20 weken zwanger: Zwangerschapsupdate…

20 weken zwanger

Op de helft… Ik ben op de helft van deze zwangerschap, ik ben 20 weken zwanger. HOE DAN… Waar is de tijd heen gegaan… Bizar en ook zo gaaf en zo fijn. Spannend dat het aftellen begint en fijn hoe ik me voel, dat de spannende echo voorbij is, dat mijn buik groeit, we de kiwi voelen…. Het is rijkdom…

19 weken echo

De 19 weken echo is nu precies een week geleden en het was weer ontzettend spannend. Niet dat ik dacht dat er iets aan de hand was, want ik voelde de kiwi al even en het voelde heel goed, maar het is een ontzettend spannende mijlpaal die afgetikt moet worden. Bij de eerste zwangerschap vond ik het al spannend en toen kende ik nog niet zoveel verhalen… nu ken ik de verhalen en die spookten door mijn hoofd… Wat nu als… Gelukkig was alles helemaal goed. Het was een prachtige echo en de kiwi lag er prachtig voor en liet alles goed controleren. Groei precies goed en alle organen tot nu toe mooi aangelegd. Voor ons was ze al perfect, maar voor de wetenschap nu ook.

Nog steeds een meisje

De kiwi is nog steeds een meisje. Dit klinkt misschien raar, maar ergens voelde het nog steeds alsof iemand zou zeggen, grapje, het is toch een jongen. Ik ben zo gewend aan onze mannen en ik vind hun zo gaaf, dat ik en moest schakelen en het nog niet helemaal geloofde. 34 jaar geen meisjes in mijn vriends familie…. maar het is echt een meisje. Nu geloof ik het… We zijn nog niet helemaal uit de naam, maar dit maakt het wel echter… Er staan al wat leuke opties op.

Groei Baby, Groei Jodi

Mijn buik groeit flink. Mijn borsten groeien flink…Alles groeit… Ik heb een beetje een vorm van kleding gevonden waar ik me fijn en mooi in voel, waar ik met mijn buik kan pronken. Mijn vingers zijn al wat opgezwollen, mijn ringen passen niet meer allemaal. Bij de mannen hield ik heel veel vocht vast richting het einde. Dat begon langzaam maar werd steeds meer, ik ga er nu dus ook maar vanuit dat dit weer zal gebeuren.

Baby voelen

Ik voelde de kiwi al rond 13/14 weken af en toe. Vanaf 16/17 weken heel regelmatig in ochtend en avond en afgelopen week komt ze ook regelmatig hoi zeggen overdag. Ook als ik werk en als ik er niet bewust mee bezig ben, schopt ze me even wakker. Totaal niet vervelend, heel fijn juist.
Wat extra bijzonder was, is dat mijn lief de kiwi afgelopen week voor het eerst ook kon voelen. Voor het eerst kennismaken met papa en het was meteen heel duidelijk.

Rust, rust, rust

Zolang ik op tijd rust pak gaat het heel erg goed. Ik voel me goed, maar doe daardoor snel teveel. Ik moet dus op tijd gaan liggen, anders krijg ik veel last van mijn bekken en bekkenbodem. Het voelt down-under dan zo zwaar, zo’n druk en mijn lichaam is dan echt op. Ach ergens wisten we dit van te voren en ik ken het nu beter dan toen… het hoort er bij… komt helemaal goed.

Genieten

De derde zwangerschap, ik ben 20 weken zwanger. Ik durf het nog niet goed de laatste te noemen (you never know en wat een raar idee) maar dit zou de laatste zwangerschap kunnen zijn. Nadat ik de zwangerschap van Pip veel teveel voorbij heb laten gaan, wilde ik nu heel bewust bezig te zijn met de zwangerschap. Ik ben heerlijk bezig met lijstjes. Namenlijstjes, wishlist voor de baby, wishlist voor het kamertje, ronddwalen op instagram, de leukste shopjes ontdekken. HEERLIJK… Tot nu toe gaat dat genieten me dus heel goed af. Ook mede door de mannen en dan vooral Raf, die het zo bewust meekrijgt allemaal.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *