Ik beken…ik ben een slechte planten moeder…

Een orchidee en een hottentotten (waarvan ik de echte naam niet eens weet). Zijn de enige planten die het langer dan een paar maanden overleefd hebben bij mij thuis. Alle eer aan die planten overigens….want wat ben ik een slechte plantenmoeder. 

Ik weet niet wat het is, ik probeer het echt. Ik vind planten mooi, of althans, er zijn planten die ik er mooi vind, maar ik krijg ze niet groot. Bruine plekjes, slappe bladeren, het begint vaak al snel…en dan probeer ik ze nog te redden. Ik geef ze water, haal dode blaadjes weg, zet ze op een goede plek, maar op de een of andere manier lijkt het me niet te lukken. In de tuin gaat het me iets beter af, zolang ze in de grond staan, maar een mooie pot in de tuin??? Daar blijft al snel een dor takje over en de pot eindigt vaak leeg ergens in de tuin.

Loeder planten moeder
Ik ben een loeder planten moeder. Waarom lukt het me wel mijn spruiten groot te brengen (tot nu toe best aardig gelukt), mijn tanden iedere dag te poetsen en het huis schoon te houden…en niet om mijn plantenkinderen af en toe wat water te geven? De enige reden dat mijn hottentotten nog leeft is overigens dat deze maar heeeeel weinig water nodig blijkt te hebben en dan bedoel ik ook echt heeeeel weinig water…

De urban jungle, die nu zo hip is en ook prachtig overigens, is niet aan mij besteed. Geen plantenspuitjes, pipetjes, watermetertjes en allerlei naamkaartjes voor mij. Ook in de tuin ga ik niet subtiel te werk. Alles wat lelijk of te groot is moet vertrekken, ik snoei en knip een end raak. Ik weet niet wat wanneer gesnoeid moet worden, of op welke manier, maar bij onze oude tuin kreeg ik het toch voor elkaar om iedere lente mooie bloeiende planten te hebben. Ik denk dat moeder aarde me een beetje hielp, dat zij zorgde dat er genoeg water kwam en ze genoeg voedingsstoffen kregen. Dank je moeder aarde…

Gezinsuitbreiding
Ik ga het toch nog een keer proberen. Ik waag nog een kansje. In ons nieuwe huis zouden planten zo mooi staan, daarom neem ik de gok. Toen ‘Het beste van de kweker‘ mij benaderde met de vraag of ik interesse had in een plant voor ons nieuwe huis, heb ik eerlijk aangegeven dat ik een slechte planten moeder ben. Ik kan toch geen plant aannemen die, de beste van de kweker, is en die ik dan binnen no time om zeep help.

Ze gaven echter aan een uitermate geschikte plant voor me te hebben en wilden me een kans geven mijn planten moeder hart te vullen, met de Dracaena. Dus de tijd zal het leren. De Dracaena’s werden per pakketpost bij ons thuis bezorgd en bij de bestelling kreeg ik gelukkig een hele duidelijke uitleg met hoeveel verzorging mijn Dracaena’s nodig hebben. Ik ga echt mijn best doen, ik wil een goede planten moeder zijn, ik wil ook mooie planten in mijn huis. Stiekem zelfs een hele grote plant….ooit, want dat past makkelijk in onze woonkamer, maar ik zal het eerst eens met deze twee plantenspruitjes proberen. Ik zal jullie op de hoogte houden van hoe ze het in ons huis hebben en hoe ik het doe….

Hebben jullie nog goede planten tips??? Planten die makkelijk zijn, maar ook nog mooi???

 

 

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Mijn Dracaena spruitjes heb ik van Het beste van de kweker gekregen.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 4 maart 2018 / 14:29

    Ik kan er ook niks van, planten verzorgen. Zelf een cactus heb ik al (half) dood laten gaan. Doe ook mijn best maar geen succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *