24 weken zwanger update – Osteopaat, zorgen en een mijlpaal

24 weken zwanger

24 weken zwanger vandaag en dit voelt toch als een soort mijlpaal. Ik wil dat ik haar nog heel lang in me wil voelen stappelen, maar dat we zover zijn is toch heel erg fijn. Hoe voelde ik me de afgelopen twee weken? De babykamer is in mijn hoofd nu toch wel bedacht… Alleen die naam… zei ik vorige keer dat we er uit waren, twijfelen we nu weer… We hebben gelukkig nog even..

24 weken zwanger mijlpaal

Dat we de 24 weken kunnen afstrepen voelt als een hele fijne mijlpaal. Ik wil dat ze voorlopig nog niet komt. Nog even 16 weken doorgroeit in haar veilige huisje, maar dat we hier in ieder geval zijn is mooi meegenomen. Groei meisjes groei.

Het gaat weer wat beter

Vorige keer was ik heel duidelijk over hoe ik me voelde. Van 20 tot 22 weken had ik het zwaar en voelde me niet fijn. Ik ben heel blij dat ik me de afgelopen twee weken wat fijner voel. Ik heb geaccepteerd dat ik niet alles kan, maar daarnaast voel ik me ook echt wat beter. Ik ga er dus maar vanuit dat het gewoon iedere keer fases zijn. misschien had ze wel een giga groeispurt in die weken…

Osteopaat

Ook ben ik afgelopen weken twee keer bij de osteopaat geweest en dat heeft me fysiek al veel verlichting gebracht. Mijn bekken klachten zijn niet weg, maar ik kan me fijner bewegen en heb echt minder zeurende pijn. Die bowlingbal in mijn bekkenbodem is er vooral als ik echt teveel heb gedaan, maar dat herken ik steeds beter. Ik ben hier voor nu heel happy mee.

Zorgen

Het lijkt wel alsof deze zwangerschap ik meer zorgen heb. Ik denk ook dat het komt omdat ik me die paar weken zo slecht voelde, dan ga je toch nadenken. Bij harde buiken, ging ik extra kijken of ik haar voelde. De verloskundige wist me echter helemaal gerust te stellen. Ik hoef haar nog niet iedere dag even veel te voelen, wisselingen waren nog heel normaal. Daarnaast waren alle controles goed, goede bloeddruk, buik goed en doordat ik me beter voel, krijg ik ook weer meer rust. Heel fijn… Nu denk ik bij iedere beweging of schopje, hoi meisje… en jeetje wat is ze soms al actief.

Een derde buik

Afgelopen week schreef ik al op Instagram dat ik een echte derde buik heb volgens de verloskundige. Een buik die past bij een derde zwangerschap en dus groter dan bij een eerste of tweede. Ik vind mijn buik helemaal goed, maar als mensen maar blijven zeggen dat hij zo groot is ga je toch twijfelen. Ik kan het nu weer wat meer loslaten.

Babykamer

Ik kreeg heel veel vragen over de babykamer. Mensen die veronderstelde dat die vast al klaar was of zo goed als… niks is minder waar. Op reis besloten we heel de vloer van de bovenverdieping te gaan verven, wij dachten dat doen we wel even. Het bleek een vele grotere klus dan gedacht en daarnaast kwamen er ook veel andere dingen tussendoor. Van het aanpakken van de vloer, besloot ik ook de kinderkamer, de gang en onze slaapkamer aan te pakken… Wij slapen nu dus even op een matras op de grond in de toekomstige babykamer, of eigenlijk kan ik beter zeggen in de oude kamer van de Pipster tussen de half uitgezochte babyspullen.

Nog geen babykamer dus, wel al veel ideeën en inspiratie opgedaan, maar onze slaapkamer is bijna klaar, dan kan ons bed terug in de kamer en dan kunnen we aan de slag met de andere ruimtes (nog twee vloertjes) en met de babykamer.

Dat was hem weer… 24 weken zwanger… Lekkere rustige, groeiende weken… Komende weken is het zomervakantie en daar gaan we hier thuis even heerlijk van genieten.

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 19 juli 2020 / 14:14

  Mag ik vragen naar welke osteopaat jij gaat? Ken iemand die al zolang met pijn loopt na de zwangerschap en in Tilburg woont, dus volgens mij is de afstand het overwegen waard. Dank je wel alvast 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   29 juli 2020 / 11:42

   Ooow dan MOET diegene naar Paul Smolders in waalre. Is het stukje rijden meer dan waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *