Mijn borstvoedings musthaves…

Al ongeveer 3 maanden is mijn lichaam in staat onze kleine man ook buiten mijn lichaam te laten groeien. Mijn voorgevel is volledig voor de Pipster, mijn lief mag alleen kijken. Het is soms lastig, soms zwaar, maar meestal vooral heel erg mooi en fijn om de kleine man zelf te kunnen voeden. Daar heb ik die mega melkfabrieken graag voor over, want heel eerlijk, van mij mogen ze wel wat kleiner.

Mijn motto met alles rondom een new born is, dat je het jezelf vooral niet te moeilijk moet maken. Zo ook niet met borstvoeding. Er zijn dan ook een aantal musthaves om het jezelf wat makkelijker te maken. Dit zijn die van mij…

Goede BH
Deze lijkt me logisch. Als je borstvoeding gaat geven, dan is het wel zo handig als je je melkfabrieken makkelijk tevoorschijn kan toveren als je kleine happend op je schoot ligt. Daarnaast vind ik het ook wel heel erg fijn als het model van mijn borsten ook nog een beetje mooi in mijn kleding naar voren komt. Een goede bh is daarnaast ook belangrijk voor je borsten. Ik vind zelf de BH’s van Noppies heel erg fijn.

Bh voor de nacht
Een BH voor ’s nachts???YEP!!! ’s Nachts zit er vaak langer tussen twee voedingen en dan willen je borsten nog wel eens lekken. Er is een makkelijke oplossing, namelijk koffiepads aka zoogcompressen. Deze moet je echter ook wel ergens in stoppen en de BH van Noppies is echt heel erg fijn, maaaaaar die wil je ’s nachts echt niet aan. Ik heb er nu een paar van H&M. Simpel, soepel, zonder beugel…perfect voor de nacht.

Hemdjes
Je hebt allerlei speciale borstvoedingstops, maar dat is voor mij niet perse nodig. Ik zorg dat ik altijd een simpel zwart hemdje onder mijn shirt aan heb en deze kan ik ver genoeg naar beneden trekken om te kunnen voeden. Je buikt blijft bedekt en het is veel goedkoper dan voedingstops.

Natusan koffiepads
Dit is een echte must en ik heb er veel geprobeerd, maar ik vind dit by far de fijnste. Zacht, neemt veel op als het nodig is en blijven goed zitten.

Tepelcreme
Of het aan de tepelcreme ligt of aan de manier van drinken bij mijn spruiten, maar ik heb nog nooit een kloof gehad. Het is goed je tepels te laten drogen aan de lucht met wat borstvoeding er op, dit werkt helend. In het begin smeerde ik na iedere voeding mijn tepels in. Ik heb een crème, met geheim recept, die alleen in Bakel (en Asten) te verkrijgen is en die is meesterlijk, maar ook de crème van Medela is fijn. Nu smeer ik nog 1 keer per dag.

Hydrofieldoeken
De Pipster is niet de zuinigste drinker. Een gedeelte van de melk beland dan ook naast zijn mond op mij. Ik vouw dus altijd een hydrofieldoek in mijn BH om te zorgen dat ik daarna niet helemaal doorweekt ben.

Tepelhoedjes
Tepelhoedjes zijn voor mij en de Pipster een must. Niet het meest handige van de wereld, maar het went. Onze spruiten kunnen blijkbaar niet zo goed aanhappen en hebben dit nodig. Als ik er zin in heb ga ik nog wel oefenen zonder tepelhoedje, maar hij vindt dat gewoon lastig en dan denk ik al snel; ach waarom moeilijk doen als het zo ook gaat.

Water water water
Ooooo jeetje, ik voel de energie, maar ook al het vocht uit me gezogen worden wanneer ik aan het voeden ben. Naast dat ik dorst heb weet ik ook dat het belangrijk is goed te drinken als je borstvoeding geeft. Ik verplicht mezelf dan ook een rietjes beker (zie kraamweek musthaves) leeg te drinken per voeding en als dit tijdens de voeding niet lukt omdat ik het vergeet te pakken, dan moet ik hem van mezelf inhalen haha.

Drinkfles die niet knoeit..
Yep dit is een must…Zoals ik al schreef heb ik zo’n rietjesbeker met deksel. Deze knoeit niet zo snel en kun je toch makkelijk met 1 hand pakken.

Een baby
Heel flauw natuurlijk, maar je hebt natuurlijk een baby nodig om die melkproductie op gang te houden, maar ook om je te verlossen van mega gespannen meloenen. Een kolf geeft ook uitkomst. Ik ben momenteel fan van de Haakaa kolf, maar een elektrische erbij is erg fijn (ik heb ook de Difrax kolf).

Youtube/ Netflix
Een voeding is een uitgelezen moment om echt even te ontspannen. Als ik alleen thuis ben met de Pipster dan vind ik het heerlijk om tijdens een voeding een vlog of een aflevering van een serie aan te zetten. Een aflevering wordt dan soms nog wel eens twee afleveringen, wanneer de Pipster al klaar is, maar ik hou er van. Even een momentje samen en ontspanning voor mama. Daarnaast kost het ook echt energie om te voeden dus is het heerlijk om nog even te blijven zitten na een voeding.

Mijn hond
Mijn favoriete voedingskussen is niet meer verkrijgbaar helaas. Het is in de vorm van een hond en is erg stevig. Je kan het kussen makkelijk op schoot pakken en je kleine er op leggen. Veel fijner dan zo’n lange worst, die toch altijd inzakt tijdens het voeden. Dit voedingskussen lijkt er erg op.

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 9 januari 2018 / 06:13

  Ik heb hetzelfde voedingskussen! Erg jammer dat ze niet meer te verkrijgen zijn voor evt nieuwe hoezen etc.
  Leuke blog! Handige tips voor (hopelijk) de volgende

  • Liefthuis
   Auteur
   9 januari 2018 / 10:57

   Wel een heel fijn kussen. Inderdaad echt jammer. Mijn moeder heeft er een hoes omheen gemaakt.

 2. 9 januari 2018 / 09:22

  De natusan koffiepads waren ook mijn favoriet. Heb met een kind gezeten die rond een hittegolg geboren werd en die goedkopere koffiepads zijn zo plakkerig. Helaas ondekte ik later pas die van natusan.

  • Liefthuis
   Auteur
   9 januari 2018 / 10:56

   Ooow bah, ik had gelukkig vriendinnen die vooraf ook al vanalles hadden geprobeerd.

 3. 9 januari 2018 / 09:56

  De bh’s van Noppies zijn inderdaad echt super fijn. Die moet ik ook nog aanschaffen haha. Die van H&M hebben ze nooit in de vestiging in mijn maat maar misschien nu maar eens via internet bestellen. Ik had ze van prenatal en die randen waren super hard, hier fijn.

  • Liefthuis
   Auteur
   9 januari 2018 / 10:56

   Oow dat is niet fijn. Ik heb ze via internet besteld bij HM want bij ons hadden ze heel de tijd geen fijne.

 4. Mara goudriaan
  9 januari 2018 / 19:18

  Natusan koffiepads ????
  Volgens mij een tikfoutje
  Maar iemand in de reacties zeg ook
  Natusan koffiepads hahahah
  Ik ook al googelen

  • Liefthuis
   Auteur
   10 januari 2018 / 11:03

   Hahahaha het gaat uiteraard om zoogcompressen, maar ik vind die dingen op koffiepads lijken dus ik noem ze vaak zo.
   Eerder in het artikel zeg ik het ook al een keer en blijkbaar herkennen andere mensen er ook koffiepads in inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *