Bekentenissen van een niet zo perfecte huisvrouw…

Altijd opgeruimde huizen, zonder speelgoed op de vloer. Nooit een kopje op het aanrecht en alle kussens recht op de bank. Ik weet dat dit bijna niet kan en toch heb ik soms het idee dat sommige huishoudens dit voor elkaar krijgen. Dat geldt hetzelfde voor perfect uitgewerkte schoonmaak schema’s waar iedereen zich ook nog eens aan houdt… Ik kan dat niet…. Ik beken….

Wij houden alles goed bij en ik ben best trots op mijn huisvrouw kwaliteiten, want ons huis is geen zwijnenstal. Ik ben bij lange na niet perfect en zeker geen schoonmaak freak. Ik zou ieder moment van de dag mensen durven ontvangen, al komt er dan soms wel een ‘sorry voor de rommel’ om de hoek kijken. en toch ben ik bij lange na geen perfecte huisvrouw…

Bekentenissen van een huisvrouw…

 • Ik ben beter in opruimen dan in poetsen. Ik vind opruimen ook vet belangrijk, want met continu rotzooi om me heen kan ik me echt onrustig voelen. Ik word ook heel blij als alles weer op zijn eigen plek ligt (en yep dingen hebben ook echt hun vaste plek).
 • Een grote ergernis in het huishouden is bij veel mensen, de was. Wij hebben nooit een berg was, ik hou de was goed bij en ik word ook blij van wasvouwen en opbergen. Alles fris, weer terug in de kast. Yep dit is denk ik een van de taken in het huishouden waar ik het beste in ben.
 • Om dan maar even door te gaan met die was…. De strijk hoort niet bij mijn was kwaliteit. Ik vind strijken verschrikkelijk en ik kan het ook niet goed. Als je de was goed ophangt op het droogrek hoef je een groot deel ook niet te strijken. Bloesjes zijn de uitzondering en daar kan ik wel een lesje strijken voor gebruiken.
 • Wij hebben geen schoonmaak rooster of routine… We doen het wanneer we er tijd voor hebben en wanneer we zien dat het nodig is. Soms op donderdag, soms op vrijdag, soms op allebei de dagen.
 • Stofzuigen vind ik altijd prettig, want dan ziet alles er meteen schoner uit. Ik stofzuig wel pas op het moment dat het nodig is. Dus als ik zie dat het moet dan doen we dat. Dus niet perse iedere dag of om de dag, soms 3 keer per week soms 1 keer per week.
 • Voor het zicht schoon, is voor mij soms schoon genoeg. Ik ga niet iedere keer in de kreukels liggen om hoekjes die je niet ziet te stofzuigen. Zo doe ik de hoge planken in de keuken niet zo vaak af als de rest van de keuken.
 • Ik ben heel slecht in het bijhouden van de ramen. Ik kan me echt storen aan vieze ramen wanneer de zon er op schijnt, maar ik ben slecht in ramenwassen (hallo strepen) en ik vind het ook echt een rotklus waar ik altijd tegen op zie. Terwijl het uiteindelijk vaak meevalt als ik het gedaan heb. De ramen doen we hier thuis dan ook veel te weinig.
 • Mijn lief wil heel veel doen in het huishouden. Ik moet hem er echter wel vaak op wijzen dat het moet gebeuren. Hij ziet het niet, raar toch???
 • Ik kan mega goed poetsen en opruimen in het kwartier voordat er bezoek komt, maar echt serieus. Ik snap op andere momenten nooit waarom het me dan in een kwartier lukt wat ik anders in een half uur of langer doe.
 • Ik zou heel graag een poets willen, voor 1 keer in de twee weken. Ik kan het geld er nu nog niet goed aan uitgeven, maar wat zou het fijn zijn als er iemand 1 keer in de twee weken komt om de grote dingen te doen.
 • Als we dan een poets zouden hebben, denk ik wel dat ik voor de poets al wat voorwerk ga doen. je wil natuurlijk niet dat ze rare dingen gaat denken…..of is dit raar???
 • Ik kan me meer storen aan de rotzooi van mijn lief, dan de spullen die ik zelf laat rondslingeren.
 • Ik doe nooit (de grote) boodschappen en ik kook bijna nooit. Mijn lief doet dat en dat is gewoon zo gelopen. Zijn taak binnen het huishouden.
 • We verschonen ons bed te weinig. Als ik de onderzoeken moet geloven althans. Ook hiervoor hebben we geen vaste of verplichte dag (misschien zouden we dat voor het bed wel moeten doen) maar meestal opper ik in het weekend (maar dus niet ieder weekend) dat we het bed weer gaan verschonen.

Wat voor bekentenissen heb jij? Of welke herken je???

Volg:
Share:

7 Reacties

 1. 2 mei 2018 / 08:54

  Herkenbaar. Ik ben wat dat betreft ook echt n slechte huisvrouw haha. Strijken vind ik niet erg trouwens maar heb er zo weinig tijd voor, ben zo een uur kwijt aan alles strijken. En dat mannen niet zien wat er moet gebeuren is volgens mij overal het zelfde

 2. Natascha Ippel
  2 mei 2018 / 14:23

  Haha, ik vind mezelf ook best een goede huisvrouw. Opruimen doe ik non-stop want ik haat rommel.
  En ik ben ook goed in ‘voor het oog’ schoonmaken. Bedden verschoon ik wel trouw elke week en ik strijk ook veel.
  Verder: ik haat voorspoelen van vaat wat in de vaatwasmachine gaat. Dan kan ik het zo goed zelf met de hand wassen.

  • Liefthuis
   Auteur
   2 mei 2018 / 14:35

   Voorspoelen doe ik echt nooit hahahahaha, en idd voor het oog schoon is voor nu even schoon haha

 3. José
  2 mei 2018 / 20:38

  Een poets? AL HET GELD WAARD. Misschien decadent of verwend voor een jonge vrouw, maar met beide een fulltimebaan heb ik in mijn schaarse vrije tijd echt wel iets beters te doen. Er blijft in het weekend nog genoeg over als boodschappen, de was etc.

  Daarbij vind ik er ook geen klap aan. Dat helpt ook niet haha.

  Morgen komt ze weer en ben nu alles aan het opruimen en eigenlijk wil ik stiekem stofzuigen. Maar dat vind ik echt een beetje overdreven van mezelf haha!

  • Liefthuis
   Auteur
   2 mei 2018 / 21:05

   Ik geloof je meteen hoe oud je ook bent. Heerlijk lijkt me

 4. 5 mei 2018 / 11:53

  Hier ligt het dus wel zo netjes, met van die rechte kussens op de bank en geen kopjes op het aanrecht enzo. That is tot die koters van school komen en Husband van werk 😀
  Dat ubernette huis gebeurt dus alleen maar als ik helemaal alleen thuis ben, anders nooit. Serieus, er moet nog geleefd worden in huis ook 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   5 mei 2018 / 20:42

   Helemaal mee eens, er moet zeker geleefd worden. ik hou van opgeruimd, maar dat gebeurd inderdaad als de mannen naar bed zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *