26 WEKEN ZWANGER – Zwangerschaps update

26 weken zwanger

26 weken zwanger, het wordt nu toch wel serieus. Bij mijn volgende update start het derde trimester. HOE DAN… Ik geniet zo van mijn groeiende buik en alle bewegingen. Komende week gaan we ook nog even heerlijk vakantie vieren. Even nog als gezin van 4 weg… Ik neem een luie stoel mee naar de camping en verder zien we per dag wel wat onze activiteiten zullen zijn… Heerlijk vooruitzicht…

Acceptatie is key… Ik voel me beter

Waar ik eerst heel lang heb gewacht tot ik me beter zou voelen in het tweede trimester, zoals altijd gezegd wordt, heb ik me afgelopen weken echt neergelegd bij de situatie en voelt dat al zoveel fijner. 26 weken zwanger en daardoor voel ik me nu beter. Niet qua pijn, maar wel in mijn hoofd. Dit is het nu eenmaal, dit is mijn lijf dat een kindje maakt, dit is mijn energielevel en dit zal ik er soms voor moeten laten… Dat geeft rust… dus zolang het zo door gaat…. vind ik het prima.

26 weken zwanger en druk meisje

Afgelopen week was ik bij de verloskundige en konden we het hartje niet vinden, maar dan om een positieve reden… Ze was zo gigantisch druk en aan het bewegen dat ze iedere keer weg zwom van dat apparaatje of juist daar tegenaan ging duwen. Het lukte uiteindelijk redelijk snel, maar de verloskundige en ik moesten wel lachen. Eigenwijs meisje… Sowieso voelen alle bewegingen tijdens deze zwangerschap zo anders. De mannen bewogen veel zachter, minder hard of heftig. Ik heb er nu nog geen last van, maar de verloskundige wenste mijn ribben alvast succes.

Niks doen en pijn… schuldgevoel

Ik heb soms echt last van schuldgevoel. Een weekendje kamperen, waarin mijn lief heel de vouwwagen op zet (en die vrienden hun eigen), ik wat stokken sjouw en opruim en vervolgens toch KAPOT ben en moet gaan liggen. Ik heb al niks gedaan en nu moet ik alsnog gaan liggen… Of mijn moeder die komt oppassen, maar dat ik dan niet goed durf te gaan liggen tussendoor, omdat zij komt zodat ik kan werken… uiteindelijk zo kapot rond 4 dat ik niet meer kan. Ok dit moet anders, na gesprek met een vriendin afgelopen week moet ik me ook hier maar bij neerleggen.

Badpak voor de belly

Ik heb me altijd voorgenomen ook als ik me ongemakkelijk voel gewoon met de mannen mee te gaan zwemmen. mezelf niet te verstoppen. Fijne badkleding helpt daar wel aan mee natuurlijk en eindelijk vond ik een badpak wat fijn is en goed past. Precies op tijd voor de vakantie en het mooie weer. Ik vind het bijna zonde dat ik hem volgend jaar niet meer aan kan. Hij is van H&M en is regelmatig uitverkocht, maar zag dat ze er nu weer een paar hadden.

Het wordt nu toch wel langzaamaan tijd dat we aan de babykamer beginnen toch? Eerst op vakantie…

24 weken zwanger

22 weken zwanger

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Lieke van Veen
  1 augustus 2020 / 15:05

  Wow wat vliegt de tijd! 26 weken alweer.
  Geniet nog van jullie vakantie!

  • Liefthuis
   Auteur
   11 augustus 2020 / 21:24

   zo lief dank je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *