2 bedrijven, een baan, een gezin…Hoe doe ik het?

Toen ik een paar weken geleden mijn mail opende zat er zo’n lief mailtje van een van jullie in mijn inbox…Een mama die mij vroeg; Hoe doe jij het allemaal? Het is niet de eerste keer dat ik deze vraag krijg, dus ik heb besloten er over te bloggen… Wie weet heeft iemand er iets aan…

Ik ga niet de hele strekking van de mail delen, maar het kwam er op neer dat zij het met een baan en gezin van twee kinderen al zo hectisch vond, dat ze daarom benieuwd was hoe ik het allemaal regel.

Even voor de duidelijkheid, ik wil totaal niet belerend overkomen, ik ben alles behalve een wonder moeder. Ook ik ervaar soms stress en ook ik heb mindere dagen. Toch helpen de volgende dingen mij om alle zaken die ik zo leuk vind toch te kunnen doen.

Om een beeld te geven
Ik werk 3 dagen in de week voor een baas. Ik ben Juf in het VSO en dat is heel erg leuk, maar die drie dagen, met daarna mannen ophalen en eten regelen heb ik dus minder tijd voor de bedrijven. Voor Lief thuis en Feestje van Hout werk ik ook nog eens ongeveer 34 uur in de week, soms meer soms minder. Daarnaast heb ik natuurlijk nog mijn twee mannen, mijn lief en een sociaal leven en ow ja…. het huishouden moet ook gebeuren….

Wanneer doe ik dat dan?
Op dit moment is plannen het allerbelangrijkste in ons leven. Niet alles plannen we in, maar we hebben wel een duidelijke planning voor de week. Ik werk bijna iedere avond op de bank voor beide bedrijven en op donderdag en zaterdag heb ik mijn Feestje ochtend (of begin middag) want dan is mijn lief thuis. Daarnaast duik ik vaak ’t winkeltje in wanneer mijn lief aan het koken is, of doe ik dan de was, of het huishouden.

Plannen plannen plannen
Zoals ik eerder al aangaf hebben wij de ieder weekend regel. Ieder weekend wil ik in ieder geval iets met zijn 4-en doen. Lukt dit een keer niet, geen probleem, maar door er bewust van te zijn, gebeurt het vaker wel. Soms klein, soms groter, maar altijd leuk. Op donderdag bespreken we vaak al wat we in het weekend gaan doen en wanneer, rekening houdend met de plannen die er al staan (verjaardagen bijvoorbeeld) en ons werk voor Feestje. Doordat we dit bewust inplannen, moet ik op een gegeven moment wel stoppen met werken. Ik kan uren doorwerken en het werk is nooit klaar, maar door die plannen, weet ik…. nu moet ik stoppen en gaan we de deur uit.

Positief
Een ding wat mij heel erg helpt is vooral in te zien hoe goed het gaat. Dat het lukt wat we doen en dat het ook nog eens een succes is. Mijn werk is leuk, mijn bedrijven zijn super gaaf en leer ik mega veel van en mijn mannen zijn natuurlijk alles. We kunnen leuke dingen doen in het weekend en op donderdag en dit doen we dan ook heel bewust. Ons huis is onwijs fijn, ik heb lieve mensen om me heen…. Het leven is mooi…

Accepteren
Dit punt linkt aan de eerdere punten. Ik moet accepteren dat de situatie nu zo is, want dat maakt alles veel makkelijker. Ik kan wel in zak en as gaan zitten, maar daar heeft niemand iets aan. Daar wordt het voor iedereen moeilijker van. Accepteren is soms lastig, wanneer het net even niet loopt zoals je wil, maar door hier over te praten met mijn lief en beseffen wat ik nu allemaal heb en doe…kan ik het daarna vaak weer loslaten en accepteren.

Prioriteiten stellen
Dit is een hele belangrijke momenteel. Ik wil nog zoveel doen. Zoveel plannen voor Lief thuis, zoveel ideeën voor Feestje van Hout…. maar ik moet prioriteiten stellen. Ik wil om de dag bloggen, maar lukt dit een keer niet…. dan niet. Ik wil nieuwe ontwerpen online zetten, maar als er bestellingen zijn gedaan, dan gaan die uiteraard voor. Daarnaast is quality time met mijn mannen en ook leuke dingen voor mezelf doen ook heel belangrijk. Dus dat er dan dingen blijven liggen…. tja so be it…. dat komt wel een keer.

Slapen is goud…
Slaap is zo belangrijk…. dat weet iedereen. Daarnaast ben ik echt een slaapkop en mijn twee mannen hebben dat gelukkig van mij ge-erfd. De mannen slapen ’s nachts goed en in de ochtend ook regelmatig uit. Wanneer dit niet het geval is, dan gaat mijn lief er vaak uit en laat mij even liggen (in het weekend bijvoorbeeld). Als ik uitgerust ben kan ik veel meer hebben, kan ik alles beter onder controle houden en word ik ook minder snel ziek. Dus slaap is goud voor mij op dit moment…

Lijstjes
Ik maak oneindig lijstjes. In mijn agenda plan ik aan de zijkant alle dingen die ‘moeten’ en alle dingen die ik wil. Per werkdag (thuis) maak ik dan weer een to do lijstje voor die dag. Daarnaast heb ik een boekje voor alle ideeën voor Feestje van Hout en een boekje waarin ik vanalles krabbel wanneer ik iets wil onthouden/ leren. Als ik dat niet doe, blijft het door mijn hoofd gaan

’s Avonds werk???
In de avond met mijn macbook op de bank vind ik totaal geen probleem. Ik doe dat al vanaf het moment dat ik mijn blog ben gestart, alleen zit er nu soms wat meer druk achter. Ontwerpen vind ik leuk, maar is wel een bepaalde druk… die bestellingen moeten binnen een paar dagen de deur uit. Daarnaast is bloggen voor mij echt ontspanning. Schrijven helpt mijn hoofd leeg te maken (hoe zweverig dit ook klinkt). Wanneer ik schrijf word ik rustig en krijg ik weer energie en nieuwe blog ideeën. Daarnaast kan ik overdag tijd maken voor de mannen, doordat ik in de avond gewerkt heb.

Mijn lief is goud waard
Hoe normaal ik het ook vind dat je een huishouden samen runt… kan ik wel zeggen dat mijn lief goud waard is. Al sinds ik met mijn bekkenproblemen zat, doet hij nog meer voor mij dan hij al deed. Hij is heel zorgzaam en neemt dan veel op zich. Fysiek gaat het nu een stuk beter, maar nu helpt hij mij nog steeds in alles. Ik hou vaak in de gaten wat er moet gebeuren (tuin, was, stofzuigen, pakketjes wegbrengen, mannen in bad), maar hij doet alles zonder mokken. Hij vindt de webshop ook heel erg tof en helpt hierbij dan ook met allerlei ontwerpen. Het is ook zo fijn om samen te kunnen sparren en te overleggen.

Nooit stress???
Zoals ik eerder al zei, heb ook ik zeker stress. Vooral wanneer er ineens veel orders zijn gedaan, of wanneer er veel extra prive afspraken zijn, want dit gaat van andere tijd af. Ik krijg dan vaak een opgejaagd gevoel, wordt erg onrustig en druk en chagrijnig tegen mijn lief (sorry schat) Ik herken het tegenwoordig gelukkig heel snel. Dus door er over te praten, bewust een avond mijn macbook weg te leggen of lijstjes te maken en even nog strakker te plannen komt het vaak goed. Ook kan mijn lief vaak iets makkelijker relativeren (orders een dag later, of een dag minder stofzuigen…boeiend)

Nooit als kinderen thuis zijn???
Ook dit gebeurt wel. Op vrijdag is mijn dag alleen met de mannen. Ik probeer dan heel bewust iets leuks met ze te doen, maar wanneer de spruit zelf speelt (en ik soms niet eens mee mag doen) en de pipster slaapt, dan kruip ik achter de computer, of duik ik het winkeltje in. Ook wanneer er onverwachts een spoed order is, dan zeg ik tegen de spruit dat ik even moet werken en dat we daarna weer spelletjes doen. Dit werkt heel erg goed, maar ik wil niet de hele dag achter de computer, daar waak ik echt voor.

Wat is er anders??
Ons leven is zo anders en toch zo hetzelfde. Leuke dingen doen en genieten is het aller belangrijkste. Als we hier niet waren gaan wonen, was ons leven nooit zo gelopen. Ik heb weinig tijd voor ‘nieuwe’ sociale contacten en dat vind ik van de ene kant heel jammer, van de andere kant heb ik zoveel leuke en lieve vrienden dat ik de tijd die ik heb liever aan hen besteed.
Mijn vrije tijds besteding is heel anders, maar wat is het gaaf en wat is het leerzaam. Ik zou nu niet anders willen…. al moet ik me soms ook even verplichten om rust te nemen.

Zo dat waren 1500 woorden aan hoe ik mijn leven nu inricht. Misschien heb je er iets aan, misschien niet…

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 26 april 2019 / 13:15

  Je doet zoveel je (aan)kan. Wat leuk dat je ook nog 3 dagen voor de klas staat. Ik sta ook voor de klas, alleen in het regulier onderwijs. Ook dat is hard werken, maar maakt je creatief. Ik kan me ook voorstellen hoe je ook rustig en ontspannen wordt van je blog en je bedrijf. Je doet toch dingen die je leuk vindt en daar krijg je ook weer energie van. Knap dat je bewust tijd plant met je mannen. Want ik herken absoluut dat stukje dat het werk nooit af is.
  1500 woorden goed besteed hoor 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   26 april 2019 / 14:19

   Hahaha zo leuk jouw reacties, dank je 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *