Baby musthaves en favorieten – 3 maanden

baby musthaves

Een van de fijnste dingen als je zwanger bent is het uitzoeken van die mooie spulletjes voor Het is bizar hoeveel er is. Is alles nodig? Nee… maar maakt het je leven als nieuwe mama soms makkelijker? Ja… en soms leuker? Ja… Ik deel vandaag mijn baby musthaves van de eerste 3 maanden.

baby musthaves
pakje konges slojd

Kleertjes – baby favorieten

Zachte tinten, oud roze in alle tinten, roest kleuren, gebroken wit, groen, bruin… en gebreide stoffen of linnen/ luchtige stoffen. LOVE IT… Het staat haar gewoon heel mooi. Heel veel heb ik tweedehands gekocht via instagram of vinted (binnenkort meer hierover) maar merendeel daarvan komt van ZARA en HM, daar shop ik zelf ook het liefste voor haar. Ook de maillotjes van Silas met van die banden, vind ik erg fijn (of soort gelijke). Dit staat heel lief en truitjes die al wat te kort zijn kunnen dan toch wat langer mee, IDEAAL. Ons geboortepakje van Konges Slojd mag overigens niet ontbreken in dit lijstje van baby musthaves.

Mutsjes – Bonnetjes

Liefde voor deze mutsjes, want ze staan gewoon te schattig en zijn vaak te leuk bij veel outfits. Met de koude dagen warm, maar ook nog eens mooi. De bonnetjes die wij het fijnste en mooiste vonden waren de gebreide varianten van Zara. In de nacht deden we de touwtjes overigens altijd los, uit veiligheid. Voor buiten hadden we ook een heerlijk warme van Poldermuts… Zo lief.

Maankussen Play at Slaep

Dit heerlijke voedingskussen hoort in dit rijtje van baby musthaves, want heb ik al zoveel gebruikt. Naast dat dit kussen gewoon mooi op de bank staat, is het ook nog eens heel fijn. Ideaal voor het voeden, maar ook voor de broers om hun zusje vast te houden. Het kussen blijft na dit borstvoedingsavontuur ook zeker lekker op de bank liggen.

baby musthaves
Het berenpakje van Zara en Mutsje van Poldermuts

Teddy one piece pak

Nooit eerder had ik voor mijn baby’s zo’n beren pak. Ik vond het wel lief, maar Raf en Pip werden beiden in een warmer seizoen geboren. Voor Lua wilde ik er wel graag een. Die van ons is van Zara en ik vind hem heel mooi. Ik heb maat 62 en al vanaf het begin heeft ze hem aan, ook toen hij veel te groot was dus. Zowel in de kinderwagen als in de draagzak heeft ze het pak al veel aangehad. Zo fijn.

Manoh voetenzak

Dit is weer zo’n product waar ik heel blij van word, omdat we het veel gebruiken, maar ook omdat het gewoon heel erg mooi is. Deze voetenzak voor in de autostoel is warm en dik en heeft een elastiek om hem dicht te binden, wat. wel zo makkelijk is met bewegende beentjes.

Hydrofieldoeken

NOOIT GENOEG… en het klinkt misschien raar, maar ik word ook gewoon blij van leuke doeken. We hebben denk ik wel 12 kleine doeken en 6 grote (of meer). We gebruiken ze zoveel, dus waarom dan niet een met een mooi patroontje. Leuke doeken tijdens de borstvoeding, om mee te nemen, voor op het verschoningskussen, na het badje (XL zijn dan ideaal) als lakentje en wanneer niet. Ze zwerven hier overal door het huis. (en die van de mannen gebruiken we ook nog steeds, voor na hun bad, als we gaan zwemmen of als poetsdoek) Hier een lijstje met mijn favoriete doeken, want er zit wel degelijk verschil in.

  • lodger“>Lodger Swaddler – Bij lodger heten ze swaddles, wij hadden ze ook bij de mannen en nu weer twee voor haar gekocht. Heel fijn om mee in te wikkelen/ bakeren, maar ook heel zacht en soepel om mee af te drogen. Wij nemen die van de mannen nog steeds mee op vakantie als handdoeken.
  • doeken“>Camcam copenhagen– Sowieso fan van deze merkjes. De printjes zijn echt prachtig en ook de doeken zijn dus mega mooi. Daarnaast vind ik het fijn dat ze na het wassen en drogen (ik gooi ze gewoon in de droger) niet helemaal opgefrommeld uit de was komen, wat bij veel goedkopere wel zo is.
  • Ik heb overigens ook gewoon goedkopere doeken van Zeeman en Kruidvat. Als ik daar het printje mooi van vond nam ik ze mee, ik gebruik ze ook (als de andere in de was zitten) maar merk wel dat ze stugger zijn en daardoor minder fijn. Prima hoor… niet slecht, maar mijn voorkeur gaat naar de andere.
baby musthaves

Liewood doekjesdispenser

Eerder hadden we altijd zo’n bakje met duw deksel op de commode staan, maar deze van liewood vond ik veel mooier. Naast mooier (want love die kleuren) dan een pak doekjes op de commode, is hij ook nog eens heel fijn. Doekjes drogen niet uit en ze zijn er makkelijk uit te halen. Weet niet of het aan de soort doekjes ligt, maar we krijgen ook niet 3 doekjes in een keer. Wij zijn zo blij, dat we er zelfs nog een bij gaan kopen voor beneden.

baby musthaves

Lakens en verschoonkussenhoes van Roisin

Mijn lievelings beddengoed en verschoningskussenhoes komen van Roisin. Ik hou wel van een vintage tintje en vind de stoffen die zij heeft zo waanzinnig mooi. Ze heeft ook allerlei maten, dus het past altijd om de juiste maat matras. En ook hiervoor geldt, ik word gewoon heel blij van mooie lakentjes, ipv simpel wit.

baby musthaves

Rugzak Atelier Pomme x Studio Noos

Het is bijna zover dat Lua naar het kinderdagverblijf gaat en daar hoort natuurlijk een tas bij. Toen ik deze zag in november heb ik hem meteen voor Sinterklaas gevraagd. Ik hou van teddy stof en het model en haar naam er op… LOVE IT… Het is best een ruim tasje, dus deze tas maakt het klaarmaken voor de eerste keer opvang toch wat minder erg.

artipoppe baby musthaves

Artipoppe

Dit is vast geen verrassing, maar onze Artipoppe is al zoveel gebruikt. Zowel voor onze wandelingen in het bos als thuis wanneer ze wat onrustig is. Mijn lief heeft al vaker met haar staan koken in de draagzak. Ik vind het heerlijk om te dragen en de zak is makkelijk om te doen in je eentje en zit heerlijk. (shop met 50 euro korting via de volgende link Artipoppe)

Teddy en Beer dekentje

Dit dekentje hebben jullie me al vaker over gehoord, maar is ook gewoon een mega favoriet. Ons aller favorietste dekentje is van Teddy en Beer. Wij hebben het wiegdekentje in twee kleuren en beiden met haar naam er op geborduurd. Ze worden helemaal met de hand gemaakt door een super toffe vrouw, dus je steunt ook nog een ondernemer. Zo mooi… We nemen het mee door het hele huis. Het is super soepel en zacht… Echt heerlijk voor een new born.

baby musthaves

Volg: