Baby aan boord….De bekendmaking van mijn zwangerschap…

Foto voor mijn zus, zodat er rekening mee kon houden bij het kerstdiner

Foto voor mijn zus, zodat ze er rekening mee kon houden bij het kerstdiner

Na de eerste goede echo mochten we het iedereen gaan vertellen, de bekendmaking. Veel mensen zeggen vaak dat ze het moeilijk vinden om geheim te houden. Dat vond ik totaal niet, want zolang ik niks zei, was ik gewoon mezelf in de ogen van anderen. Dat maakt het vertellen van ‘ons geheim’ niet minder leuk want er zouden naast onze spruit, ook oma’s een opa, tante’s en oom’s geboren worden.
Ik hou er van om verrassingen te verzinnen en mensen blij te maken, de voorpret is bijna net zo leuk als de uitvoering. Hoe zou iedereen reageren en wat zouden ze er van vinden? Ons geheim werd iedereens geheim, nou ja dan is het geen geheim meer natuurlijk. Hoe we dit deden?

Slechte foto, maar dit was ons cadeau voor de grootouders.

Slechte foto, maar dit was ons cadeau voor de grootouders.

Het grote opa en oma logeerpakket
Eerst zouden we het mijn ouders gaan vertellen. Een dag eerder was ik nog met mijn moeder gaan winkelen, ik was snel moe en had weinig energie, maar mijn moeder was ook niet fit, waardoor het gelukkig niet op viel. Ze had dus nog niks in de gaten.
Mijn lief en ik verzonnen dat we in de buurt van Bakel iets hadden gekocht via Marktplaats en dat we even naar het nieuwe paardje zouden komen kijken, nu we toch onderweg waren. Volgens mij hadden ze niks door. Ik vertelde dat de man, waar we zogenaamd iets op gehaald hadden, een kaartje aan ons had gegeven. Die liet ik mijn moeder zien en daarop stond de volgende tekst. ‘Je kan me nog niet horen, je kan me nog niet zien, maar als ik ben geboren, mag ik dan komen logeren misschien?’
Ze moest de tekst twee keer lezen voordat ze het helemaal door had. Wat een nieuws, mijn moeder had tranen in haar ogen en mijn vader zei dat hij een zitje ging maken voor op de tractor. Super blij waren ze. Bij dit kaartje hoorde natuurlijk nog een bijpassend cadeautje. En wat heb je nodig als een baby gaat logeren?

Ook de moeder van Stef gaven we dit cadeau. Ontroering en blijdschap. Op haar 60ste oma worden, vond ze erg mooi.

 

Hoi Tantes
Mijn vriendinnen, spruit’s tante’s, het nieuws vertellen was ook heel erg gaaf. We gingen lekker kaasfonduen, bij een vriendin thuis. Een vriendin was zwanger en de ander had sinds 5 maanden een lieve kleine man. De zenuwen gierden door mijn lichaam, ik dacht continu dat ze iets zouden merken. Ik zat tegenover ze en vertelde dat ik uitslag had op mijn buik. Een van hen zei, dat ze dat ook had tijdens de zwangerschap, ze zei het op een hoopvolle toon om mij moed in te spreken, zo van, misschien ben je wel zwanger. Ze zei, laat eens kijken. Ik stond op, trok mijn shirt omhoog en daar stond ‘HOI TANTES’ Ze keken aandachtig omdat ze uitslag verwachtte, toen het kwartje viel sprongen ze op, vlogen me om mijn nek en schreeuwden het uit toen ze beseften wat er stond. Tranen met tuiten en helemaal kippenvel, dit was zo gaaf.

Baby van Doornen
Op mijn werk, speelde ik vorig jaar het hulpje van de goedheiligman. Dat had ik het jaar daarvoor ook gedaan en ik vind dat super leuk om te doen. Alle kindjes mochten om en om bij Sint komen en ik had aan hem gevraagd of hij op een gegeven moment ‘baby van Doornen’ naar voren wilde roepen. Toen dit zover was, zei ik; ‘die is er nog niet, die komt volgend jaar wel mee’. Heel leuk bedacht natuurlijk, maar in alle drukte hadden maar weinig collega’s het door. Als piet kon ik natuurlijk niet vertellen dat ik zwanger was, ik weet niet wat de kindjes dan hadden gedacht. Mijn plan liep dus nogal in de soep, de weken daarna druppelde het nieuws langzaamaan toch door.

Voor Raf's beste vriendin

Voor Raf’s beste vriendin

Partners in crime
Een goede vriendin van mij was ook zwanger en 8 weken verder. Toen wij waren uitgenodigd voor een avondje spelletjes en je raadt het nooit, kaasfonduen, (zo doe je het nooit en zo 2 keer binnen 2 weken)  wilden we het hun ook op een leuke manier vertellen. We maakten een cadeautje voor hun future baby en meteen voor onze kleine spruit. Ik ken die vriendin al vanaf de peuterspeelzaal, hoe vet is het dat onze spruiten nu ook ‘partners in crime’ zijn. De eerste kennismaking tussen hun spruit en die van ons, hadden ze beide de romper aan. BFF’s vanaf toen, of ze nou willen of niet.

Facebook
Facebook kan natuurlijk niet achter blijven tegenwoordig. Heel veel mensen wisten het al, maar aangezien ik ongeveer 12 weken zwanger was rond Sinterklaasavond besloten we daar iets mee te doen. Het volgende bericht plaatste ik online en de reacties waren super leuk.

Nu wist iedereen het, ons geheim, geen geheim meer.

Heb je al gelezen hoe mijn zwangerschap verder verliep? Hier lees je over de eerste 12 weken, trimester 2 en trimester 3.

Tot snel,

Liefs Jodi

 

 

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. Bibsie
  21 november 2015 / 00:34

  Wat een geluk allemaal! Ik vond je ‘message in a bottle’ ook super! Hij staat nog bij me op de kast! X

  • Liefthuis
   Auteur
   23 november 2015 / 15:35

   Was ook zo leuk om te geven. Daar had ik alleen geen foto meer van, anders had die er zeker bij gestaan.

  • Liefthuis
   Auteur
   23 november 2015 / 15:35

   Dank je, was ook super leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.