30 weken zwanger – Zwangerschapsupdate

30 weken zwanger
@natalievermorken.photography

30 weken zwanger. Nu wordt het toch wel echt serieus. Dat de zwangerschapstest al 26 weken geleden was in Nieuw- Zeeland, de bekendmaking al bijna 20 weken geleden en de geslachtsbepaling 16 vind ik zo bizar. Het klinkt zo lang, terwijl het voelt als de dag van gisteren. 30 weken zwanger… hoe voel ik me? Hoe gaat het?

30 weken zwanger
@natalievermorken.photography

Herinneringen vastleggen

Ik hou van mijn buik. Echt oprecht… Ik hou van mijn mooie bolle buik waar de twee mannen in zaten (wat ik nu bijna niet meer kan geloven) en waar nu ons meisje in zit. Er zitten zoveel herinneringen aan…. Onlosmakelijk verbonden aan de reis van ons leven. Natalie heeft natuurlijk al super veel bijzondere en mooie momenten vastgelegd deze zwangerschap. Ondanks dat ik het heel spannend vond, wilde ik ook heel een ‘blotere’ shoot. Een shoot om mijn buik vast te leggen zoals hij nu is. Een shoot waarin ik me mooi voelde en mijn buik kon laten zien en wauw wat ben ik blij met het resultaat. Zo bijzonder om dit voor altijd te hebben.

Slechte weken en betere weken

Dat ik me fysiek niet top voel heb ik wel geaccepteerd en meestal kan ik er goed rekening mee houden. Ik ben er niet minder gelukkig om op het moment, baal wel eens, maar goed dat hoort er bij. Vorige week had ik wel ineens echt weer echt een slechte week. Zoveel pijn en zo weinig energie, ik voelde me daar gewoon echt beroerd van en dan denk ik alleen maar… als dit maar niet tien weken gaat duren. Ik wilde eigenlijk ook met de mannen naar de Efteling, maar om met 29 weken al in een rolstoel te gaan zitten voelde als zo’n grote stap….k hou me op die slechte momenten maar voor dat onze kleine kiwi een groeispurt heeft en alle energie nodig heeft… dat maakt het voor mij wat makkelijker. Gelukkig voel ik me deze week een stuk beter…. en dat zorgt dat ik weer extra kan genieten.

Aftellen

Het voelt toch wel een beetje als aftellen nu. Ik weet van eerdere zwangerschappen dat het vanaf 30 weken echt wel zwaarder werd en met iedere week die voorbij gaat dat het echt voelt als een stapje dichterbij de kiwi. Ik ga er van uit dat ik nog zeker 10 weken zwanger ben aangezien beide mannen ook allebei tot na de uitgerekende datum bleven zitten. Toch is het nu echt aftellen en dat zorgt stiekem ook voor stress nesteldrang.

Stress nesteldrang

Of is dat gewoon nesteldrang, hoort daar het woordje stress niet bij. We hadden tot vorige week nog niks aan de babykamer gedaan. Ik heb al wel wat geshopt. De kinderwagen is in huis en we hebben wat kleertjes en doeken enz, maar ik heb totaal geen overzicht, omdat alles in een grote mand zit. Tot vorige week vond ik dat prima, het voelde alsof ik nog eeuwen de tijd had, maar ineens kreeg ik het op mijn heupen. De kinderwagen moest in elkaar gezet worden, er moest hout gehaald worden voor een project in de babykamer, de rotzooi die in de babykamer stond moest er uit en ik heb het eerste kleine muurtje wit geverfd. We zijn dus eindelijk begonnen met de babykamer en nu kan ik niet wachten tot ik alle kleertjes op maat kan sorteren en uitzoeken.

Vocht

Ik heb geprobeerd het nog even te ontkennen, maar het is niet meer mogelijk. Ik begin ook echt vocht vast te houden. Op de warmere dagen zag ik het echt aan m’n voeten en in de ochtend is m’n gezicht ook echt meer opgezwollen, maar toen het koeler werd en ik mijn schoenen aan wilde doen, zaten die ineens wel heel krap. Vocht it is… Vocht vasthouden is me overigens ook niet vreemd. Na Raf zei ik vaak grappend, dat als ik ooit weer een positieve test vast zou hebben, dat ik dan vast meteen weer vol met vocht schoot. Dus bereid jullie maar vast voor op een echt typisch zwangerschaps hoofd de komende tien weken.

30 weken zwanger en als ik dit type besef ik me hoe bijzonder het is. 30 weken zwanger voor de derde keer en deze week besefte ik me, dat ondanks de pijn en het daar van balen soms ik me niet minder gelukkig voel. Wat een rijkdom dat ik dit mag mee maken… voor de derde keer.

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *