Van bouwval naar droomzolder: Zolder inspiratie gezocht

Van bouwval tot droomzolder

Van bouwval tot droomzolder

Onze zolder: (bijna) alle oude meuk is eruit gehaald, muren weg, behang er af en de vloer er uit. Isolatie er in, nieuwe vloer er in en dat is het punt waar we nu zijn beland.
Meer dan een open ruimte, waar een logeerbed en de spelletjes kast van mijn lief staan en waar wij ook de was doen is het niet. HELP wat moeten we met deze bouwval?

zolder 1

Een grote open ruimte, met vooral veel spullen die opgeslagen zijn.

Vooraan de zolder in een hoek, hebben we de wasmachine en droger staan. Verder opslag. Ow en die vliering? Ideaal voor kerstspullen, tuinkussens, babyspullen en nog maar opslag....

Vooraan de zolder in een hoek, hebben we de wasmachine en droger staan. Verder opslag. Ow en die vliering? Ideaal voor kerstspullen, tuinkussens, babyspullen en nog meer opslag….

Het is niet zo dat we geen zin meer hadden, of dat ik mijn lief op kan geven voor ‘Help mijn man is klusser’ (al zou ik John Williams graag in mijn huis verwelkomen) maar budget technisch leek het ons handig eerst de begane grond en de eerste verdieping aan te pakken. Wanneer we weer geld en zin, maar vooral goede ideeën hadden dan zouden we de zolder doen….

4 jaar later
Nu zijn we bijna 4 jaar verder en ons hele huis is van een bouwval in ons droomhuis veranderd. Dat hebben jullie al kunnen zien. Niet? Kijk dan eens terug bij Rondleiding 1,2,34 en 5.

De zolder blijft echter een lastig punt. Wat willen we? Wat moeten we? en wat kunnen we? We willen zoveel mogelijk zelf doen. Ik wil niet zomaar de eerste de beste logische indeling, er zijn vast meer opties… toch?

Wensenlijstje…
Hierbij ons wensenlijstje….
Wat ‘moet’ in ieder geval;

 • Twee slaapkamers
 • Washok

Ons ‘wat ‘moet’ lijstje’ is dus best kort. Dus het lijkt makkelijk, maar dan hebben we nog een tweede lijstje…. Het…

‘ideeën, hersenspinsels en dromen lijstje’

 • De vliering gebruiken voor een kinderkamer? Bed bovenop, gaaf toch?
 • 3 slaapkamers?
 • 2 slaapkamers en berghok?
 • Doucheruimte?
 • Balken kaal schuren of verven of weg werken?
 • Dakkapel? Of dakraam?
 • Inbouwkasten of bedden om ruimtes te scheiden?
 • Wel of geen verwarmingen (lelijk en onhandig, maar misschien wel nodig)

Inspiratie gezocht
Google is my best friend en dus ging ik op onderzoek uit. Ik had dringend inspiratie en originele ideeën nodig. Pinterest was natuurlijk een goede optie, maar toen ik gemaild werd door homify was het alsof ik een lot uit de loterij won.
Oke, overdrijven is ook een vak, maar ik was oprecht blij met het mailtje, want wat een handige site is dat voor allerlei woninginspiratie. Ik vond er allerlei ideeën voor in ons huis, helemaal passend bij onze stijl, van volledige huis inrichting, meubels, dakkapellen tot tuininrichting.

Hieronder een paar van de gave ideeën die ik vond en waar ik iets mee kan.

©Willem Verweij/Studio EVO/ homify

©Willem Verweij/Studio EVO/ homify

Hoe vet is deze kinderruimte. Zie je dat speelnet hangen, in plaats van een plafond? Ze hebben hier dubbel gebruik gemaakt van de vliering. Zowel als mogelijk slaapgedeelte als een speelgedeelte met dat net.
Heb je ook die balken gezien, zo mooi dat hout met wit en die trap is trouwens ook ideaal. Een ruimtebesparende trap, ideaal, die ga ik onthouden.

© Op ten noort Blijdenstein/ homify

© Op ten noort Blijdenstein/ homify

Deze vliering vind ik er ook zo gezellig uitzien. Ik wil denk ik toch echt de vliering gebruiken bij een slaapkamer. Hoe leuk als onze spruit, of 2.0 daar op kan spelen, of slapen. Natuurlijk wel met een hekje er voor.

zolder inspiratie

Inbouwbedden vind ik ook wel heel erg gaaf. Tegen een muur, of misschien wel om twee kamers te scheiden ipv een muur. Ik weet niet of het bij ons heel handig is, maar ik vind het wel super, toch maar even overleggen met mijn lief.
Wij willen graag een dakkapel achter laten plaatsen, of misschien toch een dakraam? Een dakraam volledig tot de vloer zoals op dit plaatje vind ik ook wel heel erg mooi.


zolder inspiratieWe willen moeten een washok op zolder. Een ruimte waar de wasmachine en droger staan, we was op kunnen hangen en waar de ketel hangt. Ook daar wil ik een mooie ruimte van maken. Dus, machines weg gewerkt, of in ieder geval met een mooi blad er op. Misschien planken voor wasmiddel?

We willen daar heel graag een groot wastafel meubel, zoiets als bovenstaande van Ruig woonstijl, zodat onze spruit(en) zich daar kunnen wassen en tanden poetsen. Een grote kast met veel ruimte voor beddengoed enz. Een mooie grote wastafel er op en hij past perfect. Deze is gemaakt van steigerhout.
Of als we dan toch bezig zijn, maar meteen een douche erbij. Deze mini douchehoek vind ik ook wel erg mooi en laat zien dat je niet veel ruimte nodig hebt.

Wishlist:
Dus samenvattend, wat maak ik hier uit op;

 • Ik wil de balken kaal schuren en dan mooi zo laten. LOVE die balken in zicht
 • Ik wil de vliering bij een slaapkamer kunnen trekken wanneer onze spruit daar oud genoeg voor is. Dan wil ik ook die trap, of misschien toch een kast als trap?
 • Ik wil zo’n mooi wastafel meubel en ik ga met mijn lief eens goed kijken of er ruimte is voor een douche.
 • Ik wil een dakkapel, maar aan de andere kant van de zolder moet dan een dakraam komen. Dat dakraam tot de vloer ga ik zeker overwegen.
 • Ik wil ook graag de loterij winnen, om deze plannen uit te voeren…. Of is er een sponsor? 😛

Wat vinden jullie, wat moeten we doen?

Tot snel,

Liefs Jodi

 

Een gedeelte van dit artikel is tot stand gekomen dmv een samenwerking met homify. 

Volg:
Share:

7 Reacties

 1. 15 juli 2016 / 08:15

  Wat een gave ideeën. Een dakkapel levert vaak wel veel ruimte op maar is niet altijd per se super mooi. Ik ben benieuwd wat het gaat worden

 2. 15 juli 2016 / 12:03

  Echt leuke ideeën ! Ikzelf ben daar niet zo goed in… ben wel benieuwd hoe het gaat zijn!

 3. martine
  15 juli 2016 / 19:22

  Wat wij hebben gedaan met de open zolder ruimte: de wasmachine en droger weggewerkt achter een wandkast met schuifdeuren, plankjes erboven en wasmanden erachter, Helemaal doorgetrokken over de hele wand vd zolder. Heel veel opbergruimte, en de. rommel niet in het zicht. Dan nog veeeeel Rutte over, eerst ingericht met een bankje, tv, kasten voor de winterkleding, maar. wel echt ingericht als tweede huiskamer. Zouden jullie ook kunnen doen. De vide. vind ik wel heeeeel mooi bij jullie. Zou je zeker als speelruimte voor kinderen kunnen getuigen, maar moeten ze wel groot genoeg zijn om de toch wel hoge trap op te kunnen. Of je maakt. een glijbaan van de vide naar beneden. maar dat. moet je willen natuurlijk. 🙂 wij hebben er uiteindelijk de. kamer van Julia gemaakt waar ze samen heel veel kunnen spelen. Wij hebben er nu een kinder glijbaan van Ikea ingezet. Een schommel ophangen zou ook jheel leuk zijn denk ik bij jullie. Dakkapel is altijd mooi denk ik. zorgt ook voor veel licht en leuk uitkijkpunt… Jullie komen er vast uit, maar de basis zou ik rustig en opgeruimd houden dan kun je vanuit daar rustig verder kijken, denk ik hoor……Heel veel succes, het wordt vast mooi.

  • Liefthuis
   Auteur
   16 juli 2016 / 09:22

   Super fijn zo’n uitgebreide reactie, hier kunnen we echt wat mee. Een glijbaan zou zo gaaf zijn haha, ik stel hem meteen aan Stef voor.

 4. 19 juli 2016 / 10:14

  Mooie Ideeen. Wij hebben de zolder ook verbouwd, we hadden nog geen vaste trap en deze hebben we erin gezet. De schuine kanten hebben we aan de onderkant recht gemaakt om daarachter nog opberg ruimte te hebben. Verder zit er een groot dakkapel op (3.60m) en is dat nu onze slaap kamer. Dit gezien wij beneden nog 2 grote slaapkamers hebben + een kamertje met onze kasten erin.

 5. 18 juli 2017 / 13:56

  We zitten nu ook tegen een zolderverbouwing aan te hikken. Weten nog niet zo goed of we een bouwbedrijf moeten inschakelen, of het zelf doen. Ik ben in ieder geval ook fan van puur/rauw: dus geschuurde houten balken, metalen buizen, etc. Een beetje een industriële look.

  • Liefthuis
   Auteur
   18 juli 2017 / 15:19

   Wij zijn ondertussen al een heel end en ik ben heel blij dat we zoveel zelf hebben gedaan. Stucen laten we doen, maar verder alles zelf. Scheelt een hele hoop geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *