Bijna mama….10 vragen over de zwangerschap – TAG

Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?
Ik heb altijd al geweten dat ik moeder wilde worden. Vroeger dacht ik altijd dat ik op mijn 25ste toch zeker wel moeder zou zijn. Dan was ik namelijk jong, maar wel oud genoeg. Ik dacht altijd (toen ik 15 was ofzo hė) dat het zo zou gaan. Toen ik eenmaal 25 was, kreeg ik het benauwd. Ik had een vriend, we woonden samen, het had dus zeker gekund. Toch voelde het op dat moment nog alsof ik tienermoeder zou worden als ik op dat moment een kind zou krijgen. Ik weet niet waarom dit voor mij zo voelde, want ik kende ook echt wel mensen die wel al kinderen hadden, maar voor mij voelde het raar. Dat dit snel zou veranderen….dat wist ik dan weer niet, twee jaar later was ik namelijk hoog zwanger.

Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?
Bij onze spruit durfde ik niet teveel te verwachten. Ik wil nooit teveel hopen op iets, omdat ik bang ben dat het dan tegen valt. Ik ben bij onze spruit geen seconde misselijk geweest en iedere avond ging ik naar bed met het idee….het zal morgen wel komen. Bij deze zwangerschap had ik natuurlijk al wel een duidelijk beeld van wat het was om zwanger te zijn. Ik hoopte heel erg dat het hetzelfde zou zijn…en grotendeels is het, ondanks een aantal grote verschillen, toch te vergelijken.

Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?
Bij onze spruit was het blijdschap, maar ook angst. Daarvoor had ik een miskraam gehad en ik durfde niet te blij te zijn. Ik was gereserveerd en onzeker. Bij deze test voelde ik me zekerder. Natuurlijk hield ik die slag om mijn arm en had ik zelfs al een positieve test een paar dagen voordat ik dit deelde met mijn lief, toch uit angst… Ondanks dat, voelde het nu anders, iets zekerder, alsof het zo moest zijn en alsof dit klopte. Ik was dus sneller blij dan bij onze spruit.

Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?
Nee. Ik kom zelf uit een meiden gezin, dus toen we wisten dat onze spruit een jongen was dacht ik vooral o o, hoe met dat dan. Wat doe je met die piemel en hoe werken jongens? Dat onze spruit nu een kleine broer krijgt vind ik het einde, twee kleine stoere mannen samen op boevenpad. Ik kan niet wachten. Misschien, als een derde ons gegeven is zou een meisje gaaf zijn, om dat ook eens mee te maken, maar ik ben nu al zo gewend aan mijn mannen huishouden dat een echte Boysmom zijn me ook niet verkeerd lijkt.

Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?
Deze keer waren er een aantal dingen die ik heel erg graag wilde hebben. Vooral omdat ik wist wat we bij onze spruit zo fijn vonden, maar ook omdat ik na de babytijd van onze spruit producten leerden kennen waar ik nieuwsgierig naar was. Niet alles heb ik aangeschaft, maar een groot deel wel ondertussen….en meer…

Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?
Ik vind mijn buik fantastisch. Ik vind het zo bijzonder dat daar een mensje in groeit en ik vind mijn buik echt mooi. Sommige opmerkingen vond ik wel ‘lastig’ als mensen iedere week tegen je zeggen, goh wat gaat het hard…dan wist ik niet goed wat te zeggen…Ja inderdaad, of bedankt of dat klopt??? Buiten mijn buik om vind ik niet heel mijn lichaam mooi. Mijn benen zijn dikker, ik hou meer vocht vast, te grote borsten, dikkere armen en benen, dikkere kop…Gelukkig trekt het vocht snel weg na de bevalling maar er zullen gegarandeerd nog wat kilo’s af moeten. Mijn buik zal na de bevalling ook wel wat minder mooi zijn….ik ben benieuwd.

Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?
De eerste weken blijven denk ik heel lastig wanneer je ooit een miskraam hebt gehad. Deze keer iets minder dan bij onze spruit, maar wat is het fijn als je eenmaal een goede echo hebt en die 12 weken voorbij bent. Of eigenlijk is het pas echt fijn, als je je kleine voelt. Daarnaast vond ik het over het algemeen nu spannender omdat je iets beter weet wat er in je groeit, wat het is om een kindje te hebben en te krijgen.

Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?
Nee, althans geen cursus ofzo. Ik merk wel dat ik er de laatste paar weken wel in gedachten flink mee bezig ben. Ook meer vragen aan de verloskundige heb over de bevalling. Bij onze spruit vond ik het heel fijn een cursus te doen, maar nu weet ik het wel en ondanks dat je nooit weet hoe het zal gaan, weet ik voldoende om voor mijn gevoel goed voorbereid te zijn.

Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?
Hier schreef ik toevallig laatst al een blog over. Lees die dus zeker even, maar als ik een ding moet kiezen dan is dat de interactie tussen onze spruit en de baby. De ontmoeting en het contact als ze groter worden.

Valt deze zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?
Na de mega fijne zwangerschap van onze spruit valt deze zwangerschap een beetje tegen. Ik mag niet klagen want zolang ik genoeg rust nam, kon ik goed bijtanken en weer door. Soms ging ik wat te ver, had pijn, maar kon daarna weer door. Vanaf week 30 is het wel hard achteruit gegaan en vind ik het stiekem best zwaar soms…Ondanks dat vind ik zwanger zijn nog steeds heerlijk, maar het valt wel tegen.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *