Een brief aan mijn spruit voor zijn eerste verjaardag…

Wat hou ik van jou, lief kind

Wat hou ik van jou, lief kind

Toen mijn spruit 10 weken oud was schreef ik een brief voor hem, omdat ik hem toen al zo groot vond en omdat de tijd zo snel ging. Omdat ik heel erg de behoefte voelde hem dingen te vertellen die hij voorlopig nog lang niet snapt. Toch wilde ik mijn gevoel en mijn gedachten bewaren, voor hem en voor mezelf.
Maandag 13 juni een jaar geleden begon mijn bevalling. Dit jaar 12 juni vierden wij Raf’s feestje en 13 juni zat ik tussen de slingers en cadeaus de bevalling te herbeleven en uit te kijken naar zijn echte verjaardag. En weer wilde ik dit moment bewaren. Dus weer schreef ik een brief…

Lieve kleine grote spruit, lieve Raf,

Wat hou ik van jou, wat hou ik gigantisch mega veel van jou, mijn lieve kind. Ik wil eigenlijk iedereen bij de schouders pakken, in de ogen kijken en zeggen, maar ECHT ik hou echt mega veel van hem.
Ik wil je stiekem fijn knijpen en op eten, omdat je er zo verschrikkelijk lekker uit ziet. Ik wil je uit bed halen om nog even plat te knuffelen en lekker kusjes te geven in je nek.

Lieve kleine spruit, mama kan niet trotser zijn. Zo stoer als je rond kruipt of als je gaat staan. Zwaait naar andere mensen en in je handen klapt alsof je nooit anders hebt gedaan. Hoe blij jij wordt van boekjes en al je andere speelgoed. Hoe jij kan genieten van eten en hoe gek iedereen op je is. Alles maakt me even blij.

Wat ben je trouwens knap. Misschien ben ik bevooroordeeld, maar die mooie blonde krullen, die bruine ogen en dat sterke lichaam. Heerlijke spekkie benen en armen, wat lijk je op je papa als kleine jongen. Jij wordt vast minstens net zo’n mooie man als dat je papa nu is.

Afgelopen jaar
Grote avonturen beginnen klein…..en wat begonnen ze klein…54 cm en 3955 gram was je. Onze eerste wandeling voelde als een groots avontuur, maar alleen al het verzorgen, het voeden, het knuffelen en je aankleden. Alles was nieuw en alles was een avontuur.
Ik kan niet kiezen wat het mooiste is wat we samen het afgelopen jaar hebben meegemaakt. Alle eerste keren waren even bijzonder en alle eerste keren wil ik opslaan als herinneringen en voor eeuwig bewaren. Zien hoe jij de wereld ontdekt. Hoe jij de meest gewone dingen bijzonder maakt. Je kan me niet gelukkiger maken dan met het idee; samen herinneringen maken, voor de rest van mijn leven.

Ik kan niet half omschrijven hoe het afgelopen jaar voor me is geweest. Ik kan met geen pen beschrijven hoe bijzonder het is jouw mama te zijn.

Stiekem wil ik soms dat je klein blijft en mama’s baby. Tegelijk ben ik zo benieuwd naar wat voor kerel jij gaat worden. Wat voor mens jij gaat zijn. Blijf je zo rustig, net als je papa of word je net zo groot als je papa? Ga je net zoveel praten als mama? Of misschien wel liedjes zingen? Ga je rugbyen net als je papa of wil je liever iets anders? Alles mag….

Je moet echt weten dat je alles mag zijn wat je wil zijn en alles mag doen wat je wil doen, dat je alles mag worden wat je wil worden en dat ik er altijd voor je zal zijn. Misschien zal ik ooit iets afraden of mijn bedenkingen hebben bij jouw ideeen, zal ik me zorgen maken of het goed gaat en je voor de 100ste keer vragen voorzichtig te zijn, maar ik zal er nooit minder om van je houden.

Ik hou van jou als…
Ik hou van jou als je boos bent, ik hou van jou als je huilt, ik hou van je als je even niet wil slapen, ik hou van jou als je ziek bent en dat je dan zo lekker bij me kruipt. Maar ik smelt van binnen als je plezier hebt, ik smelt als je lekker speelt, ik smelt van binnen als je je armen naar me uitsteekt en als je verwonderd Oooo naar de wereld roept. Ik overstroom als je me een knuffel geeft of een dikke kleffe kus, ik overstroom als jij geniet wanneer ik je krullenkoppie kroel. Ik overstroom…bijna altijd als ik naar je kijk.

Jij maakte mij een mama, jij maakte mij zoals ik nu ben. Ik had niemand anders willen zijn, dan dat ik nu voor jou geworden ben. Een jaar geleden begon ons avontuur, het avontuur van mijn leven. Jij maakte mij een mama en mijn lief een papa. Dank je kleine spruit.

Ik gun jou alle het mooiste van de wereld.

Kusje op je neus,

Mama

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. amber
  9 juli 2016 / 18:09

  Wat ontzettend mooi geschreven!!!

  • Liefthuis
   Auteur
   9 juli 2016 / 18:56

   Dank je 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *