Boekentip – Onze lievelings prentenboeken…

Als je me al even volgt dan weet je dat ik fan ben van prentenboeken. We lezen er oneindig veel voor de mannen (al blijft de Pipster niet altijd zitten). Een heerlijk rust momentje en ik kan er zelf ook echt van genieten. Wat zijn mijn favoriete prentenboeken voor de mannen…

Boeken lezen is natuurlijk goed voor de ontwikkeling van kindjes en als echte juf word ik daar blij van, maar het is niet alleen een verplichting. Ik hou er gewoon heel erg van…
Ik schreef een tijd geleden ook al over mijn 10 favoriete prentenboeken en mijn wishlist…
Er zijn nog steeds boeken op deze lijst die ik nog steeds heel tof vind en favoriet zijn, maar dubbel noemen lijkt me onnodig. ‘De mooiste vis van de zee’ en ‘Er zit een beer op mijn stoel’ worden met beide mannen nog veel gelezen.

Gruffalo
Een mega bekende maar dat is hij ook wel waard, dus vandaar ook hier in ons lijstje. De Gruffalo en het kindje van de gruffalo (al vind ik de eerste leuker) lezen gewoon heel lekker weg. De spruit kan hem meepraten en het is spannend, maar toch ook heel erg leuk. Echt een aanrader ook om cadeau te geven.

Sssst Tijger slaapt
Als je kleine op het kinderdagverblijf of op school zit dan denk ik dat je dit boek wel kent want deze stond vorig jaar centraal in de kinderboekenweek (geloof ik) Het gaat over een tijger die slaapt en dat andere dieren langs hem willen en hem niet wakker willen maken. Het is echt interactief, want je kleine moet de tijger aaien, een liedje zingen, of het boek wiegen. De spruit is fan…

Het eiland van Opa
Dit boek heeft de spruit van Oma gekregen en dat heeft juist zo’n mooie betekenis. Het gaat over een opa en een jongetje dat samen naar een eiland gaan vol avonturen. Opa gaat alleen niet terug naar huis…. Het is echt een heel mooi boek, mooie plaatjes, maar ook een heel mooi verhaal over afscheid nemen.

Drakenpost
Dit boek kreeg de spruit voor kerst en is sinds dien favoriet. In het boek vindt iemand een draak in zijn kelder. HIj weet niet goed wat hij hier mee moet doen dus schrijft brieven en vraagt hulp bij de brandweer, de slager en nog meer. Wat zo leuk is, is dat het boek echt allerlei enveloppen en brieven in het boek heeft zitten. Daarnaast zitten er hele grappige woordgrapjes in.

Het allermooiste boek Dinosaurussen
Heb je een kleine dinofan in huis? Dan is dit dinoboek echt een MUST. Het is naast een leuk boek ook een mooi boek voor in het kamertje (en daar ben ik een sucker voor) Per pagina staat een dinosaurus centraal met een mooie afbeelding en een aantal feitjes en weetjes over de dinosaurus Daarnaast is het boek ook nog eens heel leuk geprijsd voor zo’n groot mooi boek.

ATLAS
Dit is een boek wat heel graag wilde hebben (uiteraard voor de manne) omdat ik hem zo mooi vond, maar naast mooi is de spruit ook nog eens fan van dit boek. Hij heeft nog niet echt besef van de wereld, maar wil weten welke dieren waar wonen en waarom. Het is gewoon een heel leuk boek om lekker met hem over te kletsen met hem.

Hebben jullie nog tips? Want nieuwe boeken zijn altijd welkom…(moeten we alleen even nieuwe boekenplanken ophangen.

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 12 februari 2019 / 07:37

  Leuk! Ik doe meteen weer leuke ideeën voor nieuwe boeken op 🙂 hier is aadje piraatje favoriet!

 2. Pleun
  12 februari 2019 / 08:03

  Voor jullie pip de boekjes van bobbi en Richard scarry.
  Voor beide de spin die veel scheetjes laat van filemon wesselink.

  • Liefthuis
   Auteur
   14 februari 2019 / 14:27

   Jaaa de scheetjes spin is de bom die hebben we

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *