32 weken zwanger – zwangerschapsupdate

32 weken zwanger
@natalievermorken.photography

32 weken zwanger en we waggelen lekker voort. Althans het waggelen is niet heel fijn maar ach… Ons kiwi meisje groeit, doet het super en neemt wat ze nodig heeft. Dus als het zo mag gaan zoals de meeste dagen, dan waggel ik nog prima de komende weken verder… Met wat ups en downs… maar ach… Hoe gaat het nu met me en wat hebben we gedaan?

Daar viel ik bijna flauw

Zonder dat ik het door had, zonder dat ik bewust iets heel raars (zoals een koprol ofzo) deed viel ik ineens bijna flauw. Ik stapte uit de auto en alles draaide en alles bleef draaien en ik ging trillen en ik zag wazig. Gelukkig was ik met mijn business matties en loodsten zij me naar binnen en regelden een soepje. Lage bloeddruk gaven ze aan, want het waren ook allemaal moeders, toch leek me dat sterk, want ik heb nog nooit aan de lage kant gezeten, maar goed het zal wel… Totdat het me ineens opviel…

32 weken zwanger en het voelde anders

Dat ik haar bewegingen ineens heel anders voelde. Vanaf 27 weken lag ze heel steady in stuit, met haar voeten op mijn blaas te dansen…. letterlijk… zo zagen we tijdens een echo. Toen ik vorige week bijtrok van mijn flauw val actie, voelde ik ineens harde bewegingen in mijn zij… dus ik grapte… zal ze gedraaid zijn… Twee dagen later had ik toevallig een echo bij de verloskundige en inderdaad. Ze lag ineens goed… Zo bizar dat het zo anders voelde ineens en dat dat dus de reden was dat ik me ineens totaal niet lekker voelde. Het geeft nog geen zekerheid, maar voor nu ben ik heel blij dat ze gedraaid is. (Lees ook mijn ervaring over de draaipoging bij de spruit)

Een ander kind

De spruit is zo lief voor me en zo bezig met de baby dat mij het heel leuk leek als hij eens mee kon naar een echo. Aangezien hij door dat schijt virus natuurlijk niet mee mag naar de verloskundige, besloot ik een 3D/4D echo te boeken waar het wel mocht. Daarnaast was ik zelf ook wel heel benieuwd naar het snoetje van ons meisje. Ze lag er niet ideaal voor en ze sliep. Bewegend beeld was dus lastig vast te leggen, maar de spruit vond het zo bijzonder om te zien. Hij zei alleen maar ooooo en aaaaa. Zo aandoenlijk. Daarnaast vond ik het bizar om te zien dat ze een ander gezichtje lijkt te hebben dan de mannen. Ik weet natuurlijk dat dit kan, maar de mannen leken zo op elkaar als baby dat ik dit niet verwacht had. Zo bijzonder… ik ben zo benieuwd.

Babykamer vorderingen…

EINDELIJK krijgt de babykamer vorm en daar ben ik zo blij mee. Het houten wandje is geplaatst, mijn lief heeft de twee muren geverfd en op 1 muur gaan we dit weekend iets tofs proberen. In mijn vlog kun je al een beetje zien hoe het wordt. Het nieuwe bedje staat (want mijn hormonale hoofd wilde perse een houten bedje) en nu kan ik echt niet wachten om alle spulletjes een mooi plekje te geven. Mijn lief heeft ook een prachtig wiegje opgehaald, wat we beneden gaan plaatsen in plaats van de box. Het begint steeds meer vorm te krijgen allemaal.

Slechte en goede dagen

We waggelen voort, met slecht en goede dagen. Ik merk mega energie dippen die ook gepaard gaan met een pijnlijk lichaam. Pijn ’s nachts is natuurlijk ook garantie voor een energieloze dag… Ik probeer me er zoveel mogelijk aan over te geven, want daardoor is het ook het snelste over… Iedere dag is een nieuwe dag, met nieuwe kansen…

HET WORDT ECHT… Zo voelt het een beetje. Over een maand ga ik met verlof… dan begint het aftellen echt. We moeten nog een hoop regelen, maar over een maand ga ik met verlof… Ik kan niet wachten en ben er nog niet klaar voor… Nog even jij en ik met zijn tweeën.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *