8 Texel tips met kinderen…

Mag ik nog even terug? Het was zo waanzinnig fijn op Texel… Ik kreeg veel vragen of ik mijn Texel tips wilde delen, dus bij deze. Ik ben echt geen Texel expert, maar wij hebben het heel fijn gehad en ik wil graag mijn aanraders delen…

  1. Parkeerkaart
    Op veel toeritische plekjes, moet je betaald parkeren. Je kan online een parkeerkaart kopen van te voren, waarmee je een week overal meteen kan parkeren, zonder ter plekke te betalen. Werkt echt heel erg fijn. Dus aanrader…
  2. Overtocht boeken
    Boek thuis alvast je overtocht. Het kan daar ook, maar het is echt makkelijker als je alles al in je mail klaar hebt. Mocht je last-minute een boot kunnen halen, hoef je niet eerst te stoppen.

Dan nu de tips op Texel: Het is dus absoluut niet zo dat andere dingen niet leuk zijn, maar dit hebben wij gedaan en vonden wij leuk. Er zijn ook dingen die voor ons fijn waren, maar die ik weg laat omdat ik het niet perse een dikke tip vind.

3. Camping Kogerstrand
Ik stond als 17 jarig meisje ooit met een vriendin op deze camping op het jongerengedeelte en toen dacht ik al… OOOIT als ik later groot ben, dan kom ik terug. Toen we nog een plekje zochten, schoot dit me ineens te binnen en het was nog net zo gaaf. Het jongeren gedeelte is ergens achteraan dus daar heb je geen last van. Iedereen heeft zn eigen duinpannetje, zo gaaf. Zo sfeervol en rustig… en je gaat 1 duin over en je staat op het strand, heerlijk… Dikke tip dus.

Onderweg naar de vuurtoren

4. Strandtips
Wil je het strand bezoeken kan ik het strand bij de vuurtoren heel erg aanraden. Het strand is hier mega breed en waanzinnig mooi. Ook bij de Koog is het strand al heel erg mooi, dus ook zeker de moeite waard.


5. Eten
Alleen strandtenten als tip… Want ik hou van strand, dus als ik op het strand kan eten, dan doe ik dat.
Paal 17 was heel druk, maar heel erg lekker en gezellig en de moeite van het wachten waard. Paal 17 zit heel dichtbij Ecomare.
Toen we naar Texel gingen, kreeg ik zoveel tips dat we zeker naar Kaap Noord moesten gaan. Het is een hele gezellige plek, op het mooiste stukje strand (bij de vuurtoren) heel sfeervol en leuk met kinderen…ow en het eten was ook heel goed.
Op de laatste dag gingen wij bij de Koog eten op het strand en liepen wij per toeval binnen bij Bries20. Wat een topplek is dat ook. Met uitzicht op zee, hele mooie inrichting en heel lekker eten.

6. Ecomare
Ga je naar Texel dan kun je dit natuurlijk niet missen. Zowel voor kleine kinderen heel leuk als voor grote. Alle zeehonden, het voeren van de zeehonden, de uitleg, de vissen binnen en de opgezette dieren zijn voor de kleine kinderen natuurlijk top. Voor de iets oudere is er ook heel veel te ontdekken en te leren.

7. Schapenboerderij Texel
De MUST van Texel, de grootste tips die ik je vandaag kan geven. Ga naar De schapenboerderij Texel. Schaapjes, lammetjes, boerderij, fantastische speeltuin, knuffelen, hooibalen, kneuterigheid ten top, zo makkelijk leuk en toegankelijk (en ik zit nu heerlijk warm op de bank onder mijn schapen dekentje) Ik vind dit misschien wel het leukste uitje wat we gedaan hebben.

8. Juttersmuseum
Als laatste een tip waar ik niet geweest ben. Het juttersmuseum lijkt me sowieso leuk, maar daar buiten heb je ook een mega gave speeltuin voor de kinderen. We zijn er twee keer langs gereden, maar we wilden teveel en 1 dag was het slecht weer, dus geen weer voor speeltuinen. Als we nog ooit gaan, dan gaan we zeker hier langs.

Verder zou ik vooral zeggen… Ga oneindig vaak naar het strand en mocht het slecht weer zijn, is het zwembad in de Koog, ook prima tijdsverdrijf.
Het was zo fijn, wij gaan zeker terug…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *