Bumpdate week 23 & 24: Rare cravings, fysiek zware week en klussen..

24 weken alweer. Ik riep heel lang, het duurt nog wel even voor de kleine er is, ik ben ‘pas’…weken , maar ineens is die tijd overgegaan in ik ben ‘al’ 24 weken. Ik hoef er nog maar 16, ongeveer… De afgelopen twee weken waren zonnig, leuk, intensief en tussendoor genoot ik van het getrappel van onze kleine man. Hoe waren de afgelopen twee weken?

Levensvatbaar
Onze kleine man is vanaf nu levensvatbaar zoals ze  zeggen. Althans de artsen zullen er nu alles aan doen om onze kleine man te helpen mocht hij te vroeg geboren worden. Ondanks dat de kansen nog steeds heel slecht zijn vond ik het toch een kleine geruststelling. Blijf nog maar lekker lang zitten kleine broer, we wachten geduldig af.

Rare craving….
Ik gaf eerst de schuld een beetje aan de hitte. Want als het heet is dan zijn ijsklontjes altijd lekker, maar ik merk echt dat het weer een craving is. Bij de zwangerschap van onze spruit had ik de laatste weken echt een mega craving naar crushed ice en die is terug. Jeetje wat is dat lekker, vooral om er op te kauwen. Mijn lief is speciaal een zak crushed ice gaan halen, zodat ik even vooruit kan. Glas vol crushed Ice, beetje ranja en blijer kun je me niet maken.

Hitte…
Ik heb normaal geen problemen met hitte. Ik kan me er dan goed op kleden en ik vind het juist erg leuk dat onze spruit lekker in het badje kan spelen in de tuin. Het probleem nu is vooral dat ik gewoon geen idee heb wat ik aan moet en daarnaast ook heel moeilijk mijn warmte kwijt kan. Ben ik eenmaal oververhit, dan raak ik het niet zomaar kwijt. Een collega legde laatst een natte blouse over mijn schouders, dat was wel heel erg lekker. Die ga ik onthouden voor de komende maanden. Kleding zoeken die passend is met deze hitte en een dikke belly was trouwens ook een uitdaging….

Mijn lichaam….zware week
De afgelopen week was fysiek gezien een heftige week. Ik ging met mijn leerlingen op schoolkamp. Mega leuk was het, maar ondanks dat ik niet bleef slapen wel echt zwaar. Heel het weekend had ik gelukkig de tijd om bij te komen en dat had ik ook echt wel nodig. Hopelijk trek ik de laatste weken tot de zomervakantie nog goed, ik merk dat ik per week één of meerdere stappen achteruit doe en sneller last van mijn bekken en daardoor de rest van mijn lichaam krijg. Het was te verwachten dus we nemen het voor lief, wel echt iets om rekening mee te houden.

Zolder/ babykamer?
Mijn lief is echt mijn held. Altijd al, maar nu al helemaal. Hij is druk bezig met de muren op zolder. In zijn eentje moest hij alles naar boven tillen en is hij alles aan het regelen. Zo fijn een man die echt kan klussen en dan te bedenken dat hij voor de koop van onze bouwval nog niks kon en nu verbouwt hij een hele zolder in zijn eentje.

Kleine broer
Je bent zo groot als een maiskolf, ongeveer 30 cm en 600 gram. 30 cm klinkt al best groot, maar 600 gram nog heeeeel klein. Dus groei maar lekker door kleine broer. Je begint nu langzaamaan spekkies te krijgen en die heb je nodig. Ook kun je steeds meer geluiden horen, misschien hoor je me wel zingen met je grote broer.

Volg:
Share:

9 Reacties

  • Liefthuis
   Auteur
   7 juni 2017 / 12:51

   Yep dat dacht ik dus ook ineens, waaaat waar blijft de tijd?

  • Liefthuis
   Auteur
   7 juni 2017 / 12:51

   yep hahaha had ik de vorige keer ook heel erg en nu dus alweer, gelukkig gezonder dan frikandellen speciaal

 1. 7 juni 2017 / 12:44

  Jou man is een topper hoor! Met dat warme weer klussen. Ik hoop dat je bekeken je niet veel verder afremmen en dat het een beetje stabiel blijft.. succes nog even, wij lezen braaf met je mee de komende 16 weken

  • Liefthuis
   Auteur
   7 juni 2017 / 12:52

   Ja zo lief altijd je reactie, ik duim voor jullie

 2. 7 juni 2017 / 14:47

  Hmm ik krijgt spontaan ook zin in crushed ice,haha. Maar ’t is er helaas niet echt meer weer voor. Maar wellicht voor jou even een verademing, of niet? Hoewel, regen, daar zit niemand op te wachten. Echt knap zo’n zolder verbouwen in je eentje! Ik doe het je niet na!

  • Liefthuis
   Auteur
   7 juni 2017 / 19:33

   Ik vind het weer even niet verkeerd idd, al blijf ik zin hebben in crushed ice hahaha

 3. Natascha Ippel
  7 juni 2017 / 15:57

  Haha, wat een bijzondere craving! 🙂
  Ik heb ze niet echt. Wel wat meer trek in zoet en hartig, maar het blijft nog aardig binnen de perken.
  Wat goed dat je vriend alles zelf verbouwt! Ik moet zeggen dat mijn man me nu ook wel verbaast af en toe. Zo lief en zorgzaam! Hij was al wel lief natuurlijk, maar nu echt op zo’n bezorgde manier 🙂 Haha. We kunnen trots zijn op onze papa’s in spé!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *