Babynamen die het net niet werden voor ons meisje…

babynamen

‘Hebben jullie al een naam?’ Is samen met ‘Hoe lang moet je nog’ een van de meest gestelde vragen tijdens mijn zwangerschap. Ik snap het helemaal, want mensen zijn nieuwsgierig, niet dat ik DE naam al zou delen, maar mensen tonen interesse en dat is super lief…We zijn er uit… waarschijnlijk… vandaag deel ik de babynamen die het net niet werden.

Serieuze taak

Ik vind het een serieuze taak hoor, dat namen geven, babynamen uitzoeken. Ik weet nog zo goed dat ik dit bij de spruit ook zo voelde. Zo lang heb ik getwijfeld of zijn naam wel echt de mooiste was. Diep van binnen wist ik dat we die naam echt het mooist vonden, maar ik durfde het nog niet 100% zeker te zeggen. Want Raf vonden we zo gaaf, maar Siem was ook wel heel tof en wat nu als we nog een andere naam voorbij zagen komen. We stonden open voor andere babynamen, maar achteraf gezien wisten we de naam dus al wel een tijdje….

De tweede keer op babynamen jacht

Bij Pip ging het anders. Toen we naar de geslachtsbepalende echo gingen zei ik tegen mijn lief. Als het een meisje is, dan wordt het Pip ok? Het was ergens zo fijn geweest als het een meisje was qua naam, want dan waren we er uit. Ik had geen idee voor een jongensnaam en steeds meer begon Pip ook te kriebelen bij ons als jongensnaam. Ik vond steeds meer tekenen en redenen waarom dit juist heel stoer was en rond 25 weken zei mijn lief ‘maar het kan toch al niet meer anders, dit is toch gewoon Pip’ en zo werd het onze stoere Pip.

Meisjesnamen makkelijker

Altijd riep ik dat meisjesnamen veel makkelijker zijn. Er kwamen altijd zoveel mooie meisjesnamen voorbij waarvan ik dacht.. die zou ik kiezen, dat ik had verwacht dat als we ooit een meisje zouden krijgen, dat het dan een eitje was. BOY was I wrong… Want nu gebeurde precies hetzelfde als bij Raf… Het enige verschil was, dat we mega veel leuke meisjes namen hadden, maar er nog geen echt uitsprong. Of als ik dat dacht ik een paar dagen later weer een andere toch mooier vond.

We hebben de naam

Dus ons meisje heeft een naam…. waarschijnlijk… ik vind het gewoon heel spannend en definitief om te zeggen dat dit het is. Mocht er een bijzondere naam voorbij komen dan kunnen we wijzigen, maar mijn ketting met de initialen van de mannen is aangepast met haar initiaal… en iedere morgen denk ik goedemorgen…. Dus er moet wel iets heel bijzonders voorbij komen… wie weet weten jullie iets? Of duik ik nog een babynamen boek in.

Dan nu de babynamen die we heel mooi vinden maar die het niet worden.

Er zijn een paar namen die ik nog niet durf te noemen. Namen waarvan ik zeker denk te weten dat ze het niet worden, maar waar ik nog niet 100% zeker van ben… Die hou ik dus nog even voor me. Wellicht deel ik ze als ik bevallen ben. Op instagram waren Lot, Liv en Puck overigens de meest genoemde opties. Heel grappig dat jullie zo overeen komen.

De babynamen

 • June… Dit is echt een hele grote kanshebber geweest voor de kiwi en ik heb getwijfeld hem nu al te delen. Toen we net wisten dat ik een meisje zou krijgen appte een vriendin me dat Juune zo mooi is. Ik vind het als June mooier, maar wel op zijn Nederlands en vanaf dat moment zag ik het steeds voorbij komen. Niet too much, maar wel regelmatig… en ik vind het prachtig… en toch… is dit hem niet…net niet.
 • Lieve… Ik heb getwijfeld of ik deze naam hier bij moest typen, want wat vind ik dit een mooie naam. Soms weet ik niet goed waarom een naam het dan toch net niet is geworden, maar Lieve is het blijkbaar net niet, hoewel ik het wel prachtig vind.
 • Suus…was voor Raf al een serieuze optie als ik een meisje zou krijgen. Ik vond Suus stoer, kort, makkelijk en gewoon heel gaaf. Ik vind het nog steeds een hele toffe naam, maar zou hem nu niet meer geven, geen idee waarom niet. Het is gewoon niet dé naam.
 • Loek… Loek vond ik mega gaaf voor een jongen en bij Pip hebben we dus ook nog wel getwijfeld voor Loek. Ik vind het zelfs een klein beetje jammer dat we na Pip deze naam waarschijnlijk nooit meer gingen gebruiken. Dus Loek kwam nu ook voorbij…. Gaaf echt heel gaaf, maar ook net niet voor een meisje….
 • Suze… Vorig jaar liep ik met mijn moeder en zusje op een franse rommelmarkt en daar zagen we allerlei flesjes en oude merchandise van het merk Suze. Geen idee wat het precies was, maar ik zei grappend… als ik ooit zwanger word van een meisje, noem ik haar Suze en koop ik hier de markt leeg en eigenlijk beviel die naam me wel. Dus hij is zeker voorbij gekomen.
 • Puck… Mega stoere en gave naam. Ik vond Pip en Puck altijd een beetje raar klinken samen. Als een komisch duo ofzo, maar hoe meer ik het hoorde hoe leuker het werd… Toch wordt het ook geen Puck.
 • Bobbi: Voordat we wisten dat de kiwi een meisje is, kwam de naam Bobbi voorbij en ik heb echt even gedacht dat dit hem ging worden. Mijn lief wilde namelijk de mannen heel graag Bob noemen, maar dat vond ik minder. Bobbi voor een meisje vind ik dan wel weer heel gaaf. Toch vonden we mooiere namen, maar deze blijft leuk.
 • Coco: Dit is een van de namen die ik tussen de mannen door voorbij hoorde komen en dacht… als er ooit een meisje komt dan noemen we haar Coco. Stoer, kort, Nederlands, niet teveel voorkomend, maar ook niet heel raar… toch zijn we veranderd van mening.

Naast deze lijst zijn er waarschijlijk nog 80 meisjesnamen die ik prachtig vind of vond. Namen die ik nu vergeet, of die ik nog tegen ga komen. Ik ben heel benieuwd of we nu bij onze naam blijven.

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Amber
  2 oktober 2020 / 16:34

  Leuk om te lezen! Ik roep al jaren als we ooit een meisje krijgen noemen wr haar mees. Maar saar vind ik ook leuk

 2. Brichelle van Eijck
  4 oktober 2020 / 20:53

  Bobbi is zeker een leuke naam! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *