11 Babyshower ideeën en Tips

De babyshower, een onderwerp dat al lang op mijn to blog lijstje stond. Het is super Amerikaans, maar tegenwoordig is het steeds normaler om iemand te verrassen met een babyshower. De één houdt er niet van en de ander vindt het fantastisch. De afgelopen jaren ben ik bij een aantal babyshowers geweest en ik heb er verschillende mee georganiseerd. Veel verschillende activiteiten hebben we ondernomen en ik deel vandaag een aantal leuke ideeën en tips met jullie.

Ook ik heb een babyshower gehad en ik vond het fantastisch (ja, ik hoor dus bij die groep) Wat was het een verrassing. Ik had niks door gehad en vond het mega bijzonder dat zoveel lieve mensen speciaal voor mij allerlei leuks hadden bedacht. Mijn lief zat in het complot en bij een vriendin thuis was alles mooi versierd en ben ik een middag verwend, hebben we gelachen en lekker gegeten.

Zoals ik al zei heb ik al verschillende babyshower ervaringen gehad en daarvan deel ik een aantal leuke ideeën en tips met jullie:

Eten, eten, eten
Heel eerlijk, dit is een belangrijk onderdeel van de babyshower vind ik. Taart, cupcakes, maar ook allerlei hartige kleine hapjes, allemaal uitgestald op de versierde tafel en aanvallen maar. Voor mij was er een zelfgemaakte buik taart, maar deze kun je ook kopen. Op internet is allerlei inspiratie te vinden voor de leukste en lekkerste hapjes. Een High-tea met zelfgemaakte hapjes, is ook erg leuk, ipv een buffet tafel.

Spel jongen of meisje stellingen
Een vriendin van mij had bij mij een mega leuk spelletje gemaakt met allerlei vragen die wij in moesten vullen. Allerlei stellingen over de eerste jaren met een jongen of meisje, zoals; wie gaat er eerder lopen? Wie zijn er temperamentvoller? Wie gaan als eerst… Vul maar in. Je kan dus allerlei onderzoeken op internet googlen over typisch jongens en meisjes gedrag en daar een leuke quiz van maken.

Babyproducten raden op gevoel
Stop allerlei babyproducten in verschillende zakjes waar je niet doorheen kan kijken en laat raden wat er in zit. Het is moeilijker dan je denkt om sommige dingen te achterhalen.

Geboortedatum en naam
Deze hoort er toch altijd standaard wel bij. Er zijn allerlei manieren om dit op een leuke manier te doen. Ik kreeg allerlei mini-rompertjes aan een waslijn, met daarom de geboorte datum en de naam die geraden werd voor onze kleine spruit. Geboortedatum, naam, misschien geslacht, gewicht…van alles kan er geraden worden.

Gips buik maken
Het maken en hebben van een gips buik is toch wel erg leuk. Je mooie ronde buik als aandenken. Ik heb ooit een foto gemaakt van onze spruit naast die buik, bizar dat hij er in in paste. Leuk aandenken en leuk om met allemaal lieve bekenden te doen. Bij Prenatal maar toen ook bij Xenos waren er special gips buik pakketjes te koop.
Heel eerlijk; nu ligt de buik op zolder en weet ik niet meer wat er mee te doen, dus hij blijft daar maar even liggen.

Ik hou van Holland Baby
Het is even wat werk, dus hiervoor zul je goed moeten voorbereiden. Maak een soort Ik hou van Holland spel, maar dan alleen met baby onderwerpen. Je maakt twee teams van al je gasten en het ene team strijdt tegen het andere. Zo kun je denken aan spellen als: verboden woord, raad de baby bij de BN-er, tekenen van de raarste babyproducten of raarste babybegrippen, denk hierbij vooral ook aan stuwing en weeënstorm. Kijk dus even een aflevering van Ik hou van Holland terug en verander dit zo dat het bij jullie baby thema past.

30 seconds
Nog een leuk spel om te doen. Bijna iedereen kent het tegenwoordig wel. Binnen 30 seconden zoveel mogelijk woorden raden aan de hand van een omschrijving. De grappigste situaties levert dit op. Om het helemaal in baby thema te houden, gebruik je natuurlijk woorden als romper, spruw, magnetronsterilisator, tepelkloof enz. Je bent niet de eerste die dit gaat doen, dus google even op babyshower en 30 seconds, of zoek op pinterest en je vindt van alles.

Iets maken om te bewaren
Tijdens de babyshower crea-bea aan de gang om iets te maken wat mama in spe kan bewaren is ook erg leuk. Hydrofieldoeken met Dip-dye bewerken, met textielstiften op rompertjes de leukste creaties maken, of een set blokken versieren met verf. Op een babyshower van een vriendin, hebben wij ook luiers versierd, of bemoedigende spreuken op geschreven. Gewoon te gebruiken, maar net wat leuker wanneer je ze aan doet bij je kleintje.

Prentenboek cadeau
Vaak wordt er een klein cadeautje gegeven bij de babyshower. Iedereen kan dit voor zich bepalen, maar wat ik een erg leuk idee vond, is alle vrienden en familie die komen te vragen hun favoriete prentenboek cadeau te geven. Vooral bij een eerste baby is dit erg leuk, omdat er dan vaak nog niet zoveel prentenboeken in huis zijn. Schrijf er iets liefs is en het is een blijvend bijzonder cadeautje.

Verboden woord
Op mijn babyshower was er gedurende de hele babyshower een moeilijkheid aan toegevoegd. We kregen allemaal een sticker op ons voorhoofd geplakt en mochten een woord, volgens mij was het ‘baby’ niet uitspreken. Deden we dit toch en had iemand het door, dan mocht je de sticker afpakken en deze op je eigen hoofd plakken. Uiteindelijk won degene met de meeste stickers. Leuk extra element.

Babyfoto’s
Bij een van de eerste babyshowers van een van mijn vriendinnen werden er allemaal baby-foto’s verzameld. Deze werden aan een waslijn gehangen de zwangere moest raden welke foto bij wie hoorde. Super leuk om van alle bekenden de babyfoto’s te zien. Bij dezelfde vriendinnen groep is een dergelijke activiteit daarna natuurlijk minder leuk, omdat iedereen de foto’s en kleine babykoppies al kent.

Tip:
Dan heb ik nog een aantal tips, om de babyshower zo goed mogelijk te laten verlopen.

 • Laat de babyshower niet te lang duren, 2,5 uur of uiterlijk een middagje is voldoende, want de dame in kwestie is natuurlijk hoog zwanger. (voer dus zeker niet alle eerder genoemde activiteiten uit, maar kies)
 • Je kan kiezen iedereen wat te laten doen, zo kosten en energie te splitten.
 • Zorg dat er een plek is waar the pregnant one lekker kan zitten.
 • Rond week 34/35 van de zwangerschap is in mijn ogen een ideaal tijdstip in de zwangerschap voor dit feestje.

Hopelijk hebben jullie er iets aan, zo ja let me know, vind ik leuk. Iemand nog goede aanvullingen?

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 24 februari 2017 / 08:06

  Leuke tips hoor! ik ben dol op het organiseren van babyshowers 😀

  • Liefthuis
   Auteur
   24 februari 2017 / 12:30

   Hahaha ik stiekem ook. Super leuk om iemand zo te verrassen.

 2. 24 februari 2017 / 10:13

  Wat een leuke tips! Ik heb er nog niet een georganiseerd. Heb er eentje van mezelf gehad en was er bij eentje uitgenodigd. Zo leuk! 😀

 3. Yvette
  24 februari 2017 / 19:11

  Ik vind altijd dat de versiering en eten/drinken zoveel mogelijk blauw of roze of een combi moet zijn. Laatst een babyshower waar rood,geel,groen,oranje,paarse ballonnen en slingers hingen. Daar krijg ik echt jeuk van. ’t is een babyshower!!

 4. 25 februari 2017 / 10:29

  Babyshowers zijn leuk! Al hou ik zelf niet van spelletjes enzo. Gewoon gezellig bij elkaar zijn, high tea-en ofzo, vind ik vaak al voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *