15 moeilijke reisdilemma’s – TAG

Tropisch genieten, Ang thong Thailand

Tropisch genieten. Ang Thong Thailand

De vakantie is in heel Nederland in volle gang. Caravans zijn uitgereden, vliegtuigen volgepropt, uren lange files overleefd en iedereen geniet van de zon. De een gaat reizen in eigen land of in verweggistan. Met de familie, je gezin of met vrienden. Backpacken of hotel, duur of goedkoop. Allerlei beslissingen je moet nemen als je op vakantie wil gaan.

Degene die mij al langer volgen weten dat wij van kamperen houden, maar we gingen ook op reis naar Vietnam en we willen naar Australie. Ik kwam de reisdilemma TAG tegen en die past natuurlijk helemaal bij de vakantie periode. Dus lees mee wat ik zou kiezen op reisgebied, als ik MOET kiezen (blijft lastig voor me)

1- ZONVAKANTIE / WINTERSPORT

Ik hou van wintersport en wil zo graag weer naar de sneeuw, maar mijn lief vindt het niet leuk. Hopelijk krijg ik hem nog ooit mee, maar daarom kies ik nu voor zonvakantie.

2- VAKANTIE AAN DE KUST/ VAKANTIE IN HET BINNENLAND

Op onze reizen door Azie zit je natuurlijk niet altijd aan de kust en zijn de mooiste plekjes misschien juist wel niet aan zee, maar wat hou ik van de zee en het strand. Als wij een weekendje weg gaan, wil ik ook altijd heel graag naar de zee.

Een van onze Vietnamese maaltijden <3

Een van onze Vietnamese maaltijden <3

3- EUROPEES ETEN / AZIATISCH ETEN

Oe lastig. In Vietnam heb ik echt het lekkerste gegeten van mijn leven. Verse spingrolls en allerlei ander vers, fris en super lekker eten. Ik zou bijna alleen voor het eten terug gaan. Maar…zo lekker als ik het in Azie heb gehad heb ik het niet nog nooit kunnen vinden, dus ik kies toch voor Europees. Tapas is ook Europees toch? Oow wacht Sushi is ook een van mijn favorieten….

4- WEG MET VRIENDEN / WEG MET PARTNER

De afgelopen jaren altijd met mijn lief weg geweest. De meest gave reizen gemaakt en we houden heel erg van dezelfde soort reizen en vakanties. Kamperen met de vouwwagen en rondreizen in Azie, we houden er allebei van.
De jaren daarvoor ben ik ook regelmatig met vriendinnen weg geweest en wat was het gaaf. De meest gave herinneringen aan full moon party’s, timer foto’s en piraten boten.

5- ACTIEVE VAKANTIE / LUIERVAKANTIE

Begrijp me niet verkeerd. Luieren op een vakantie hoort er voor mij zeker bij, maar alleen luieren aan het zwembad is niks voor ons. Wij wisselen altijd graag af gedurende de dag. Na het bezoeken van een dorpje of een tempel even zwemmen. Of na een drukke dag met cultuur snuiven of na een gave trip, weer even bijtanken aan het strand.

6- AZIË / AFRIKA

Backpacken in Azie is zo gaaf en zo goed te doen en zoveel moois te zien. Natuurlijk is niet heel Azie hetzelfde en ook niet alles trekt me, maar Thailand, Indonesie en Vietnam waren fantastisch. Zuid- Afrika wil ik toch ooit nog wel bezoeken.

7- BARCELONA / ROME

Beide nog nooit geweest, maar ik wil zo graag nog een keer naar Barcelon

Onze vouwwagen, we love it

Onze vouwwagen, we love it

8- HOTEL / CAMPING

Dan kies ik de camping. Lekker met onze old school vouwwagen afreizen naar een camping. Als we naar Azie gaan of een weekendje weg dan zijn we meer van de guesthouses of B&B’s. Hotels is niet echt ons ding.

9- CITYTRIP / NATUURVAKANTIE

Een afwisseling tussen cultuur en natuur is natuurlijk het mooiste, maar als ik moet kiezen dan kies ik zeker voor cultuur. Stadjes, geschiedenis, tempels Love it

10- WERELDREIS / DE WERELD ZIEN IN MEERDERE KEREN

Ik zou heel graag een wereldreis maken, maar dat zit er denk ik niet in. Dan maar in meerdere keren en daar zijn we natuurlijk al mee begonnen. Thailand, Indonesie en Vietnam check, Amerika here we come.

11- NOOIT MEER REIZEN / NOOIT MEER JE VRIENDEN ZIEN

Hoeveel ik ook kan dromen over reizen die we gaan of willen maken en hoezeer ik ook geloof in die eerdere uitspraak, ik zou toch niet zonder mijn vriendinnen kunnen. Ik zou thuis dan heel alleen worden dan.

12- WEG MET DE AUTO / WEG MET HET VLIEGTUIG

Ik hou van roadtrippen met de auto. Volladen die achterbak en cruisen langs de mooiste plekken, zelf je tijd bepalen en stoppen waar en wanneer je wil. Het vliegtuig bracht me echter naar de gaafste plekken en de gaafste reizen. Ik kies toch voor de auto, vooral voor wanneer onze spruit groter is en we naar de camping gaan.

8 kilo op de heen weg, volgeladen op de terugweg

8 kilo op de heen weg, volgeladen op de terugweg

13- BACKPACKEN / CRUISEN

Cruisen heb ik nog nooit gedaan en het staat ook niet op mijn verlanglijst. Dus zeker backpacken want dat was zo gaaf en hoop ik nog vaker te doen.

14- ALLES REGELEN / OP DE BONNEFOOI

Het ter plekke beslissen wat je gaat doen en waar je gaat verblijven en  het verzeilen op de mooiste plekjes vond ik heel erg gaaf.

15- ROADTRIP / OP EEN PLEK BLIJVEN

Roadtrippen, het rondreizen met de auto of met plaatselijk vervoer geeft je een gevoel van vrijheid. De mooiste plekken zien en niet maar op 1 plek blijven hangen. Als onze spruit groter is zullen we waarschijnlijk langer op een plek blijven, maar zolang het nog kan, willen we graag meer plekken bekijken.

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 27 juli 2016 / 07:24

  Leuke tag! Ik vond Rome zo.mooi, maar Barcelona wil ik ook echt nog zien. Wij kiezen ook liever voor campings als hotels, zeker nu met kindje

  • Liefthuis
   Auteur
   28 juli 2016 / 12:26

   Neem hem gerust over he 🙂 Hij is helemaal in het thema van deze periode, dus ideaal

 2. 28 juli 2016 / 16:30

  Wat een leuke tag! En wat een fijn onderwerp nu zo in deze tijd van het jaar (vandaag met regen bah)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *