Baby MUSTHAVES… Nou, ja overdrijven is ook een vak…

We kunnen zwemmen in hydrofielluiers

We kunnen zwemmen in hydrofielluiers

Lijstjes, lijstjes, lijstjes…..
Tijdens mijn zwangerschap, zocht ik continu naar lijstjes over wat je allemaal nodig hebt voor een baby. Heel wijs zei ik wel eens, het enige wat onze spruit nodig heeft is een bedje en een tiet. Dus wij zijn klaar, maar stiekem dacht ik, ja daaaaaag ik wil nog dit en dit en dit en dit……

Vaak hoor je dat je niet alles nodig hebt van die lijstjes en dat je niet moet overdrijven met spullen kopen, maar heel eerlijk; het is toch gewoon heerlijk om al die kleine, mooie, lieve, zachte babyspulletjes te kopen voor je kleine?
Vooral als je aan het fantaseren bent hoe het gaat zijn en hoe er straks zo’n klein prupke in dat bedje ligt, onder dat mooie dekentje, of in die stoere kleertjes, of dat je hem inwikkelt in die lekkere doek.

Als ik achteraf terug kijk naar alle dingen die wij hebben gekocht voor onze kleine, dan zijn er een paar dingen waar we heel blij mee waren. Baby essentials kan ik het niet noemen, want een essential is natuurlijk een bedje of luiers of een maxi cosi.  Misschien kan ik beter zeggen dat we onverwacht heel blij waren, met de volgende dingen.
Dus vandaar, mijn musthaves voor als je gaat babyshoppen.

Burrito Raf

Burrito Raf

Swaddler van Lodger
Ik beken, ik kocht de swaddler omdat ik hem zo mooi vond (ik dacht ik verzin nog wel waarvoor ik die ga gebruiken) maar hij was al snel aan mij en onze spruit vastgeplakt. Het materiaal is super lekker zacht en rekbaar, veel fijner dan gewone hydrofiel doeken. We hebben hem gebruikt om een burrito van Raf te maken, als dekentje in de box, wandelwagen of maxi-cosi, als bescherming tegen de zon, afdekken tijdens de borstvoeding en ga zo nog maar even door. We vonden hem zo fijn dat we er nog een bij hebben gehaald en ook andere die hem hebben gehaald zijn verkocht. Dit is echt mijn onverwachte nummer 1.

zwitsal slaap zachtZwitsal Slaap Zacht massage olie
De massage olie komt op aanraden van mijn lief in deze lijst. Na het badje is het massage tijd, voor onze heerlijke, spartelende, spekkie spruit en deze olie is goddelijk. De olie is dik, super zacht, trekt snel in en ruikt ook nog eens heerlijk. LOVE IT! De fles is na 6 maanden bijna leeg, maar er komt zeker een nieuwe.
De meningen over Zwitsal zijn erg verdeeld, onze spruit kan er gelukkig goed tegen en wat ruikt het lekker.

Hydrofieldoek 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12……..
De Swaddle was dan misschien een meesterlijke vondst, maar die gebruikten we niet om melk of spuug mee weg te vegen. Daar hadden we de hydrofieldoeken voor en zoals iedere moeder zegt. JE KAN ER NOOIT TEVEEL HEBBEN. Overal in huis ligt er een. Ik heb 3 grote en heel veel kleine. De grote gebruiken wij na het badje, eerst in de badcape de ergste nattigheid er af en daarna op het verschoningskussen in de hydrofieldoek. De kleine zijn echt multifunctioneel, je kan er spuug, melk, snot, kwijl, groentehapjes mee opvangen, maar ook in het bedje, wandelwagen en de box lag er een en ik kan nog wel even door gaan.

Wantjes/ sokjes
Ondanks dat onze spruit super rustig in zijn bedje sliep, maaiden zijn handen blijkbaar toch te vaak langs zijn gezicht, want in ieder onbewaakt ogenblik had hij weer een kras te pakken. Wanneer je kleine spruit heelhuids uit je is gekomen en zo breekbaar oogt, wil je natuurlijk niet dat hij zichzelf kapot krabt, wij niet tenminste. We waren dan ook super blij met de wantjes die we hadden. Sokjes werkte misschien nog beter, deze zaten iets strakker dus bleven beter zitten.

De Rog (blauw wit) ook van Lodger

De Rog (blauw wit) ook van Lodger

Speendoekje Lodger aka de Rog (je kunt het maar een naam geven)
Tot deze aankoop heeft oma zich laten verleiden, omdat het er zo leuk uitziet en dat vond ik helemaal niet erg. Na een maand heb ik hem maar eens aan zijn speen gehangen, want anders gebruikten we hem nooit. Sindsdien is hij er niet meer af geweest. Don’t worry we hebben er inmiddels twee en ze gaan echt wel in de was. Het doekje is zacht en ruikt bekend, onze spruit duwt het dan ook vaak in zijn gezichtje en dan smelt ik. Wat ook handig is, is dat de speen nooit ver weg gegooid kan worden, dus ook in het donker zonder bril (standje blindekip) kan ik de speen in zijn bedje terugvinden.

BabycookBabycook 
Onze spruit heeft zijn eerste hapjes gehad en verslonden. Ik geloof in de spreuk, ‘gemak dient de mens‘ of ‘waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan’, maar wilde de hapjes wel zelf proberen te maken. Dus de babycook stond op mijn ‘nog te zoeken op marktplaats’ lijstje. Voor 2 tientjes, was hij binnen no time binnen. Het is niet meer de nieuwste, maar hij is netjes en doet het, zo konden we het proberen en ik kan je vertellen. DIT IS IDEAAL!
Je snijdt groente, gooit er water in, knopje om en je kan het apparaat z’n werk laten doen. Lampje uit, knopje de andere kant op en blenden maar.

Er zijn natuurlijk ook musthaves voor mama. Die lijst volgt binnenkort, dus;

Tot snel,

Liefs Jodi 

 

 

Volg:
Share:

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *