Onze bijzonderste momenten van 2017…

Het einde van 2017. Je ziet natuurlijk mega veel lijstjes voorbij komen en ook ik doe er lekker aan mee. Al jaren maak ik aan het einde van het jaar met mijn lief een lijstje met de bijzondere dingen van het afgelopen jaar. Dingen die we bijzonder vonden, die indruk hebben gemaakt, of waar we dankbaar voor zijn. Zo ook dit jaar en ik deel het natuurlijk met liefde met jullie.

Twee streepjes
Het jaar begon al snel heel bijzonder. In de eerste maand van dit jaar raakte ik zwanger van onze tweede spruit. De twee strepen (of 3 keer 2 strepen, want ik deed 3 testen) waren zo mega welkom en daar waren we zo mega blij mee. Een spannende tijd brak aan. Ik weet nog zooooo goed dat ik de test deed (bekijk de geheime vlog) Hoe bizar eigenlijk dat het eerst tastbare wat je vast hebt van je kind een plastic strip is waar je over heen hebt geplast.

Geboorte van Pip
Dit is natuurlijk met stip op 1 de mooiste gebeurtenis van dit jaar. Het moment dat de verloskundige hem aan me liet zien, ik kan nog steeds emotioneel worden als ik aan dat moment denk. (bekijk de vlog van de bevalling) Dat de kleine man nu alweer 3 maanden in ons leven is vind ik bizar.

Bevalling
Je zou zeggen dat dit hetzelfde is als het vorige punt, maar wat ben ik naast het feit dat onze Pipster geboren werd mega dankbaar voor hoe bijzonder het is verlopen. Ik heb echt oprecht zo’n fijne bevalling gehad (voor zover dat fijn kan zijn uiteraard). Natuurlijk deed het pijn en was het heftig en intens, maar zo’n bevalling gun ik iedereen.

Baby’s all over
Om nog even in het babynieuws te blijven…Naast de Pipster blijven de baby’s van vriendinnen en dierbaren in mijn omgeving zo bijzonder. Zo mega trots op de lieve kleine Saar, Vive en ons knappe neefje Willem, maar ook de baby die nu nog onderweg is…Wij waren gewoon met zijn vieren tegelijk zwanger op mijn verjaardag, alleen mocht de wereld het toen nog niet van iedereen weten. Heerlijk die spanning en al die groeiende buiken. Wat blijft het magisch…

Dan door naar alle andere dingen;

Wow we are going to Ibiza
Onze laatste vakantie met zijn drieën terwijl ik al 19 weken zwanger was van de Pipster. We vlogen naar Ibiza,  verbleven in een mega fijne Airbnb, huurden een auto en crossten het eiland over. Wat was het gaaf en wat was het fijn. Mega veel mooie strandjes, maar vooral ook heel veel quality time met mijn mannen.

Droom droom huis gevonden
Als wij iets niet verwacht hadden aan het begin van dit jaar, dan was het wel dat we een nieuw huis zouden kopen. Hoeveel kan er veranderen…en dat dit al mogelijk was voor ons is echt heel onwerkelijk. We hebben zo mega veel geluk gehad bij de aankoop van dit huis. Jullie konden en kunnen natuurlijk alles mee volgen en jullie reacties vind ik mega leuk. Ik ben zelf nu al super trots op ons huis (terwijl het nog lang niet af en volledig ingericht is) en ik vind het super tof om met jullie te delen

Verkoop droom huis
Jullie konden al lezen dat ik wat moeite had met het verlaten van ons oude huis. Dat was zeker waar, al ben ik mega blij dat een gezin ons huis heeft gekocht dat ook meteen verliefd was op ons oude huis. Zij waren meteen helemaal weg van de sfeer, de aankleding, de en-suite deuren, de badkamer alles. Ze vonden precies alles mooi waar wij zo hard voor gewerkt hadden. We hebben ons huis bizar goed en snel kunnen verkopen en dat die mensen ons huis net zo mooi vinden, verzachtte mijn pijn.

Raf en Pip
Als ik ergens dankbaar voor ben is het voor de mega mega lieve kinderen die ik heb. De lieve grote kleine eerste spruit die we hebben. Ik smelt nog iedere dag van zijn lekkere koppie en zijn liefde voor zijn broertje. Juist dat broertje heeft het voor elkaar gekregen dat ik in plaats van 1 favoriet persoon op aarde er nu twee heb. De spruit en de pipster, mijn helden.

Mijn lief
Ik durf mijn hand in het vuur te steken dat ik de liefst en zorgzaamste lief heb die ik me maar kan wensen. Hij deed altijd al veel voor me, na de zwangerschap van onze spruit met de bekkenproblemen nog meer, maar tijdens deze zwangerschap kreeg ik echt nog maar weinig voor elkaar. Hij heeft altijd naar me geluisterd, voor me gezorgd, zoveel voor me gedaan, me gesteund, laten merken hoe trots hij is, maar me vooral ook aan het lachen gemaakt. Ik kan niet zonder…

Dit jaar hebben we natuurlijk mega veel grote dingen meegemaakt, maar het volgende maakte me minstens net zo gelukkig.

Onze spruit kan lopen
Onze spruit was niet de snelste wat betreft lopen. Waarom zou je ook als je op je knieën ook overal komt? Toen onze spruit in de Efteling dan ook ineens weg liep, uit het niets, viel mijn mond open van verbazing. Ik schreef toen al dat ik iedereen aan keek om te laten zien hoe bijzonder het was, maar dat niemand zo enthousiast reageerde als ik. Een lopend kind is natuurlijk niet het meest bijzondere van de wereld, maar voor mij toen wel. Na 21 maanden liep hij ineens aan.

 • BBQ feestje: Al 7 jaar vaste prik en altijd mega gezellig. Ik vind het zo leuk en zo bijzonder te zien wie er allemaal gezellig langs komt. Lekker eten en drinken doet het altijd goed.
 • Vouwwagen: Hoe kneuterig en burgerlijk wil je het hebben. We kochten een nieuwe vouwwagen, gingen er al 1 keer mee weg en ik kan niet wachtent to de meivakantie…
 • Sinterklaas met de spruit: Wauw wat is sinterklaas gaaf met een kind dat het een beetje begrijpt. Wat hebben wij genoten en de spruit ook….Die zingt nog steeds sinterklaas liedjes.
 • Eerste keer naar de bios: Klein maar waardvol…Dat bekkie verwonderd voor die grote televisie…Echt zo leuk en gezellig nog net voordat de Pipster kwam.
 • Efteling abonnement: Door de zwangerschap te weinig geweest, maa de keren dat we er waren was het zo fijn…Ik kan niet wachten het komende jaar meer te gaan.
 • Kerst: De eerste keer kerst met zijn vieren…De eerste keer kerst voor de Pipster. Zo bijzonder dit feest te vieren met zo’n kleine nieuwe man in je midden.

Wat was jullie bijzonderste moment het afgelopen jaar??

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. Maaike
  1 januari 2018 / 11:50

  Dag Jodi,
  Een hele gekke vraag.. welke kleur heb je op de muur zitten (foto) behorend bij de blogpost ‘onze bijzonderste momenten van 2017’?

  • Liefthuis
   Auteur
   1 januari 2018 / 15:20

   Dat is geen gekke vraag hoor. Het is early dew. In ieder licht is die kleur anders, echt mooi.

  • Liefthuis
   Auteur
   1 januari 2018 / 15:27

   Helemaal geen gekke vraag. Het is Early Dew. In ieder licht is die kleur anders, echt mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *