Broertjes liefde en ruzie… Hoe gaat het bij ons thuis…

ruzie

Met trots ben ik een echte boysmom en wat heb ik het getroffen met mijn twee fantastische kleine mannen. Al zal iedere moeder dat zeggen… Ik krijg heel vaak de vraag of onze kinderen alleen maar lief samen spelen en hoe dat kan… Ik deel vandaag hoe het bij ons gaat…Broertjes liefde en ruzie…

Vanaf dag 1 was de spruit helemaal verzot op zijn broertje. Hij wilde hem vasthouden, liedjes zingen, knuffelen en kusjes geven. Zolang de Pipster nog niet veel deed was er uiteraard heel veel liefde te delen, maar verder nog weinig anders, dus de spruit kon zijn geluk niet op.

Toen kwam er een tijd dat de spruit zelf kon kiezen wanneer hij met de baby Pipster wilde spelen. Die kon natuurlijk nog niet van zijn plek, dus was het even ‘beu’ dan ging hij ergens ander zitten… maar toen werd de Pipster een dreumes en ging hij lopen…

Pipsters grootste idool

De Pipster is groot fan van zijn broer. Alles wat de spruit doet wil hij ook, maar hij doet hem ook in alles na. Het aller aller leukste vindt hij om zijn broer aan het lachen te maken. Gek doen, stoeien, hem na doen, wild doen… Alles wat de spruit doet is leuk….

Toen de spruit ging wennen op school, was het ook die kleine man die thuis moest wennen. Want hij doet normaal, wat zijn broer doet. Speelt die met diertjes dan wil hij dat ook, zit de spruit in de speelkamer dan is de Pipster daar ook en als hij gaat kleien doet hij ook mee. Uiteraard niet altijd, maar dit is wel vaak hoe het gaat….

Altijd lief?

Via Instagram en mijn vlog krijg ik vaker reacties dat onze mannen zo lief samen spelen en zo lief voor elkaar zijn. Ook krijg ik regelmatig de vraag of ze nooit ruzie maken. Ik denk dat strijd heel logisch is, ook als ik aan mijn eigen jeugd terug denk en om mij heen kijk hoort dat er een beetje bij tussen broertjes en zusjes. Ik heb gewoon geluk dat het tot nu toe heel erg meevalt.

Broertjes en ruzie?

Natuurlijk hebben onze mannen ook heus wel eens onenigheid. De Pipster is de aller grappigste en leukste en zoals ik zei helemaal dol op zijn broer, het is echter soms ook een draakje. Vooral als hij moe is gaat hij zijn broer uitdagen. Hij gaat express voor de tv staan, pakt de dino van zijn broer en weigert die terug te geven (en wegrennen met een grote grijns op zijn gezicht) hij stoeit het allerliefste met zijn broer door zich boven op hem te storten… en dit gaat soms ook wel eens mis.

Easygoing spruit

Dus ook bij ons is er soms onenigheid. De reden dat het bij ons niet heel vaak grote ruzie wordt komt denk ik vooral door de spruit. Die is zo zachtaardig en lief voor zijn broertje dat hij nooit echt boos wordt. Soms moppert hij, maar als het op gelost is, dan zijn ze weer dikke maten. Hij roept mij er vaak bij om het mee op te lossen en zo kunnen we snel handelen en kunnen zij weer door spelen.
Daarnaast is hij gewoon nog steeds zo dol op zijn broertje. Hij speelt heel graag samen met hem en praat echt als een grote broer over en tegen hem (moederhart smelt) Hij neemt het ook vaak (soms ook onterecht) voor zijn broertje op, of zegt; ‘Geeft heus niet erg’, omdat hij niet wil dat we boos worden op de Pipster. Kleine lieve zachtaardige man.

Even wat tijd alleen

Wat bij ons wel heel erg helpt merken wij, is ze ook ‘alleen’ tijd geven. De spruit speelt graag groot fantasiespel en in de tijd dat de Pipster alleen maar spullen afpakte in plaats van mee speelde, ging hij vaak in de woonkamer spelen met de deuren dicht. Hij gaat ook vaak met zijn speelgoed aan tafel zitten zodat hij wat hoger zit… voor zijn gevoel zit hij daar ‘veilig’.

Extra TIP

Wat bij ons daarnaast heel goed helpt om onrust te voorkomen, is de Pipster veel laten helpen vooral op tijden wanneer hij ‘vervelend’ wordt, zoals rond het avondeten. De spruit heeft hier minder behoefte aan (al moet hij uiteraard soms ook helpen) maar doordat we de Pipster taakjes geven die hij leuk vindt, is hij afgeleid en heeft hij ook minder tijd om de draak uit te gaan hangen en krijgen de broertjes geen ruzie. Dit is voor de spruit fijn, maar voor de Pipster ook, want nu kunnen we positief reageren op dat hij ons helpt in plaats van negatief op zijn draken gedrag. Zo helpt de Pipster met de was uit de wasmachine halen en opvouwen (nou ja zoiets) hij helpt met koken, boterhammen smeren, koffie zetten , opruimen enz.
Rust voor de spruit, positieve aandacht voor de Pipster en geen ruzie…

Tot nu toe denk ik echt dat we geluk hebben. Onze mannen, die lieve broertjes hebben zelden ruzie, drama of strijd tussen die twee en dat maakt het in huis zoveel gezelliger. Leuke dingen doen ze het liefste samen en ik probeer zoveel mogelijk te stimuleren dat ze elkaars beste vrienden zijn… Dit benoem ik, ik leg uit dat ze heel hun leven vrienden zullen blijven en dat ze altijd voor elkaar moeten zorgen… Geen idee of het werkt of dat het iets uithaalt, maar baadt het niet dan schaadt het in dit geval ook niet…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *