Alweer een Mijlpaal: Hoe de spruit met de speen stopte…

Hier was onze spruit 1…lekker met zijn speentje.

Kleine mannen worden groot en nondepie wat gaat het ineens hard. Zo schreef ik vorige week nog over onze spruit in zijn grote bed en hoe goed hij dit doet, zo slaapt hij nu ook ineens zonder speen. Onze kleine grote man die zo verzot was op zijn speen. De speen die hem hielp als hij moe was of verdrietig…binnen no time waren we er vanaf…

Ik heb al vanaf zijn eerste verjaardag wel eens nagedacht over hoe we van zijn speen af zouden kunnen komen. Onze spruit hield heel erg van zijn speen en ik vond dat in bed nog geen probleem. Hij mocht hem in principe nooit buiten zijn bed en dat werkte prima. Daarnaast had ik tot op heden nog geen zin om een heel drama te maken van een speen terwijl nog maar 2 was. Ik had mezelf voorgenomen dat rond 3 jaar wel een mooi doel was om echt actie te ondernemen. Vooral met het krijgen van een broertje en de verhuizing wilde ik hem die speen niet ontnemen.

Hoe dan toch???
De laatste tijd zag ik onze spruit vaker op zijn speen kauwen wanneer we een boekje voorlazen in zijn bed. Ik had hem al verteld dat hij dan kapot zou gaan, maar hij ging stug door. Een paar dagen later bedacht ik me ineens dat hij helemaal niet om zijn speen vroeg wanneer hij naar bed ging. Ik gaf hem gewoon automatisch, maar hij vroeg er niet om. Toen begon mijn plan…

Verstoppen
In zijn bed verstopte ik de speen. Ik kon het nog niet over mijn hart verkrijgen om hem meteen helemaal weg te halen, maar ik legde hem een stukje onder het kussen bovenaan in zijn bed. Wanneer hij zou gaan zoeken zou hij hem kunnen vinden en pakken, maar wanneer hij er niet aan dacht zou hij hopelijk zo in slaap vallen….En jawel hoor…meneertje sliep. WAAAAAATTTTTT.

Nooit verwacht dat dit zou gebeuren.

Hetzelfde ritueel
De volgende dag deden we hetzelfde ritueel in de middag en de avond. Ik begon niet over zijn speen en hij lag nog netjes onder dat kussen weg gestopt. Weer viel hij beide keren gewoon zonder speen in slaap. Wat was ik al mega trots…

Kapot
Toen ik de volgende dag zijn speen dan toch helemaal weg wilde moffelen, zag ik ineens dat hij helemaal kapot gebeten was (zoals voorspeld) Ik zei dit tegen onze spruit en liet het hem zien. Daarbij zei ik ook; als iets kapot is dan meoten we het weggooien in de……..bullenbak (prullenbak dus) zei onze spruit. Ik nam hem en zijn speen mee naar beneden. Ik liet hem nog even tegen papa vertellen wat er was gebeurt en vervolgens gooide hij zelf zijn speen in de prullenbak.

Ik was even benieuwd of hij er die avond toch weer over zou beginnen nu we het zo duidelijk over zijn speen hadden gehad. Dit was echter niet het geval en zo waren wij onverwachts binnen 3 dagen van zijn speen af. Ik denk dat het begon toen hij zijn speen kapot gebeten had, omdat hij dan natuurlijk niet meer lekker is. Ik vond kapot knippen vroeger altijd zo cru klinken, maar mijn spruit heeft zit zelf even geregeld.

Doordat ik zelf ineens alert was op dat hij het niet meer vroeg en ik hem niet meer aan ging bieden, wist ik dat hij het kon. Die kapotte speen was waarschijnlijk de rede dat hij er niet meer naar vroeg. Het bleek gewoon een goede timing…ik ben blij dat ik er eerder nooit een strijd van heb gemaakt.

Kleine mannen worden groot en stoer, alhoewel hij wel nog heel graag in zijn slaapzak slaapt….dat mag hoor kleine  grote man.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 14 januari 2018 / 12:11

    oh wat goed! ons dochtertje van 11 maanden slaapt echt niet zonder speen. Ik zit ook al te denken hoe ik dat ga doen, maar ik denk toch dat ze het zelf moet snappen, wil je ermee stoppen. En dat doet ze nu nog niet. Fijn dat jouw zoontje het zo goed heeft gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *