Als onze spruit straks kan lopen….dan gaan we…

Kleine man op ontdekkingsreis

Kleine man op ontdekkingsreis

Kan hij nog niet lopen??? of….kan hij al lopen??? Twee veel gestelde vragen de laatste tijd. Onze spruit is 17 maanden en is nogal uit de kluiten gewassen. Daarnaast is hij super lief, een mega lekker ding, heel knuffelig en hij kan heerlik spelen, maar hij is dus ook groot. Niet gek dat veel mensen denken dat hij kan lopen. Daarnaast zijn er ook veel kindjes die al kunnen lopen bij deze leeftijd. Hij mag er zolang over doen als hij wil, maar zijn wel een paar dingen waar ik naar uit kijk als hij straks kan lopen…

Laarsjes kopen en in plassen stampen
Nu de herfst in volle gang is zie ik overal de leukste laarsjes voorbij komen. Ik vind dat zo stoer staan, van die kleine laarsjes. Ik vind die gele van Bergstein echt té leuk. Het lijkt me zo lekker met onze spruit door het bos te gaan wandelen. Laarsjes aan en gaan….en dan natuurlijk ook in de plassen stampen.

Krukje kopen en mee koken
Als onze spruit stevig genoeg kan staan, wil ik ook graag een krukje kopen. Zodat hij mee kan kijken bij het koken aan het aanrecht. Of samen koekjes bakken, of taart. Ik weet helemaal niet vanaf welke leeftijd dit handig is, maar het lijkt me heel erg leuk.

Dansen bij de intocht van Sinterklaas
Oke, dit gaat hem niet meer worden, maar dit leek me wel leuk. Een vriendin heeft een heerlijk kind dat een jaar ouder is dan onze spruit en ik spiegel vaak aan haar spruit wat die van ons over een jaar ongeveer kan. Zij heeft vorig jaar dus staan dansen bij de intocht van Sinterklaas, dus dat had ik ook voor ogen. Niet erg, hij heeft op de nek van mijn lief zitten dansen en alles kunnen bekijken.

Strandwandeling maken
Ver wandelen zal nog wel even duren, maar wat lijkt het me leuk als hij zelf over het strand kan rennen. In het zand spelen vond hij al fantastisch, dus dat komt vast goed

Van zijn ondernemendheid genieten
Ik vind het zo waanzinnig gaaf dat dit kleine mensje zo blij kan zijn met alles wat hij ziet en wat hij leert. Hij oefent nu met los staan en vindt het een groot feest, waarschijnlijk vooral doordat wij natuurlijk zo enthousiast en hysterisch aplaudiseren, maar dat maakt niet uit.

Niet meer altijd hoeven tillen
Wat zou het fijn zijn als ik hem niet meer ALTIJD hoef te tillen. Wat is het fijn als hij zelf naar de auto kan lopen, of dat ik hem vanuit de auto op de grond kan zetten. Ik snap echt wel dat hij dit soms niet zal willen, of dat hij compleet de verkeerde kant op rent. Allen alle keren dat het wel kan zijn al mooi meegenomen, want onze spruit is zwaaaar…

Lopend door het sprookjesbos
Ons Efteling abonnement hebben we al flink gebruikt, maar tot nu toe nog altijd met onze spruit in de wandelwagen. Hij zal een dag door de Efteling lopen niet volhouden, dat is niet erg want de buggy gaat gewoon nog mee. Lopend kan hij wel dichter bij alle huisjes komen in het sprookjesbos….nu al zin in.

Dansen
Onze spruit houdt van muziek. Als hij nu een vrolijk deuntje hoort gaat hij heen en weer zitten bewegen. Ik kan niet wachten tot hij met dat lekkere luierkontje gaat staan wiebelen.

Bibliotheek
Toen ik mijn favoriete prentenboeken plaatste, kreeg ik de reactie dat de bibliotheek heel leuk is. Ik wist dit wel, maar dacht dat hij groter moest zijn. Binnenkort maar eens langs gaan om hem aan te melden. Krijg je tegenwoordig nog een biebpas???

Stiekem denken….shit kroop hij nog maar
Tenminste als ik iedereen mag geloven is een lopende kleine spruit soms ook best onhandig. Dus dit zal ik vast ooit denken. Ach we zien het vanzelf….het komt vast allemaal goed.

Kleine spruit, neem je tijd. Blijf maar lekker klein, je leert het vanzelf….geen haast….

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. Janine
  14 november 2016 / 08:00

  Ons mannetje had besloten net voor vakantie te gaan lopen (15mnd). Ik dacht juist dit gaat nog duren want kruipen deed hij laat en niet veel, maar zo zie je het is zo verschillend. Ik vond wel leuk dat hij wat kon lopen op vakantie, maar vaak juist daarheen waar hij niet heen mocht 😉 geloof me op eens gaat die een dag een stap maken en dan heeft hij het helemaal gevonden! Ik vind het inderdaad prachtig dat ik hem niet hoef te tillen altijd en hij kan nu zo lekker meehelpen bijvoorbeeld tafel dekken of jas halen en zo. Dat lopen vind ik prachtig eerder dat klimmen wat hij nu heeft gevonden is minder want hij wil overal op en soms kan je niet snel genoeg erbij zijn….maar wat je schrijft zal je ook allemaal met je spruit nog gaan doen! Ook de laarzen want genoeg regen is er in Nederland altijd hihi 😉 ik heb nig geen een keer gedacht oh als hij maar alleen nog zou kruipen!

  • Liefthuis
   Auteur
   14 november 2016 / 20:36

   Fijn om te horen. Andermans ervaringen enz.

 2. Boekenwurm
  14 november 2016 / 11:15

  Lidmaatschap van de bieb is gratis voor kinderen tot hun 18e! Zeker doen! Voor de allerkleinsten zijn er al knisperboekjes, en voor alle leeftijden groter is er wel wat te vinden.

  • Liefthuis
   Auteur
   14 november 2016 / 20:35

   Super leuk, ik ga snel kijken.

 3. 14 november 2016 / 23:15

  Ons zoontje kon pas met 18,5 maand lopen. Nu zijn we vooral druk met achter hem aanrennen 😉 Het hele ‘blijf bij papa en mama’-principe zit er nog niet echt in haha.

  • Liefthuis
   Auteur
   16 november 2016 / 19:04

   Hahaha dus dat staat ons te wachten.

 4. 15 november 2016 / 22:23

  Jaaa lekker stampen door de plassen. Heerlijk!!

 5. 18 november 2016 / 15:23

  Dat stappen komt wel, geen enkele 18-jarige die naar school gedragen moet worden door mam of pap hé 🙂
  Bij ons stapte ze op 14 maanden, maar alles op zijn tijd.
  En ja, dan mag je er achterna rennen, en idd, constant zeggen: bij mama blijven, hier blijven, stop…

  • Liefthuis
   Auteur
   19 november 2016 / 12:29

   Hahaha dat zou wat zijn. Er staat me dus nog vanalles te wachten. Ik vind het ook helemaal niet erg. Ik maak die vergelijking ook altijd, alleen dan met de leeftijd van kinderen die naar de basisschool gaan. Als hij naar de basisschool gaat zou hij vast kunnen lopen :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *