Babykamer roomtour – Vintage meisjes kamer

babykamer

Eindelijk is het dan zover. De roomtour van de kamer van ons kiwi meisje, de babykamer van Lua. Met zoveel liefde zo lang mee bezig geweest, althans, de ideeën waren er al heel lang, maar we gingen vanaf week 30 van de zwangerschap dan eindelijk aan de slag. Ik ben zo trots op het resultaat en ondanks dat ze er nog niet slaapt geniet ik heel erg van dit warme plekje.

In het inspiratie artikel konden jullie al zien welke kant ik op wilde met de babykamer. Een warme, knusse kamer, met natuurlijke materialen, zoals hout en wol. Daarnaast moesten er natuurlijk vintage items in komen, omdat ik daar gewoon heel erg van hou.

Natalie (@natalievermorken.photgraphy) maakte tijdens de newborn shoot ook een aantal prachtige foto’s van haar kamertje. Kijk mee 🙂

babykamer

Zo kijk je bij de kamer naar binnen en ik word meteen helemaal happy van deze foto. Het is zo’n warm plekje, echt wat ik voor ogen had en helemaal als de zon lekker naar binnen valt.
Het kleed was het eerste wat ik kocht voor haar kamertje en dat was een hele zoektocht, maar ik ben er zo blij mee. Hij komt van Karwei, maar is volgens mij uitverkocht.

Prachtig toch. De lamp maakte ik zelf voor het babykamertje van de spruit en hing ook bij de pipster, maar past nu ook weer perfect in haar kamertje. De kleur op de muur is Vintage Roze van Karwei.

babykamer

Deze kast kochten we ooit voor in de woonkamer, maar paste daar toch niet helemaal. In haar kamertje is hij meer dan perfect. Het is een echt oud houten vitrine kastje dat ik kocht via marktplaats. We schuurden hem helemaal en zetten er nieuwe greepjes op (doing goods) en een tak waar de spruit eens mee thuis kwam, paste perfect onder de kast voor haar pakjes. Ik ben zo blij met haar kastje.

Het bedje, waar ze over een paar maanden heerlik slaapt. Dit bedje had ik al voor de spruit, maar dan geverfd omdat ik toen het hout niet mooi vond, maar nu wilde ik hem heel graag helemaal hout. Het schuren of verf afbijten was niet te doen (sorry lief) dus besloten we het bedje opnieuw te kopen. Ik vind hem prachtig en staat perfect in het kamertje.
Ik ben ook verliefd op het hemeltje van Playatslaep de stof is zo mega mooi en valt en staat prachtig. Het prachtige vintage deken van Roisin ben ik ook mega blij mee. Zij heeft allerlei vintage stoffen die helemaal passen bij mijn stijl.

De andere kant van de babykamer en het plekje van de commode. De huisjes zaten al op de muur in de kamer van de Pipster We verfden de muur ombre met dezelfde verf als op de andere muur, maar door het effect lijkt het een soort zonsondergang. Zo blij dat het gelukt is. De commode is een van de weinige meubels die we al vanaf de spruit hebben. Een oude commode waar mijn vader een onderstel onder maakte om hem te verhogen.

Ook hier de mega mooie stof van Roisin op het aankleedkussenhoes, staat zo mooi bij de muur. Het mandje, de plankjes van Ikea en het grote vintage blik met dessert muisjes, maakt het een heerlijk plekje. Alles bij de hand…

Ik kan niet wachten tot ik hier straks boekjes met haar kan lezen, misschien zat ik er ook al even met de mannen. De schommelstoel hebben we al langer, maar gooide ik nu een teddy plaid overheen. Het kussen met haar naam maakte mijn zusje (@knuffelgeluk) hoe tof. Het kleedje haakte mijn moeder voor de Pipster en verfde ik met textielverf. De ballonnen hanger kocht ik als laatste om dit hoekje en het kamertje af te maken bij Druiventuintje.

Door de huisjes konden we geen plankje of kastje boven de commode en ik vind het wel leuk om wat mooie items neer te zetten. De kruidenrekjes van Ikea pasten perfect, maar alleen mooie dingen mogen hier staan, de rest gaat in de commode. Het naambordje van ons meisje, daar maakten we de aller eerste foto mee en kun je kopen bij Feestje van Hout.

Het tweede kruidenrekje hingen we op zijn kop, zodat we er wat dingen aan konden hangen. Nog meer ruimte voor mooie spulletjes.

Voorlopig ligt ze nu nog lekker bij ons, gebruiken we haar babykamer om aan en uit te kleden na het badje, maar straks zal ze hier vast ook heerlijk slapen.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Adel
    15 januari 2021 / 10:13

    Waw, zo mooi! Vintage is eigenlijk mijn ding niet, maar als ik haar kamertje zie (en bij uitbreiding de rest van jullie huis :)) moet ik toch mijn mening herzien. Alles past zo mooi bij elkaar en ziet er zo warm en gezellig uit. Tof!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.