Bijkletsen: Hoe gaat het nu? Huis, Werk, Lente!!!

Bijna 2 maanden geleden schreef ik een blog over hoe ons huis beviel en kort daarna kwam een blog online over het ontzwangeren. Beide lieten duidelijk zien dat ik niet helemaal lekker in mijn vel zat. Niet dramatisch, maar ook niet mezelf. Ik wilde eerlijk en open zijn, het is immers niet altijd feest, maar hoe gaat het nu met me???Ik herkende mezelf soms totaal niet. Ik was merendeel een gedeelte van de tijd wat vlak qua emoties en daar baalde ik dan weer heel erg van want ik wilde mezelf zijn en mijn eigen gevoelens terug. Ik wilde weer intens genieten en intens enthousiast zijn. Je snapt dat jezelf dit opleggen natuurlijk averechts werkt, want dan wordt het krampachtig en dan was ik vervolgens weer een beetje boos op mezelf. Regelmatig heb ik in tranen gezeten omdat ik mezelf niet snapte en me niet fijn voelde.

Samen…
In januari besloten we heel bewust om even rustig aan te doen. Niet teveel er op uit, maar lekker thuis rommelen en het huis in orde maken. Niet dat het persé binnen een bepaald tijdsbestek moest, maar het was fijn lekker thuis te zijn en een thuis te maken, lekker met z’n vieren. Samen eten, samen opstaan, samen gek doen….samen. Ik merkte eigenlijk vrij snel dat de rust me goed deed.

Werk
De weken voor ik ging werken, merkte ik dat ik ook opzag tegen dat moment. Het is echt een afsluiting van een periode en daarnaast voelde ik me niet helemaal happy en als er dan ook nog werkdingen in mijn hoofd bij kwamen, was ik bang dat het teveel zou worden. Dit was gelukkig niet het geval en het tegenovergestelde gebeurde. Ik was heel blij dat ik er weer uit was. Dat ik even mijn gedachten kon verzetten. Dat ik mijn collega’s weer zag en weer kon kletsen en lachen over andere dingen dan mijn kinderen (hoe graag ik daar ook over praat en mee lach).

Huis
Ons huis is zo goed als af. Al zijn er nog 100 dingen die we nog willen en 100 plannen om uit te voeren, de basis is af en die basis is f*cking goed gelukt al zag ik het zelf. Toen de woonkamer af was en wij lekker bij de kachel konden zitten in de avond en we de keukentafel konden gebruiken waarvoor die bedoeld was, werd alles steeds normaler. Zo moest het zijn, zo was het fijn wonen. Vorige week zei ik ineens tegen mijn lief; ‘Fijn huis hebben we he?‘ Dit zei ik ook regelmatig over ons oude huis en ik ben zo blij dat ik het nu weer echt zo voel. Die kriebel is er weer, voor onze eigen plek, ookal mis ik soms ons oude plekje, het maakt dit huis niet minder waanzinnig.

Lente
Ooow wat hou ik van de zon. De vitamine D kan weer de kast in en de spruit speelt buiten. Dit mooie weer speelt dus uiteraard ook mee met dat ik me weer fijner voel. Ik doe het gewoon veel beter in de lente en zomer. Daarnaast word ik nog gelukkiger van ons huis en dan vooral onze tuin wanneer de spruit met zijn gele laarsjes door de tuin struint en naar de trampoline gaat. Echt ik smelt… Pizza bakken, buiten eten, de tuin groen zien worden, zonneschijn…ik geniet intens, zo wilde ik dat het zou zijn. Ooit met onze mannen in de tuin.

Verder
Alle onrust en alle hectiek is achter de rug. Alles is geland en we zijn echt aan het wennen aan deze fantastische plek met ons gezinnetje. Ik ben intens gelukkig met mijn drie mannen en we hebben allemaal leuke dingen in het vooruitzicht. Ik onderneem ook weer meer voor mezelf en ben super gemotiveerd om meer te leren en te ondernemen op het gebied van Lief thuis. Ik barst van de ideeën en krijg zoveel energie van jullie reacties.

Kortom
Jodi is back… In de komende maanden zal er vast een moment komen waar die hormonen weer even de kop op steken. Ik ben immers nog niet volledig ontzwangert, maar in principe ben ik back on track. Ik ben niet meer vlak, ik kan weer intens genieten van kleine dingen, van een lach van de Pipster en alle nieuwe dingen die de spruit leert. Ik ben niet meer vlak, ik herken mezelf weer.

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 12 april 2018 / 06:50

  Lekker als je je weer een beetje jezelf voelt. Dat scheelt zon hoop. Op naar een fantastische lente/zomer

  • Liefthuis
   Auteur
   12 april 2018 / 14:33

   Jaaaaa laat die zon en die blote benen (lees witte melkflessen) maar komen

 2. Margot
  12 april 2018 / 13:16

  Wat fijn voor je dat het goed gaat!! Ik vind het prettig om je verhalen te lezen. Heerlijk mens ben je!! Jij vrolijkt mij op en je bent zo grappig!
  Ga zo door!

  • Liefthuis
   Auteur
   12 april 2018 / 14:33

   Wat een mega mega lief compliment. Echt heel tof om te horen

 3. Linda
  12 april 2018 / 21:41

  Super dat je weer meer jezelf bent! Heerlijk. Lekker genieten samen van jullie onwijs mooie huis en tuin.
  En de lente met de zon doet ons allen zo goed. Enjoy.
  Ps: ben ook benieuwd naar je nieuwe enthousiaste plannen voor lief thuis.
  Vind je wknd vlogs super!

  Liefs

  • Liefthuis
   Auteur
   13 april 2018 / 21:07

   Aaah wat lief, dank je 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *