Wij doen deze maand een budget challenge. #liefthuisbudgetchallenge We hebben een budget van 70 euro per week ingesteld en daar onder moeten we blijven. Aangezien wij daar normaal flink overheen zitten vroeg ik tips voor budget boodschappen en uiteraard deel ik die ook met jullie.
Hoe doen ze dat?
Vorige week deden we alvast een ‘proef’ week. Mijn lief deed boodschappen en kocht alleen ‘goedkope’ dingen, zoals kip en pasta. Toch kwam hij niet lager uit dan 88 euro en dan had hij al veel lekkers en dergelijke laten liggen. Hoe doen anderen dat dan? Dus ik riep jullie hulp in…
Mijn vraag was dus… Wij komen niet uit onder een bepaald budget aan boodschappen. Hoe doen jullie budget boodschappen?
De budget boodschappen tips
– Weekmenu maken aan de hand van wat je in de vriezer/ voorraad kast hebt liggen.
– Voor meerdere dagen in 1 keer koken. Sauzen invriezen en kruidenmengsels zelf maken.
– Voorraadkast aanleggen, dus grote aanbiedingen inslaan.
– Maak een weekmenu en koop vervolgens alleen wat er op je lijstje staat.
– 1 keer per week boodschappen doen (deden we al)
– Ga ook naar onze Duitse vrienden Lidl en Aldi (doen we ook zeker en scheelt heel veel)
– Bonusboodschappen… dus vooral aanbiedingen kopen en eten wat er in de aanbieding is.
– Alles opmaken en niks weggooien
– Kijken wat in de aanbieding is en op Pinterest een budget recept zoeken met deze producten. (ik heb Pinterest al even bekeken naar aanleiding van deze tip en vond dit recept, dit lijkt me echt lekker)
– Voor 2 personen meer koken en dat invriezen. 1 dag in de week twee vriezerporties er uit halen (bij een gezin van vier)
– Houdbare producten in de bonus extra inslaan
– Niet teveel verschillend broodbeleg kopen
– Bedrag pinnen en alleen contant betalen
– 1 dag per week maken we dubbele portie en dat eten we later in de week. (scheelt weer een gerecht)
– Folders heel goed controleren
– Online boodschappen doen, want daar kun je goed de prijs per kilo vergelijken. Wanneer je over je budget heen zit kun je vervolgens ook makkelijk iets uit je winkelwagentje halen. Dit is makkelijker dan in de winkel zelf alles optellen of afwachten wat je bij de kassa moet betalen.
– Inslaan bij de Hamsterweken (wanneer zijn die?)
– Zoveel mogelijk huismerk kopen, geen A merk producten.
– Alleen halen wat je echt nodig hebt. Dit klinkt logisch, maar is zo moeilijk.
– Winkelen met de zelfscanner, dan zie je meteen de prijs.
– Minder vlees en vis eten (Deze tip vind ik dus echt geniaal, nooit over nagedacht, maar dit gaan we zeker doen)
– In een kleine supermarkt boodschappen doen, daar is minder, dus ook minder verleiding.
– 1 dag in de week kliekjesdag.
– Weekmenu
– Groente en fruit op de markt halen en dan vooral tegen het einde van de markt, want dan gaan de prijzen omlaag.
– Brood op de markt halen (iemand haalde 3 broden voor 3,50) en deze invriezen.
– Iemand vroeg me ook terecht, waarom ik wilde besparen op eten. Ik ben het hier gedeeltelijk mee eens. Ik wil wel gezond en goed blijven eten en uiteraard ook lekker en dat kost geld, maar we kunnen zeker wel besparen en toch nog gezond, goed en lekker blijven eten.
– Boodschappen voor 5 dagen halen en in het weekend ‘makkelijk’.
Wat gaan wij proberen:
– 1 keer per week boodschappen doen en het grote gedeelte halen we bij Lidl. (dat deden we dus al)
– 1 dag in de week geen vlees/ vis
– Meer koken en invriezen en dit later in de week of de weer er na eten.
– Bonus koken… we pluizen de folders samen uit (wel alleen van Lidl en Plus, want we willen het onszelf niet moeilijker maken dan nodig) en aan de hand daarvan maken we een weekmenu.
– Ook andere boodschappen zoals keukenpapier enzo zoeken we in de folders.
– Wij kopen altijd in voor 7 gerechten, maar vaak komt er wel iets tussendoor of gaan we schuiven. We hebben besloten dus minder in te kopen en mochten we een dag ‘niks’ hebben, dan kunnen we dus altijd uit de vriezer iets halen.
Ik ben benieuwd of het hem gaat lukken (mijn lief doet de boodschappen bij ons)
Leuk om te lezen! Wij proberen ook rond dat bedrag te zitten (inclusief luiers zelfs) en daar kun je echt heel gezond voor eten. Als je inderdaad op vlees wilt besparen kun je het makkelijk vervangen door een bonengerecht dat is erg goedkoop en heel voedzaam. En vlees meenemen met een 30% sticker en invriezen tot de dag dat je het gebruikt.
Auteur
Jaaa dit toevallig vandaag gedaan, omdat ik nog budget over had en allerlei 30% dingen zag. Ideaal
Goeie tips. Alleen vind ik het altijd jammer dat je daarvoor per se naar de Lidl of de Aldi moet. Hun assortiment is bij lange na niet wat je bij een duurdere supermarkt koopt. En voor ons, in onze woonplaats best een stuk rijden voor een supermarkt. Wij gaan het gewoon bij de appie en de jumbo proberen! Ik zal je straks op instagram op de hoogte houden.
Auteur
Het is zeker mogelijk ook bij appie en Jumbo. Misschien iets meer puzzelen, maar Simone is het ook gelukt bij ap. Hier is de Lidl heel dichtbij en wij kunnen juist altijd heel veel vinden bij Lidl.
De hartige broodschotel is erg lekker. Staat hier ook wel eens op tafel.
Auteur
Aaah tof, ik heb er ook echt zin in..
Ik doe niet mee met de challenge, simpelweg omdat ik graag eet wat ik wil eten en niet dingen moet eten omdat ik aan het besparen ben.
Ik denk trouwens dat je niet perse naar de Aldi/Lidl hoeft te gaan..budget merk van de Albert Heijn is net zo goedkoop en daar kan je ook gelijk je merk producten meenemen (minder supermarkten dus minder verleiding en minder parkeerkosten)
Auteur
Hahaha dan lekker niet mee doen. Wij kopen altijd hele lekkere dingen bij Lidl, dus gaan gewoon graag naar Lidl. Daarnaast zit er hier geen appie in t het dorp. We betalen hier ook niet bij de supermarkt voor het parkeren gelukkig.
Handige tips! Wij hebben het niet ontzettend breed en besparen ook regelmatig op boodschappen, maar nooit op groente en fruit. Een of twee dagen geen vlees of vis zou ik ook graag willen proberen. Maar ik ben nooit zo creatief op dat gebied.
Liefs
Auteur
Online staan heel veel opties. voor recepten zonder vlees.
Kijk eens op de website van hellofresh.
Of op boodschappen.nl (van emte en plus ed)
Of op ah.nl
24kitchen.nl
Jumbo.com
En zo zijn er nog meer sites te vinden online.
Ik ben nog niet actief bezig met de budgetchallange maar heb zo ie zo al dat bedrag voor mijn wekelijkse boodschappen.
Wel iets meer maar dat bewaar ik voor reserve. Denk dat ik dan praat over 5 a 10 euro.
Zo kijk ik altijd naar 1+1 of 2+2.
Op houdbare producten is dat een leuke aanbieding.
Wat ook een optie is om sommige groenten of fruit zelf te kweken en oogsten.
Voor de tip van niets weggooien.
Ik koop bijvoorbeeld een bloemkool en de prijs is per stuk. Ik kies dan de grootste uit.
Dit krijgen wij met zn vieren niet op. Ik maak van wat er overblijft altijd soep door middel van wat bouillon toe te voegen en te pureren. Gezond en lekker. En eens iets extra’s in de week. (Wij eten niet dagelijks soep vooraf)
Hoi hoi
Wat je misschien ook kan doen is een restjes dag houden van wat je over hebt van die 5 dagen ps presteert het een beetje leuk als soort borrel bijvoorbeeld
Groetjes natanja
Auteur
Oow wat leuk om het zo te presenteren, ga ik onthouden
Ik ben heel benieuwd naar je weekboodschappen. Wat koop je dan precies? En 1 dag geen vlees/vis? Wij eten juist nog maar 1 a 2 dagen vlees/vis. Je mist het echt niet hoor, een pasta smaakt net zo lekker zonder! Scheelt weer toch š
Auteur
Nee ik geloof je meteen, misschien moeten we het ook nog meer gaan doen, maar voor ons is dit nu echt al een besparing.
Kijk eens op de website van hellofresh.
Of op boodschappen.nl (van emte en plus ed)
Of op ah.nl
24kitchen.nl
Jumbo.com
En zo zijn er nog meer sites te vinden online.
Ik ben nog niet actief bezig met de budgetchallange maar heb zo ie zo al dat bedrag voor mijn wekelijkse boodschappen.
Wel iets meer maar dat bewaar ik voor reserve. Denk dat ik dan praat over 5 a 10 euro.
Zo kijk ik altijd naar 1+1 of 2+2.
Op houdbare producten is dat een leuke aanbieding.
Wat ook een optie is om sommige groenten of fruit zelf te kweken en oogsten.
Voor de tip van niets weggooien.
Ik koop bijvoorbeeld een bloemkool en de prijs is per stuk. Ik kies dan de grootste uit.
Dit krijgen wij met zn vieren niet op. Ik maak van wat er overblijft altijd soep door middel van wat bouillon toe te voegen en te pureren. Gezond en lekker. En eens iets extra’s in de week. (Wij eten niet dagelijks soep vooraf)
Auteur
Heel slim van die bloemkool die ga ik onthouden.