Bakerpraatjes geslacht; klopte het bij ons.

bakerpraatjes geslacht

Ondertussen ben ik alweer bijna 18 weken zwanger en weten we alweer 4 weken het geslacht. Het voelt nog super onwerkelijk en soms denk ik dat iemand nog gaat zeggen ‘grapje’, maar we krijgen echt een meisje. Voor we het wisten krijg je van iedereen zijn voorgevoel te horen en worden alle bakerpraatjes voor het geslacht op je los gelaten. Heel leuk om over beide te fanseren…. maar wat klopte er nu bij ons?

Voor we het geslacht wisten, ging iedereen om mij heen, maar ook op instagram los over mijn ‘kwaaltjes’ of dit een teken was van een jongen of een meisje. Moe zijn, de manier van zwanger worden, hoe ik er uitzag of gewoon een gevoel… Dus het leek me wel leuk dit eens op te zoeken en te kijken wat er bij mij klopt… Ik begon deze blog al een paar weken geleden, maar besloot de bakerpraatjes over het geslacht toch nog te plaatsen.

De bakerpraatjes over het geslacht… Ik ben benieuwd of jij er nog meer weet.

Slechte huid = meisje

Een vette huid en veel last van puisjtes op gezicht, borst of rug zou een meisje betekenen. Mijn huid is zeker vetter en vooral op mijn rug heb ik meer last van puistjes. Ook had ik de eerste weken veel meer last van mijn huid… Echt ondergrondse onstekingen waren het… Dus deze klopt…

Overlevers of snelle zwemmers

Het schijnt zo te zijn dat over het algemeen jongens spermacellen de snelle zwemmers zijn en dat meisjes sperma cellen langer overleven. Als je dus seks hebt gehad op de dag van je eisprong, dan zou je meer kans op een jongen hebben. Als je een paar dagen voor je eisprong seks hebt gehad, dan zou de kans op een meisje groter zijn. Bij ons klopt voor zowel de mannen als voor nu de kiwi dit bakerpraatje.

Misselijkheid = meisje

Veel vrouwen zijn bij hun zwangerschappen misselijk, maar vaker bij meisjes dan bij jongens. Ik ben een van de gelukkige die tijdens een zwangerschap niet misselijk is. Dus deze klopt voor mij niet.

Zwangerschapsgloed = jongen

Het schijnt dat je die gloed alleen hebt bij een jongen. Ik heb eerder nog nooit mensen gehoord over een gloed, tot deze zwangerschap. Zoveel die iets zien, die zeggen dat ik straal of een glow heb… Bizar…
Deze klopt niet…

Snelle groei beenhaar = jongen

Groeien de haren op je benen sneller? Dan zou dat een jongen betekenen, misschien door die mannelijke hormonen? Geen idee. Ik zie bij mij geen verschil, dat zou dus meisje betekenen.

Futloos haar = meisje

Heb je futloos en dun haar, dan krijg je een meisje. Mijn haar was wel veel droger had ik het idee, maar ik heb natuurlijk ook 3 maanden in de zon geleefd…. Dun en futloos kan ik het niet echt noemen. Deze klopt dus niet.

Koude voeten = jongen

Laatst deelde ik al dat ik het zoveel koud heb deze zwangerschap. Echt vervelend en eerder nooit gehad, nu lees ik dat er ook een bakerpraatje over gaat. Als je koude voeten hebt, krijg je een jongen.
Nope

MOE MOE MOE = meisje

Als ik vertelde dat ik zo verschrikkelijk moe was soms, dan kreeg ik regelmatig te horen. Meisjes maken je moe. (klinkt vet onaardig maar ik hoorde het heel veel. Online vond dit bakerpraatje inderdaad ook.
Deze klopt…

Klusjes aanpakken = jongen

Als de toekomstige papa allerlei klusjes aanpakt dan zou het een jongen worden. Dan zou het bij ons zeker een jongen worden. Al moet ik zeggen dat die man van mij altijd alle klusjes die ik bedenk uitvoer ­čÖé en altijd heel actief is.

Sinaasappelsap craving = meisje

Ik cravede echt sapjes in het begin. Ik wilde het liefst een sapje van de detox van Voed je Goed, maar die kon je niet los kopen en een volledige detox ga ik natuurlijk niet doen, dus ik ging zelf aan de slag. Sinaasappelsap, vriezer rood fruit

Ochtendhumeur = meisje

Sowieso ben ik geen ochtend mens, maar nu kom ik al helemaal slecht op gang. Ik probeer echt niet humeurig te zijn in de ochtend, maar ik ben gewoon energieloos en minder happy in de ochtend, dus ik moet toch wel toegeven dat deze klopt.

Zoet of hartig?

Veel eten en vooral zoet zoet zoet. Snoep, ranja, waterijs… Vooral heel veel zoet en fris wat ik wil eten. Hartig eten staat me soms ook echt tegen. Dit had ik bij de mannen nooit. Zoet zou een meisje betekenen en dat klopt dus in dit geval.

Hoge of lage buik

Kan ik hier al iets over zeggen? Misschien ben ik nog niet ver genoeg zwanger, maar ik heb al gedacht dat mijn buik echt anders is deze keer. Hij lijkt veel hoger te zitten dan bij de mannen. Hoog zou ook meisje betekenen. Dus deze klopt.

Chinese kalender…

Je leeftijd en de maand van verwekking zorgen er voor dat de Chinese kalender kan voorspellen of je en jongen of een meisje krijgen. sommige mensen zweren er bij. Grappig op te kijken en deze klopt bij mij. Bij Pip echter niet, maar bij Raf wel, maar ja wat wil je, je hebt 50% kans. Zoek het maar eens op op internet.

Klopten de bakerpraatjes over het geslacht bij jou?


Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Romy van Dijk
    9 april 2021 / 10:17

    Alle kwaaltjes wezen op een meisje! Ook de Chinese kalender gaf aan dat het een meisje was, ook de NUB-theorie.

    Ik krijg een zoon! Haha! Nee bij mij klopte er echt helemaal niks van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *