat jaar speelde ik ook een voorstelling.

Tien jaar geleden droomde ik over…
Grote avonturen in een musical, reizen naar Australie en het ooit vinden van mijn droomprins. Ik was best kieskeurig en had nog nooit echt een relatie gehad, daar zat ik stiekem wel een beetje op te wachten. Het werd tijd op mijn 18de vond ik, daarna duurde het toch nog even voor ik mijn Lief tegen kwam.

Tien jaar geleden wilde ik…
Zingen, dansen, toneelspelen, leuke mensen ontmoeten, minder onzeker zijn, stappen met vriendinnen, dubbel zoveel tijd hebben om genoeg bij mijn vriendinnen te zijn, genoeg thuis de huismus uit te hangen voor de tv op zaterdag avond en mijn paardje verzorgen.

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over tien jaar…
Mama te zijn. Ik vond zelf 25 altijd een mooie leeftijd om moeder te worden. Jong, maar niet te jong. Toen ik 25 was, voelde het alsof ik een tienermoeder zou zijn als ik op dat moment moeder werd. Dat veranderde daarna en jullie weten hoe het er nu bij ons uit ziet. Daarnaast denk ik dat ik dacht al getrouwd te zijn (still waiting) en een mooi huis te hebben (check). Qua baan twijfelde ik altijd heel erg, ik wilde altijd heel graag de musical in, maar ik wilde ook niet altijd moeten werken als de rest vrij was, daar moest ik toch nog maar eens over nadenken.

Ik vond het best moeilijk om terug te halen. Wat deden jullie in 2006? Weet je het nog?

Tot snel,

Liefs Jodi

 

Volg:
Share:

10 Reacties

 1. 29 februari 2016 / 07:32

  Superleuk om jouw antwoorden te lezen met bijbehorende foto’s! Toch bizar hoe verschil er zit in zelfs 2/3 jaar. Of je nu 15 bent en op de middelbare school zit of al 18 en op je vervolgopleiding. Heel leuk 😉 En inderdaad je moet echt wel even graven!

  • Liefthuis
   Auteur
   29 februari 2016 / 07:43

   Inderdaad graven naar wat er nu precies in dat jaar was. Het scheelt zeker veel die paar jaar.

 2. 29 februari 2016 / 07:34

  Leuke tag… leuk om zo eens terug te kijken naar 10 jaar geleden.

 3. 29 februari 2016 / 07:38

  Leuk om te lezen. Ik zei gister nog tegen Angela dat ik bij mijn ouders eens moet gaan kijken, al die oude foto’s staan op een schijfje.

  • Liefthuis
   Auteur
   29 februari 2016 / 07:43

   Ik moest ook echt zoeken, alle foto’s op mijn computer begonnen bij 2007.

 4. 29 februari 2016 / 08:18

  Ik was toen 16. Ik heb de tag opgeslagen om m ook in te vullen, super grappig om zo terug te blikken

 5. Femke
  29 februari 2016 / 12:50

  Die goeie oude tijd… 😉 mooie herinneringen! x

  • Liefthuis
   Auteur
   29 februari 2016 / 14:22

   Ja he Femke 🙂 Was leuk

 6. 1 maart 2016 / 09:48

  Leuk om zo meer over je te lezen. Ik wist bijvoorbeeld niet dat je de pabo hebt gedaan 🙂 En nog leuker ook om al die foto’s te bekijken 😀

  • Liefthuis
   Auteur
   1 maart 2016 / 14:42

   Yep, een echte juf hier 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *