Bumpdate…12 weken; termijnecho, ik heb je gevoeld en eerste aankopen

Of ik iedere week een bumpdate ga typen weet ik niet, maar in de afgelopen week waren er zoveel dingen die er gebeurd zijn, dat ik ze graag met jullie wilde delen. Dus hierbij mijn eerste echte officiele bumpdate.  Vorige week  deelde ik de eerste weken en vandaag neem ik jullie mee naar de afgelopen week.

Termijn echo
Eindelijk was het dan zover, 8 maart, de termijnecho. Na mijn tranendal bij de eerste echo, zoals jullie vandeweek konden lezen, was ik benieuwd hoe het zou gaan. Ik was niet de meest gezellige persoon van te voren, maar de spanning was niet zo groot als bij de eerste echo gelukkig.
Ik mocht meteen gaan liggen en we hebben een kleine 10 minuten, al voelde het veel korter, naar onze mini gekeken. Wauw wat was het gaaf. Ik zei alleen maar, o kijk, hij beweegt, WAUW. De uitgerekende datum werd vastgesteld en dat is 24 september. Mooie dag toch? Vanaf nu was het goed…

Onze Uk met zijn of haar kleine wipneusje

Ik heb de uk gevoeld
Bizar om op beeld te zien hoe mijn baarmoeder en de mini reageerden op het geduw toen de echoscopiste wilde dat hij zou draaien. Eerst lag mini te chillen en hij liet toen wel even zien het hier niet mee eens te zijn. Hij ging flink bewegen en draaien. Veel mensen zeggen, dat is toch altijd bij de termijnecho, maar onze spruit lag bij iedere echo altijd heel rustig te chillen en deze mini dus ook in eerste instantie.
Na de disco duwde ze flink in mijn buik en ineens voelde ik BLOEB en tegelijk zagen we hem helemaal omdraaien. Ik reageerde meteen; ‘ik voelde hem, ow nee dat kan helemaal niet’. Ik herkende het zo duidelijk en was zo verbaasd, maar wist het zeker, zo bijzonder. De echoscopiste gaf aan dat het wel heel vroeg is, maar dat het kan. Sindsdien hoor ik ook van vriendinnen dat ze bij een tweede soms al heel vroeg iets voelen.

SHOPPEN!!!
Al een paar dagen voor de termijnecho merkte ik dat mijn broeken niet meer lekker zaten. In de ochtend en als ik stond ging het nog wel, maar als mijn buik gedurende de dag uitzakte en ik meer zat, kreeg ik echt last. Mijn darmen die niet goed meewerken hebben hier vast ook mee te maken. Ik had al een paar dagen halverwege de dag mijn knoop open. Ruim 11 weken en positiekleding vond ik toch wel erg vroeg, maar het kon niet anders. Dus toen de termijnecho goed was, want daar wilde ik op wachten, ben ik met mijn lief de stad in gegaan en heb ik twee nieuwe positiebroeken gehaald bij H&M. Een grijze en lichte spijker skinny, simpel. maar goed. Ik kan weer even vooruit.

Eerste dingetjes gekocht
Ik had ook heel erg behoefte om na de termijnecho een cadeautje voor de mini te kopen. Aangezien ik niet zo van de unisex kleertjes ben, wilde ik daarmee wachten tot we het geslacht weten, maar ik wilde graag een muziekdingetje halen. Geen idee hoe zo’n ding heet, maar we kochten een hele mooie gehaakte ster met een muziekje er in. Zo lief en zo blij mee.
Toen we in Hema stonden om rompers voor de spruit te halen, zag ik ineens dit tuinbroekje hangen. Ik vind hem fantastisch. Ik twijfelde even, want kon het wel voor allebei. Ik vond hem leuker voor een meisje, lekker stoer, maar mijn lief vond hem leuker voor een jongen. Perfect dus…Die ging mee en wat ben ik er verliefd op. Het idee dat onze baby dat pakje ooit aan heeft, ik smelt, of zijn dat hormonen?

Buikfoto
Ik ga proberen iedere week een buikfoto te maken. Bij onze spruit is dit bijna iedere week gelukt en ik vind het een heel leuk aandenken. Al was ik toen aan het einde van de zwangerschap minder blij met mijn opgezwollen hoofd, mijn buik was, dus ik ben blij met de foto’s. Als het lukt zal ik deze ook delen bij mijn Bumpdates.

Onze mini
Nog steeds geen werktitel bedacht, dus voorlopig onze uk of mini. Onze mini is af. In het mini lichaampje van ongeveer 5 cm is alles aangelegd, alles gemaakt en gevormd. Nu moet hij of zij gaan ontwikkelen. Mini is zo groot als een pruim momenteel.

Volg:
Share:

15 Reacties

  • Liefthuis
   Auteur
   15 maart 2017 / 17:26

   MOE MOE MOE en momenteel grieperig, maar dat telt niet echt natuurlijk haha

 1. 15 maart 2017 / 07:50

  Gefeliciteerd! Bijzonder dat je de mini al kon voelen.

 2. 15 maart 2017 / 08:03

  Heerlijk om te lezen meis en ja ook ik voelde onze kleine man al zo vroeg en tijdens termijnecho werd dit bevestigd, heerlijk he!

 3. 15 maart 2017 / 08:34

  Gefeliciteerd, ik ben zo blij voor jullie! Het is jullie gegund!

  • Liefthuis
   Auteur
   15 maart 2017 / 17:26

   Wat lief, dank je 🙂

 4. Martine
  15 maart 2017 / 11:33

  Wat leuk!! Fijn dat de echo goed is, heerlijk voor jullie! en dat je al een buikfoto hebt! Super hoor. Dat was bij mij niet zo hoor. Tot 17 weken niks te zien. En zeker niet gevoeld. Dat is echt bijzonder als je mini nu al gevoeld hebt. Ik ga het weer allemaal volgen, leuk om te lezen. Veel voorpret voor jullie!

 5. 15 maart 2017 / 12:56

  Heel leuk, wel herkenbaar bij mijn vrouw. Ook het shoppen begon al heel vroeg maar wel speciaal. Fijn dat alles goed gaat, geniet er van het is zo 24 sept.

  • Liefthuis
   Auteur
   15 maart 2017 / 17:25

   Haha, ik doe rustig aan nog, maar een cadeautje wilde ik graag kopen. 🙂

   • 15 maart 2017 / 17:51

    Heel begrijpelijk!! Is ook te schattig al die kleine kleertjes en knuffeltjes

 6. 15 maart 2017 / 19:35

  Wat fijn dat alles goed is en wat leuk/fijn dat je uk al hebt gevoeld… 🙂

 7. 16 maart 2017 / 23:42

  Fijn dat alles goed gaat en dat je kleine dat ook bevestigd heeft door zich duidelijk te laten voelen 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   17 maart 2017 / 10:13

   Ja, dat was zo bijzonder daarna overigens niet meer zo duidelijk gevoeld maar dat moment was super

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.