34 weken zwanger – Zwangerschapsupdate

34 weken zwanger

34 weken zwanger vandaag. Zijn dit dan al bijna de laatste loodjes. Nog 6 weken duurt best lang. 7 weken of 8 is ook nog een optie, maar 3 ook. 3 klinkt wel heel kort. Daar ben ik nog niet klaar voor, daar krijg ik het zelfs een beetje benauwd van. Hoe gaat het met me nu ik 34 weken zwanger ben?

Verlof modus… nog niet echt maar wel een beetje

De grootste mijlpaal deze twee weken was een besluit wat ik nam. Ik ga al een beetje in verlof modus. Officieel ben ik nog niet met verlof, want de webshop draait door en mijn werknemer moet nog ingewerkt, maar ik ga meer loslaten. Ik wilde nog 6000 dingen doen voor mijn verlof voor de bedrijven… maar ik ervaarde zoveel druk en kon ook gewoon niet lang meer zitten achter mijn computer en daar kreeg ik weer onrust van. Ik baalde als ik ging liggen, want wanneer moest ik dan… Nou ja je snapt een beetje hoe het in mijn hoofd ging en ineens dacht ik, ik lijk wel gek. Het zijn mijn bedrijven, mijn besluiten en ik hoef al die nieuwe producten of plannen nu niet online te zetten. Daarnaast wil ik deze laatste weken van de zwangerschap me niet opgejaagd voelen, maar genieten van mijn buik en ons meisje in mij. Dus verlofmodus is aan…tussendoor. Ik werk, ik verwerk orders, maar ik lig ook op de bank, drink vaker koffie en heb de extra dingen losgelaten, omdat ik bewust heb gekozen te willen genieten, want ik ben al 34 weken zwanger.

Baby shoppen

Twee weken geleden ben ik met mijn moeder en zusje gaan babyshoppen. Bij de mannen hebben we dit ook gedaan en het is toch altijd leuk en gezellig en ondertussen een soort traditie. Daarnaast zie ik veel online maar is het wel ook heel leuk om hydrofieldoeken, dekentjes, knuffeltjes enz echt even te voelen en in real life te zien en nieuwe dingen te ontdekken. Ik ben flink geslaagd, namelijk een ledikantdeken van Jollein, een wiegdeken van Koeka, hydrofieldoeken, washandjes en nog veel meer.

Babykamer bijna af

Als je mijn vlog hebt gekeken dan heb je al een sneak peak gezien. De babykamer is eindelijk bijna af. Er moet nog vanalles opgehangen worden en de kleding kast en commode moeten nog ingericht, maar de grote meubels staan er en we hebben nu echt een heel fijn plekje al gecreëerd. Dit weekend zullen we denk ik de eerste babywasjes doen, zodat ik ook het kastje kan gaan inrichten… Zoveel zin in hahaha.

Mijn lichaam

tja tja tja wat moeten we hier van zeggen. Mijn lichaam doet pijn. Ik kan maar heel weinig achter elkaar. Zitten doet me snel pijn, lopen is waggelend en dan heb ik ook nog slechte dagen waarop echt alles heel veel pijn doet. Als ik dan ook nog eens slecht slaap, dan kunnen jullie je wel voorstellen hoe mijn dag verloopt. Zolang ik er op tijd aan toe geef en op de bank ga liggen, niet teveel doe en ik me in mijn hoofd goed voel, kom ik mijn dagen wel door, maar er zijn ook momenten die ik stiekem echt zwaar vind.

Mom guilt

Dit heeft met het vorige punt te maken. Ik weet dat ik mijn mannen genoeg liefde en aandacht geef. Ik lees oneindig boekjes met de mannen op de bank, ze komen heerlijk bij me liggen, we doen tosti party op de bank en we kletsen heel veel. Toch baalde ik afgelopen weekend zo ontzettend. Ik wilde zo graag er op uit met de mannen. Op avontuur… mini avontuur. Naar het bos, of gewoon de speeltuin of ergens iets eten, maar ik kon het gewoon niet. Ik was op en had zoveel pijn. Dus dat was geen optie… en daar baal ik van.

34 weken zwanger en vocht it is

Daarnaast is het vocht nu toch ook echt aan komen zetten, wat ik overigens wel verwacht had, aangezien ik dit bij de mannen ook had. Langzaamaan merkte ik al dat mijn ringen niet lekker zaten, maar de afgelopen week merk ik echt dat mijn schoenen niet meer lekker zitten. Ik voel het in mijn nek, mijn ketting zit niet lekker, als ik lach voel ik het in mijn gezicht en uiteraard zie ik het ook aan mijn gezicht, mijn handen en voeten. (en ik hoef nu niet te horen jaaaa ik zag het ook al. I know… en ik voel me er niet knapper door dus laten we het vooral negeren)

34 weken zwanger en we waggelen weer lekker verder. Overall ben ik nog heel erg aan het genieten van mijn buik en ons meisje daar in. Ik vind het heel bijzonder weer naar die laatste weken toe te leven, de laatste aankopen te doen. lijstjes af te strepen… dus daar focus ik me vooral op. Dat maakt het zwangere leven veel makkelijker 🙂

Ik besprak trouwens ook nog mijn bevalplan met de verloskundige. Mocht je nieuwsgierig zijn dan lees mijn blog daarover even.

Volg:
Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.