28 weken zwanger – Zwangerschaps update

28 weken zwanger

Het tweede trimester zit er op. HOE BIZAR… 28 weken zwanger ben ik alweer. De kiwi is heerlijk druk, ze groeit goed… We gingen op vakantie en ik krijg langzaamaan nesteldrang, of stress omdat we nog niks voor de babykamer klaar hebben. Helaas zat er ook een onverwachts bezoekje ziekenhuis in de afgelopen twee weken…

28 weken zwanger

Mijn happy place (het strand) samen met de kiwi en allemaal lieve mensen. Na opmerkingen afgelopen week over mijn ‘grote’ buik, ben ik me er extra bewust van met vlagen, maar juist ook extra bewust van het feit dat ik hier niks aan kan doen. Dit is mijn 28 weken zwanger buik. Dat dit het huisje voor ons meisje is en de plek waar onze mannen groeiden was. Hoe mooi is dat…

Het derde en laatste trimester

Ik ben 28 weken zwanger en dat betekent start van het derde trimester. Het laatste trimester… Het trimester waarin onze kiwi geboren gaat worden. Het trimester dat deze zwangerschap af maakt, het einde… HOE BIZAR… Voor mijn gevoel heb ik net de test gedaan en nu word ik langzaamaan hoog zwanger. Het einde komt in zicht al voelt het ook nog oneindig lang tot november en dat is maar goed ook want we moeten nog zoveel. Geboortekaartjes, de naam definitief kiezen, het kamertje is nog niks aan gebeurt. Nesteldrang Kicks in…

Zwanger kamperen

Als je mijn DIARY hebt gezien of mijn vlog dan heb je het al gezien, maar we gingen kamperen. Ik hou ontzettend van kamperen en dit was de laatste keer met zijn vieren. Volgend jaar gaat ons meisje mee, wat een heerlijk vooruitzicht. Ondanks dat mijn vouwwagen bedje goed is, is het niet zoals thuis, maar doordat het in die tent wel goed afkoelde heb ik het zelfs in de hitte heerlijk gehad. Zwemmen met de mannen, boekjes lezen, broodjes halen, lekker eten en over de camping scharrelen (waggelen) en even naar Duitsland. Het enige nadeel was de wc. Midden in de nacht, maar ook overdag waggelde ik regelmatig naar het toiletgebouw. Ik moest over een veldje lopen om naar de wc te gaan en daar lachten ze me bemoedigend toe (of uit) omdat ik iedere keer voorbij kwam waggelen.

Onverwachts naar het ziekenhuis

Op vakantie kreeg ik ineens jeuk onder mijn voeten. Ik googelde het en toen las ik, dat het geen onschuldige jeuk kan zijn, dus bel je verloskundige. Na een telefoontje gaf ze aan dat ze toch wilde dat ik liet checken of ik geen zwangerschaps cholestase had. De kans was klein, maar als je het hebt, zijn er wel flink wat consequenties… In de omgeving van de camping ging ik naar het ziekenhuis en na onderzoek bleken we een hele actieve kleine meid te hebben. Ze liet zich bijna niet vangen voor een hartslag, omdat ze iedere keer weg zwom. Na alle controles en bloedprikken kreeg ik gelukkig een goede uitslag. Geen cholestase… Wat een opluchting, Ik merkte toch dat je ineens zorgen hebt en dat ik continu ging checken of ik haar nog goed voelde.

Doseren en genieten

Genieten en doseren… zo is mijn zwangere leven momenteel. In mijn hoofd voel ik me meestal heel goed, maar mijn lichaam werkt niet altijd mee, of eigenijk werkt het vaak niet mee. Ik geniet ontzettend van de bewegingen, van mijn groeiende buik. Het besef dat ik nu al in derde trimester zit is ineens realisatie dat het snel gaat….Ik geniet van de leuke dingen die we doen in de zomervakantie, van een dagje strand… maar weet ook dat ik daarvoor moet ‘boeten’ of flink bijkomen. Het is niet anders, ik geniet wel intens van die dag… dus prima, zolang het iet te vaak is. Ik wil zoveel maar kan niet alles en dat heb ik geaccepteerd, al ga ik nog steeds snel over mijn grenzen heen. Op tijd liggen en bijkomen. Echt genieten en doseren dus en dat is fijn, want een aantal weken geleden was het vooral vechten tegen mezelf…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *