Baby (uitzet) on a Budget…

baby on a budget
Baby’s zijn lief en duur, ik denk dat we het daar allemaal wel over eens kunnen zijn. Loop een willekeurige babywinkel binnen en de prijzen vliegen je om de oren. Ze spelen slim in op alle moeder en vader gevoelens en beloven je het beste voor je kind. Een dekentje, babyfoon, manicuresetje, hydrofieldoeken, flessenborstel, lakentje, verschoningskussen en voor je het weet heb je weer een paar ribben minder.

Ik wil echt niet weten wat we het afgelopen 1,5 jaar uit hebben gegeven aan onze kleine spruit.
Het hoeft echter niet allemaal zo duur te zijn als het soms lijkt. Je hoeft geen kant en klaar kamertje te kopen bij de babywinkel, je hoeft geen deken van 80 euro of een babyfoon van 160 euro te hebben. Heb je de mogelijkheden en wil je het er aan uit geven, vooral doen, maar het hoeft natuurlijk niet. Ook wij hebben spullen gekocht die we met onze ogen dicht gingen afrekenen. Wij hebben echter ook op veel dingen proberen te besparen en zo kwam ik op het volgende lijstje.

Hoe kun je besparen op je babyuitzet:

Nauwelijks gebruikt
Veel van de volgende tips gaan over het tweedehands verkrijgen of lenen van babyspullen. Als je daar normaal iets tegen hebt, hou er dan wel rekening mee dat babyspullen vaak maar kort worden gebruikt en dat mensen er meestel heel voorzichtig mee zijn. Tweedehands spullen zien er vaak nog als nieuw uit.

Volledig kamertje
Zoals ik al zei hoeft het kamertje geen volledig set te zijn van een grote babyketen. Misschien heeft je moeder het ledikantje waar jij in geslapen hebt nog op zolder staan en staat er in jullie huis een leuke kast die te gebruiken is als commode. Ga eens kritisch kijken naar wat je eigenlijk al hebt. Het combineren van verschillende meubels is juist ook erg leuk.

Opknappers
Heb je bedje maar vind je het niet mooi? Of is het niet jouw smaak? Met een likje verf zien heel veel meubeltjes er weer als nieuw uit. Zelf geen zin? Vraag je lief (jij bent tenslotte al zwanger) of je vader, moeder….. Er is vast iemand die wil helpen. Probeer dus goed door de lelijkheid heen te kijken, of zoek eens op Pinterest naar voorbeelden van opgeknapte meubeltjes, misschien brengt het je op ideeën. Krijtverf van Abondanza is trouwens super fijne verf, geen grondverf voor nodig, dus lekker snel klaar.

Marktplaats vondsten

Marktplaats vondsten

Marktplaats
Op de bank via mijn Ipad is dit denk ik de plek waar wij de meeste aankopen hebben gedaan. I love marktplaats. Wij kochten via mp onder andere; het ledikantje, de wieg, de commode en de kledingkast (wel allemaal los gekocht, geen set) voor spruits kamer. Het bedje kostte geloof ik 60 euro, commode 150 en de kast ook 150. Het kan nog vele malen goedkoper, maar dit waren toevallig de meubels die wij mooi vonden en dit wilden wij er ook graag aan uit geven. Ook onze wandelwagen komt van Marktplaats. Hij is nog super netjes en 600 euro goedkoper dan nieuw in de winkel. Ik kan nog wel even doorgaan met mijn op-marktplaats-gekocht-lijstje, maar ik denk dat jullie mijn punt snappen.

Vrienden en familie
Vraag om je heen of mensen spullen hebben die je kan lenen. Maxi Cosi, badje, Tummy Tub maar ook meubeltjes en kleertjes kun je makkelijk lenen. Vaak gaat de baby uitzet naar zolder als deze niet meer gebruikt wordt, zonde als jij het nuttig kan gebruiken. Dus; durf te vragen.

Facebook vrienden
Je hebt op Facebook waarschijnlijk veel meer ‘vrienden’ en misschien heeft iemand nog babyspullen staan waar jij iets mee kan. Dus; durf ook daar te vragen.

Facebook pagina’s
Er zijn ontelbaar veel pagina’s voor het aanbieden van spullen, ook speciaal voor baby en kinder spullen. Ruilen, verkopen, aangeboden in de regio, gratis af te halen…

Spullen waar geen ‘baby’ op of voor staat.
Alles waar ‘baby’ voor staat is dubbel zo duur. Kijk dus ook naar bruikbare spullen die niet perse voor een baby bedacht zijn, maar die wel heel bruikbaar zijn. Zo wordt de IKEA Hemnes ladekast veel gebruikt als commode.

Rommelmarkten of kinder -kleding en -speelgoed beurzen
Zoek op internet even naar goede rommel markten of beurzen. Niet alle rommelmarkten zijn even succesvol en goed, dus google even naar een geschikte en je kan een hele babyuitzet voor een prikkie scoren. Ooit gingen wij voor een toen nog zwangere vriendin naar de rommelmarkt in de Brabanthallen in Den Bosch en we vertrokken met tassen vol spullen. Het aanbod scheelt natuurlijk per keer, maar bepaalde markten zijn altijd succesvol.

Mijn projecten

Mijn DIY projecten


Zelf maken
Ben je zelf handig? Of misschien je moeder, schoonmoeder, vriend, zus of vriendin? Probeer het dan zelf te maken. Jullie konden eerder al zien wat ik voor onze spruit zelf maakte en dat scheelt vaak toch een hoop geld. Je kan echt meer dan je zelf denkt en wat is er leuker om hetzelfde product voor veeeeel goedkoper zelf te hebben gemaakt. Denk aan boxkleden, dekentjes, lampen, speelgoed, muziekmobiel, verschoningshoezen, badcapes….

Kringloop
Baby spullen worden redelijk kort gebruikt en daarom zijn er vaak veel boxen, bedjes, kinderwagens, kinderstoelen, badjes enzo in de kringloop winkels te vinden. Het ene is mooier dan het andere, maar vaak nog hele bruikbare spullen. En zoals ik eerder zei, met een likje verf is alles als nieuw.

Aanbiedingen
Deze klinkt makkelijk, maar ik vind het toch een belangrijke om te benoemen. Dus ga je toch naar de grote warenhuizen (groot gelijk, wij hebben er ook veel gehaald) hou dan echt de aanbiedingen in de gaten. Prenatal houdt bijvoorbeeld twee keer per jaar mama mazzel dagen.

Vergelijk/ Google shopping
Er kan flink verschil zitten in de prijs van een maxi cosi, of autostoel bij de ene winkel en bij de andere winkel. Ook zijn er veel online winkels die producten goedkoper aanbieden dan de fysieke winkels. Weet je wat je wil hebben? Google dan eens of het product nergens goedkoper is. Voor de eerste zoekhulp is Google shopping ook heel handig, daar zie je snel of er een winkel is die jouw favoriete baby product goedkoper aanbiedt.

Hopelijk hebben jullie iets aan de tips. Als er nog toevoegingen zijn, dan horen ik en de andere mama’s het graag.

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 30 mei 2016 / 11:31

  Voor onze eerste hebben we alles nieuw in de winkel gekocht en voor de tweede hadden we natuurlijk al veel, dus hebben we wel wat, maar lang niet zo veel nieuw gekocht. Ik denk dat je het inderdaad zo gek kan maken als je zelf zou willen (en kunnen).

 2. 30 mei 2016 / 12:38

  Ons kamertje kwam van marktplaats. Mijn ouders hadden mijn wiegje nog. En de kinderwagen was een showmodel. Ideaal. Jullie baby kamertje is zo mooi!

  • Liefthuis
   Auteur
   30 mei 2016 / 13:23

   Dank je 🙂 Goede manier van spullen verzamelen hadden jullie dus ook

 3. 30 mei 2016 / 19:12

  Goede tips, als ik soms hoor wat vrienden van ons hebben uitgegeven alleen al voor de baby er was… Daar val je steil van achterover. Ik hoop ooit mama te mogen worden en soms als ik wat zie, of er is echt een hele mooie aanbieding koop ik het alvast. Mocht niet zo zijn dat ik mama mag worden, kan het altijd nog verkocht worden. Beetje de kosten spreiden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *