18 weken zwanger: Zwangerschapsupdate

18 weken zwanger

Het was nogal hectisch bij ons thuis afgelopen weekend, daarom is de 18 weken update iets later. Vandaag ben ik precies 18,5 week zwanger en de zwangerschapstest lijkt tegelijk al mega lang geleden (want hallo toen waren we nog op avontuur in Nieuw-Zeeland) en soms lijkt de tijd te vliegen. Hoe gaat het met me? Hoe voel ik me? Mijn 18 weken zwanger update…

18 weken zwanger; Ik voel me zwanger..

Dit klinkt misschien heel raar, maar ik voel me de afgelopen weken echt zwanger. Zowel heerlijk positief… als soms iets minder positief…maar alles hoort erbij. Mijn buik groeit, ik voel van alles, de mooie baby inkopen en babykamer plannen maken, net als het bedenken van de naam… Wat is dit allemaal heerlijk om te doen…. maar ook… Mijn lichaam begint het langzaamaan zwaar te krijgen, hormonen dansen door mijn lichaam en mijn hoofd, ik wil meer dan ik kan en kom daarin mezelf soms echt al tegen…. Ik probeer me vooral te focussen op het positieve, maar als er veel onverwachte dingen gebeuren dan kan het soms best pittig zijn.. hello HORMONES

Baby schopjes liefde

Zo bijzonder… Al heel vroeg voelde ik ons kiwi meisje bewegen. Ik weet bijna zeker dat ik rond 13 weken af en toe al een schopje voelde als ik ontspannen op de bank ging liggen. Er zat nog totaal geen regelmaat in, maar het was wel heel fijn en gezellig. Bij beide mannen voelde ik ze ook al vroeg en mijn placenta ligt weer achter dus ik herkende het gevoel meteen. Vanaf week 16/17 denk ik dat ik haar echt regelmatiger voel (soms nog steeds wennen aan het idee dat ik ‘haar’ mag zeggen). Iedere avond op de bank en in bed sowieso en in de ochtend bij wakker worden ook vaak. Ook gedurende de dag laat ze nu af en toe van zich horen. Ik voel echt een soort toek, toek…. alsof ze afzet wanneer ik me ontspan. Heerlijk gevoel.

Vermoeidheid

De intense vermoeidheid die ik in het eerste trimester ongeveer 2 dagen in de week had is gelukkig over. Ik heb nog wel dagen dat ik me minder voel, maar dit is vaak het gevolg van een drukke werkweek of een drukke dag ervoor. Wat ben ik blij dat die alles overheersende vermoeidheid voorbij is.

Mijn bekken

Wel merk ik dat mijn lichaam het langzaamaan zwaardere krijgt. Ik heb natuurlijk een voorgeschiedenis met heftige bekken klachten en ik merk dat mijn lichaam weer sneller ‘op’ is. Dat ik moet gaan liggen om bij te komen, dat ik teveel doe en mezelf verkijk op wat ik kan. Het was te verwachten en ik ben blij dat het ‘pas’ nu komt op spelen, ik was bang voor eerder. Ook weet ik nu waar ik op moet letten, al blijft het soms super lastig dat je lichaam je zo tegen houdt.

Craving

Een good old friend is weer terug. Ijs was mijn craving bij de vorige zwangerschappen. Fris en koud…HEERLIJK.. Als ik het nu type dan krijg ik er meteen zin in. Het is nog niet zo heftig als bij de vorige zwangerschappen (al was dat ook meer naar het einde). Het begon met knijpijsjes…(van die goedkope ijsjes in een plasticje met een beer er op) dat zijn sowieso een van mijn lievelingsijsjes, maar nu vind ik ze toch extra lekker… De kou, met het zoete, en het ijs om op te kauwen.. Ik weet dat een paar vriendinnen hiervan gruwelen, maar I love it…

Hormonen overal

Die hormonen heb ik deze zwangerschap denk ik meer last van dan eerdere zwangerschappen en vooral in combi met de dagen dat ik me minder fit voel vind ik het soms lastig. Dan ben ik minder happy, minder mezelf en daar baal ik dan weer van. Ik probeer het zoveel mogelijk los te laten en mijn mantra is dat de tijd vanzelf voorbij gaat… en de volgende dag denk ik vaak… zie je wel… het is weer allemaal gelukt.

Mijn buik groeit gestaag, maar dat mag ook wel als je 18 weken zwanger bent en ik vind het heerlijk. Ondanks dat hij me soms al in de weg zit, vind ik het ook echt genieten en bijzonder dat er weer een mini van ons in mij mag groeien.
Zaterdag hebben we 19 weken echo, toch altijd een spannend en belangrijk moment… we zullen zien…

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. Lieke van Veen
  10 juni 2020 / 12:58

  Zo leuk die outfit!
  Luister goed naar je lichaam, rust is ook belangrijk!

  • Liefthuis
   Auteur
   2 juli 2020 / 10:35

   Lief dank je ­čÖé

 2. Debby
  15 juni 2020 / 18:44

  Ontzettend leuke blog heb je! Gisterochtend kwam ik je blog toevallig tegen via een Google zoekresultaat over badkamer aankleding en eigenlijk heb ik met uitzondering van wat slaap en wat werk 2 dagen op je site gehangen en alles wat me beviel teruggelezen tot de start in 2015 . Weg leuke topics benader je en heerlijke schrijfstijl! Ik blijf je zeker volgen :):)!

  • Liefthuis
   Auteur
   2 juli 2020 / 10:34

   Ooow debby ik zi eje bericht nu pas en wat een mega leuk bericht is dit. Ik word er helemaal blij van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *