7 dingen die ik wil tijdens een volgende bevalling?

Twee kinderen, twee bevallingen, twee verschillende belevingen en toch zo hetzelfde. Ik schreef twee jaar geleden al eens een artikel over wat ik een volgende bevalling zou willen. Bij de bevalling van de Pipster heb ik dit geprobeerd/ gedan… Is dit bevallen? en wat zou ik tijdens een volgende bevalling willen???

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik hoop dat we 3 kindjes mogen krijgen. Het is voorlopig nog niet zover, maar ooit hoop ik het nog eens mee te maken. Of nog twee keer…. Of wie weet (zeg maar niks tegen mijn lief) Mocht het ons ooit gegeven zijn en ik moet dus weer gaan bevallen, dan hoop ik dat het zo gaat…

Voeten op bed…
Beeld je een vrouw in die aan het persen is en je ziet waarschijnlijk het typische beeld van een vrouw die haar benen vasthoudt en op bed ligt. Na de bevalling van de spruit wist ik zeker dat ik dit NOOIT meer wilde. Ik vond het zelf vasthouden van mijn benen voor 1,5 uur zo heftig. Daarnaast zag ik het door mijn bekkenproblemen bij de Pipster al helemaal niet zitten. Toen ik dit aangaf bij de verloskundige van het ziekenhuis, zei zij meteen, dan hou ze lekker op het bed en laat je je benen open vallen. PERFECT. Zoveel fijner…

Vliezen breken
Ondanks dat ik eerst zo opzag tegen het inleiden vond ik het uiteindelijk toch heel fijn. Nu is bij mij alleen medisch mijn vliezen gebroken, want daarna deed mijn lichaam de rest. Toch was het heel fijn om voor de bevalling rustig met de verloskundigen te kunnen praten. Ook het feit dat ik toen al 4 cm had, was een meevaller. Zo’n verrassing wil ik wel weer.

Vriendin die foto’s maakt
Het was zo bijzonder en zo fijn dat zij bij mijn bevalling was. Ik schreef er al eerder over. Ze had een duidelijke taak (wat voor haar denk ik ook fijn was) namelijk het maken van de foto’s. Daarnaast was het zo fijn dat ze bij de aanloop was, wat afleiding bood, wist hoe een bevalling gaat (redelijk ervaren na 3 eigen bevallingen) maar ook na de bevalling. Ik vind het goud dat ze er bij was.

Liggend bevallen
Ik verklaar alle mensen voor GEK die beweren dat staand bevallen prettig is. De paar weeën die ik tijdens de bevalling van de Pipster moedig staand opving (omdat iedereen zei dat dat fijn was en ik naar de wc moest) waren killing. Liggend had ik bij beide bevallingen mijn maniertje gevonden om ze weg te puffen, maar staand was ik alles kwijt. Het barstte los voor mijn gevoel en ik wilde alleen maar snel terug naar mijn plekje op het bed. Dus volgende keer denk ik niet eens na over staan bevallen.

Onder narcose hechten
Hier komt binnenkort nog een blog over, maar ik vond het hechten na de bevalling van de Pipster zo verschrikkelijk. Het deed zoveel pijn en ik vond het zo erg, dat ik stiekem terug verlangde naar het onder narcose hechten wat ze na de spruit bij me hebben gedaan. Natuurlijk zou ik het liefste niet gehecht hoeven worden, maar daar gaan we maar niet meer van uit.

Niet knippen maar snijden
Zoals ik al zei, word ik liever helemaal niet geknipt. Mocht ik nog ooit bevallen, dan hoop er zonder kleerscheuren downunder af te komen, maar die illusie heb ik niet meer. Tijdens de bevalling van de PIpster moest er op een gegeven moment ‘geknipt’ worden. De verloskundige gaf mij dit rustig aan en ik heb er niks van gevoeld. Echt NIKS…(tot het hechten dan) De verloskundige heeft me niet met een schaar geknipt maar met een mesje eigenlijk ingesneden. Hierdoor hoorde ik geen knip… en zij vond het prettiger werken. Ik was voorbereid op een knipgeluid in huid (brrr) maar dit gebeurde niet… Gelukkig….

Van te voren bespreken hoe en wat
Bij de spruit voelde ik me nog heel onervaren en vond ik het lastig om mijn wensen uit te spreken, ondanks dat ik een beval plan had. Bij de Pipster besprak ik mijn angst voor het inleiden en mijn zorgen rondom mijn bekken problemen en mijn benen vasthouden. Ook het preventief inknippen kwam voorbij. Er werd zo fijn naar me geluisterd en dit heb ik ook echt gemerkt tijdens de bevalling. Ik kan het dus ook iedereen aanraden, geef aan waar je aan denkt en wat je voelt.

Heb jij nog tips.. Of wat waren jouw ervaringen?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *