16 weken zwanger – Zwangerschapsupdate

16 weken zwanger

16 weken zwanger… Precies vandaag ben ik alweer 16 weken zwanger. Dat voelt toch echt wel als serieus zwanger. Ik ga proberen om 1 keer in de twee weken een update te geven van de zwangerschap en de groei van onze kleine kiwi. De afgelopen twee weken waren heel erg leuk…

Overall gaat het nog steeds prima en heel goed. Ik probeer heel bewust te genieten van deze zwangerschap, hoe snel het ook gaat, je knippert 1 keer met je ogen en je bent 16 weken zwanger. Ik wil toch nog graag een zwangerschapsdagboek aanschaffen en ik spat uit al mijn kleding. Mijn borsten groeien door net als mijn buik…ik leerde afgelopen week dat je op moet passen met kaneel als je zwanger bent (toch handig tijdens een derde zwangerschap) en mijn navel begint al naar buiten te komen, ik geef de schuld aan die slappe huid en spieren…

Vermoeidheid

Vanaf het moment dat de intense vermoeidheid op kwam zetten rond week 8, had ik al mijn hoop gevestigd op dat dat over zou gaan rond week 14. Dat ik het met het eerste trimester tegelijk gedag zou zeggen. En nu ik 16 weken zwanger ben, kan ik zeggen…Helemaal over is het helaas nog niet, maaaaar (ik durf het bijna niet te zeggen) ik denk dat ik wel kan zeggen dat het heel langzaamaan wat minder aan het worden is en dat ik dus langzaamaan wat meer energie krijg.
Op vrijdag ben ik vaak nog steeds heel erg moe van de week werken en kinderen en als mijn lief thuis komt ga ik soms nog wel op bed liggen om even bij te tanken… maar ik denk dat het langzaamaan de goede kant op gaat.

EEN MEISJE…

De afgelopen twee weken stonden grotendeels in het teken van de gender reveal en wat was dat waanzinnig leuk. We hadden natuurlijk de echo en die was zo leuk en fijn…. ergens ben ik zo aan jongens gewend dat ik nog steeds niet helemaal gewend ben aan het feit dat ik een dochter krijg. Alsof iemand direct gaat zeggen ‘GRAPJE’…
Ik vind het mega bijzonder om een meisje te krijgen… het is even flink schakelen, met kleding en spullen kopen, maar het is ook heerlijk… Heel bijzonder om dit ook mee te maken.

16 weken zwanger buik en kleding crisis

Mijn buik is toch wel echt serieuze vormen aan het aannemen en ik vind dat heerlijk. Het is echt een rond bolletje en ik heb het idee dat de vorm van mijn buik heel anders is dan bij de mannen, heel raar, misschien moet ik de foto’s van de andere zwangerschappen eens vergelijken.
Wat ik daarentegen wel lastig vind, is dat ik nog heel erg zoekende ben met mijn kleding. Mijn borsten hebben cup meloen gekregen en van de ene kant vind ik dat volle wel fijn, maar de grootte vind ik lastig. Dat wist ik ook weer meteen van de afgelopen zwangerschappen… Daarnaast past veel kleding natuurlijk niet meer en regelmatig trek ik iets aan wat ik meteen weer terug de kast in gooi, omdat ik me er een walrus in voel, of dat het te klein is. Dus geef me tips, wat moet ik aan, waar moet ik shoppen…. HELP ME…

Roze Shoppen

Ik had nog bijna niks gekocht voordat we het geslacht wisten. Ik vond het lastig en neigde meer naar de echte jongens of meisjes dingen in plaats van unisex. Toen we eenmaal wisten dat ik voortaan in de andere hoek mag schoppen op de kinderafdeling ben ik dan ook met Natalie naar Prenatal gegaan. Het was sale en ik heb prachtige kleertjes gekocht. Oud roze, pastel, roestkleur… dat vind ik prachtig… Ook kocht ik een eerste dekentje bij Yumibaby (voormalig kleine keutel) Als jullie nog tips hebben voor het shoppen van meisjes kleding of nog mooie #kastjesvan op Instagram weten, let me know…

De kiwi

16 weken zwanger van onze kiwi… De kiwi is 10 tot 12 centimeter ongeveer zo groot als een granaatappel. Misschien moet ik een muziekdoosje kopen en op mijn woorden gaan letten, want onze kiwi kan ons vanaf nu horen en licht en donker onderscheiden.
Ik voel haar al af en toe, er zit nog geen regelmaat in, maar het is wel heerlijk om af en toe een kleine begroeting te krijgen…

Bij de volgende update zijn we gewoon al bijna op de helft. Bizar…. voor mijn gevoel is het net begonnen…
Ben jij ook zwanger? Is het dan herkenbaar wat ik type?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *