5 tips voor het sfeervol inrichten van je huis…

Vroeger tekende ik altijd mijn kamer na en richtte deze opnieuw in. Funda is regelmatig mijn favoriete site geweest en ooit heb ik nagedacht of ik binnenhuis architect wilde worden. Ik hou er van om sfeer te creëren in een huis en ik krijg regelmatig de vraag hoe ik dat doe…

Smaak is mega persoonlijk, maar ik denk wel dat er een paar basis elementen zijn waarmee je bijna ieder huis naar eigen smaak toch heel sfeervol kan inrichten.

Eiken hout om onze tv kast en als planken naast de kachel.

Liefde voor Hout
Het is geen verrassing dat wij van hout houden, zowel in onze webshop, als in ons interieur. Mijn tip…. gebruik hout in je huis. Of het nu de woonkamer, de slaapkamer of de keuken is. Onze keuken is van eiken hout, onze woonkamer vloer is eiken hout en ook een aantal kasten en onze tafel zijn van hout.
Hout geeft zoveel sfeer in iedere ruimte en in mijn ogen kun je hout met bijna alles combineren. MIjn tip is vooral; kies voor echt houten elementen. Dus een echt houten kast, of vloer en combineer het anders gewoon met elkaar. Wanneer je een houten vloer hebt, zit je al gebakken, maar wanneer je bijvoorbeeld een gietvloer hebt kijk dan naar een grote houten kast of kijk voor je eettafel naar houten opties.

Kleine toevoeging; alle natuurlijke materialen zijn een grote sfeermaker in je huis, bijvoorbeeld touw of jutte is ook echt een aanrader.

Ik vond het rek mega gaaf, maar wist de plek nog niet…. Toch de gok gewaagd en nu past hij perfect.

Experimenteer en kijk rond
Je ziet soms dat als mensen kiezen voor een bepaalde stijl, dat ze er volledig in door slaan. Landelijk betekent niet ALLES landelijk en strak betekent ook niet dat ALLES strak en modern moet zijn.
Ik vind vaak de combi tussen verschillende stijlen heel tof. Zo combineren wij vintage, met industrieel, maar met nog veel meer andere stijlen.
Kijk rond op Pinterest, in tijdschriften of wat mij betreft op Funda en haal daar je inspiratie uit. Doe het na want ik vind vaak kamers in volledig 1 stijl weer minder sfeervol.

Stop niet alles weg
Zet je pronkstukken op planken of in open kasten. Stauw ze niet vol, want dan wordt het weer rommelig, maar je persoonlijke spullen zorgen voor sfeer. Jouw favoriete boeken op een stapel, bijzondere items, planten, mooie lijsten of gekke spaarpotten. Het geeft jouw sfeer weer.

Raamdecoratie
Gordijnen, jaloezieën, glasgordijnen of wat voor raambekleding dan ook is zo mega bepalend in iedere ruimte dat dit zeker een belangrijk punt is om over na te denken. Ik hou erg van houten jaloezieën, deze hebben we nu beneden and I love it….(alleen het afstofwerk is niet mijn favoriet) Daarnaast hou ik ook van verschillende texturen bij elkaar. Zo hadden we in ons oude huis ter decoratie (en het was een grote sfeermaker) kanten Ikea gordijnen, met velvet blauwe overgordijnen. Deze gingen echter nooit dicht want we hadden we een verduisterend rolgordijn.

Zorg voor eenheid
Ondanks dat ik eerder zei dat je stijlen moet combineren. Zorg ook dat je eenheid en harmony hebt. In iedere hoek een andere kleur of stijl zorgt dat het rommelig oogt. Kies een kleurthema (bijvoorbeeld pastel) die op meer plekken terug komt, in accessoires, of de kleur van de muur. Of laat natuurlijke materialen terug komen, zoals jutte of touw.
Bij ons komt het vintage tintje regelmatig terug, daarnaast vind je in ons huis op meerdere plekken hout en pastel achtige tinten zoals oud roze en early dew.

#liefthuisad
Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Het maakt mijn tips niet minder oprecht en hopelijk nuttig 🙂

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 12 september 2022 / 11:37

    Mijn man en ik laten een nieuw huis bouwen. Ik vind het lastig om een compleet huis in te richten, dus we willen misschien een architect inschakelen. Het is leuk om te zien hoe jij sfeer creëert in huis. Ik vind natuurlijke materialen erg mooi, dus ik vind het een goede tip om hout te gebruiken. Dat zal ik met de architect overleggen, mochten we iemand inschakelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *