Ben ik een geitenwollensokken moeder?

geitenwollensokkenSokken in sandalen….Geitenwollen sokken om precies te zijn….Iedereen, of waarschijnlijk bijna iedereen, kan zich hier een persoon bij inbeelden. In ieder geval een bepaald type mens. Ik wil niet zeggen of dit positief of negatief is, maar wel een bepaald type.

Ook binnen de moeders kun je verschillende types onderscheiden. Op facebook komt er een test voorbij die test wat voor moeder je bent, de #loedermoeder is erg populair en we kijken massaal op tegen de moeders die in de media komen. Of niet…. Want ook dat gebeurt helaas, vrouwen branden elkaar af om de keuzes die worden gemaakt.

De geiten wollen sokken moeder
De geitenwollensokken moeder kwam ik laatst ergens tegen. Niet dat ik echt iemand ontmoette met geitenwollensokken, maar ik kwam het woord, het type online tegen. Ik las het en dacht… Ben ik dit dan moeder?

Ik wil absoluut niet zeggen dat ik vind dat een geitenwollensokken moeder slecht is, of juist goed…helemaal niet. Toch zou ik door het beeld wat wij hebben van geitenwollensokken types niet graag een geitenwollen sokken moeder zijn. Gewoon omdat het niet bij me past…denk ik.

Zijn dit dan de typische mama dingen van een geitenwollensokken mama?

Borstvoeding
Check…en wat heb ik er van genoten. Ik heb onze spruit 4 maanden volledig borstvoeding gegeven en daarna tot 7 maanden nog de avond en ochtend voeding gegeven. Toen ben ik gestopt met borstvoeding, om te kijken of dit positief effect zou hebben op mijn lichaam. Het was goed hoor, begrijp me niet verkeerd. Ik was blij met mijn 7 maanden borstvoeding, maar als ik geen last van mijn lichaam had, had ik misschien nog wel langer door gevoed. Of niet…. Who knows…

Dragen
Ik ben een draagmama en mijn lief is een draagpapa. Als je dat al zo mag zeggen. Wij zochten een manier om onze spruit ook mee te nemen naar plekken die niet zo toegankelijk zijn voor de kinderwagen. Daarnast vond ik het er bij anderen altijd heerlijk uit zien. Ik kon tijdens mijn zwangerschap al weg dromen van zo’n klein warm lichaampje tegen me aan. Ik ben begonnen met de draagdoek, maar vanaf 4 of 5 maanden gebruiken we de Tula, mega fijn en makkelijk. 

Bij ons slapen
Het wel of niet bij je in bed laten slapen van je kinderen, zorgt soms voor veel discussie. Slaapt mijn spruit in ons bed? Nee. Niet standaard. Is het nooit gebeurd? Jawel. Is onze spruit ziek, of onrustig in de nacht, dan is hij wel eens bij ons in bed beland. Hij slaapt daar vaak erg goed, dus wij ook. Daarnaast is zo’n klein lichaampje wat zich tegen je aan krult stiekem ook wel eens heerlijk en soms kan ik toch niet zo goed slapen dan…. Zal het nog vaker gebeuren? Vast en zeker

Niet laten huilen
Ik kan het niet. Ik heb het 1 keer geprobeerd toen hij 4 maanden was en na 9 minuten proberen zat ik zelf te huilen, omdat ik het zo zielig vond. Mijn moederhart brak. Ik haal hem er echt niet bij iedere kick uit en mijn spruit kan soms ook heerlijk jengelen. Huilt hij echt? Dan ga ik hem troosten.

Zelf eten maken / stomen
Wij hebben altijd al het eten voor onze spruit zelf gemaakt. Ik ben niet perse tegen potjes, maar ze zijn niet het goedkoopste en ik vond het niet erg om zelf te doen. Ook hadden wij regelmatig de mogelijkheid om eten voor hem te maken terwijl wij (of mijn lief) voor onszelf iets aan het maken waren. De Babycook is trouwens echt een aanrader, goed voor het eten, super lekker en makkelijk.

Bamboe bordjes
Ik heb een vriendin die veel van dit soort handige dingen in de gaten houdt. Harde plastic bordjes zouden niet goed zijn, daar zouden kankerverwekkende stoffen in zitten en deze zouden met warm eten of drinken in je eten komen en zo in je spruit. Geen idee hoe of wat precies (sorry als ik nu dom klink) maar ik vond dit een uiterst goede reden om die gave bamboe servies setjes aan te schaffen en sindsdien eet onze spruit van bamboe. Krijgt hij ergens plastic? Dan ga ik daar niet moeilijk over doen, maar hier thuis eet hij zijn warme prakkie van een bamboe bordje.

Tandpasta van Weleda
Zo kreeg ik ook ooit te horen dat er troep zit in veel kindertandpasta en die van Weleda zou wel goed zijn. 3 keer raden wat ik dan ga kopen… Weleda kindertandpasta. Hij ruikt niet zo mierzoet als die van Kruidvat, spruit vindt het net zo’n feest met deze als met andere. Ik denk dan…dit kost net zo weinig moeite dus waarom dan niet de betere pakken?

Water drinken
Toen mijn spruit steeds minder melk ging drinken, zochten we naar een vervanger. Onze spruit dronk meteen lekker water en we vonden het niet nodig hem dan iets anders te geven. Mijn spruit drinkt melk in de ochtend en verder water. Alhoewel…hij krijgt 1 keer per dag Roos Vicee laxo…anders komt er niet zoveel meer uit onze spruit. Zijn we ergens anders? Dan mag hij ook wel eens iets anders, maar water wordt hij net zo blij van, dus waarom niet?

Uitjes naar het bos
Kabouterpad, boswandeling, diertjes zoeken met mijn lief, strandwandelingen, schelpen zoeken. Regenlaarzen aan en gaan. De buitenlucht in…de paden op de lanen in…op avontuur. Lekker met je geitenwollensokken de natuur in. Ow nee die heb ik niet…

Zo ik ben dus een geitenwollensokken moeder! of niet? Wat vind jij? Ik heb geen geitenwollensokken en ook geen sokken in sandalen, maar kijk gewoon goed naar wat ik denk dat goed is voor mijn spruit, maar vooral ook wat ik zelf fijn vind. Als ik daardoor een geitenwollensokken moeder ben…so be it…al denk ik toch van niet.

Volg:
Share:

12 Reacties

 1. 21 december 2016 / 07:30

  Haha als dit de geiten-wollen-sokken-moeder is, dan ben ik het ook. Ik doe ook nog aan babygebaren, dat zou hier vast ook nog onder geschaard kunnen worden. Al klinkt de term geiten-wollen-sokken-moeder mij wat negatief, terwijl ik dus de meeste punten die je beschrijft beaam. *zet weleda tandpasta op boodschappenlijstje*

  • Liefthuis
   Auteur
   21 december 2016 / 21:21

   Hahaha heel goed

  • Liefthuis
   Auteur
   21 december 2016 / 21:19

   Heerlijk toch

 2. 23 december 2016 / 10:52

  Ik denk nu alleen ‘Uhm bamboe bordjes… gevaar tandpasta dat moet ik eens Googlen’. Maar vooralsnog heel nuchter zwanger, dus denk dat ik ook in het opvoeden vrij relaxt zou zijn.

  • Liefthuis
   Auteur
   23 december 2016 / 15:06

   Dat is denk ik ook zeker het beste. Ik ben ook heel relaxed gelukkig (veel meer dan ik dacht), maar als iemand mij hier op wijst en het kost me geen extra moeite zeg ik TOP geniet van je zwangerschap

 3. 23 december 2016 / 13:55

  LOL. Ik was het dan ook. En ik draag ook wel birkenstocks in Jezusmodel in de zomer, maar zonder sokken!

  • Liefthuis
   Auteur
   23 december 2016 / 15:07

   Jaaaa goeie, birkenstocks kunnen ook op mijn lijstje. Alhoewel van een paar jaar geleden. En gelukkig zonder sokken, dan kan het gewoon hoor hahaha. Oow als ik naar de wc loop op de camping heb ik wel eens sokken in slippers, is dat ook fout???

 4. Claudia
  4 januari 2017 / 10:56

  Hier nog een geitenwollen sokken moeder haha. Al deze punten kan ik afvinken 😉 wat ik trouwens begrepen heb mbt plastic bordjes ed dat het erom gaat of het plastic BPA vrij is. Dat zou de schadelijke stof zijn die vrij kan komen wanneer het plastic warm wordt. Bij bijna al het kinderspeelgoed/servies ed wordt het aangegeven of het BPA vrij is. En hier staan daarom bpa vrije plastic bordjes naast de bamboe variant in de kast 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   4 januari 2017 / 19:54

   Kijk dit is een handige tip. Hier ga ik eens goed naar kijken.

 5. Anne
  26 oktober 2017 / 11:13

  Je bent de wasbare luiers en de barefoot schoentjes vergeten! Ik ben ook een geitenwollensokkenmoeder <3

  • Liefthuis
   Auteur
   26 oktober 2017 / 15:23

   Hahahaha dank je, goede tip. I love geiten wollen sokken moeders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *