Bumpdate 25 & 26: Pijn, feest, hard groeiende buik en opgezwollen door het vocht…

Bijna aangekomen in het derde trimester en nog maar even en dan heb ik zomervakantie/ verlof. Ik heb toevallig een heerlijke planning qua zwangerschap, dus stop al vroeg met werken. Wat qua lichaam en qua planning wat er thuis allemaal nog moet gebeuren helemaal niet verkeerd is. Kijk mee naar week 25 en 26.

Feest!!!
De afgelopen twee weken waren erg leuk. Onze spruit en ik waren namelijk allebei jarig. Op de dagen zelf hebben we het klein gevierd, maar afgelopen zaterdag was ons traditionele bbq feestje in de tuin. Binnenkort een uitgebreid verslag hiervan, maar wat was het leuk. Ik had echt een hormonaal geluks moment toen iedereen naar huis was, omdat ik zo blij was met alle lieve mensen die speciaal voor ons waren gekomen en omdat het zo gezellig was.

Check up voor kleine broer en mama
Ook een rondje langs de verloskundige stond weer op de planning. Ondanks dat ik onze spruit nu iedere dag heel regelmatig voel, was het na 4 weken toch wel weer fijn even het hartje te luisteren. Kleine broer ligt heel erg voor in mijn buik, dat idee had ik zelf ook al, maar zij bevestigde het. Ze kon zelfs het hoofdje heel duidelijk voelen en aan mij laten voelen. Mijn bloeddruk was voor mijn doen erg laag, niet dramatisch, maar wel fijn, want bij onze spruit was ik me daar altijd druk om aan het maken (ook niet goed voor je bloeddruk natuurlijk) Onze spruit was trouwens mee en hij is meestal heel relaxed, maar dat die verloskundige mijn bloeddruk ging meten en het hartje ging luisteren vond hij maar niks.

Afspraak fysio
Op aanraden van de verloskundige toch maar weer een afspraak bij de fysiotherapeut gemaakt. Binnenkort meer over hoe het gaat met mijn bekken, maar het is geen feest kan ik je vertellen. Hoe goed ik me ook voel in mijn hoofd, mijn lichaam gaat per week echt stappen achteruit, helaas. Met vlagen echt veel pijn in mijn bekken en rug. De verloskundige vond het vooral belangrijk om naar de fysiotherapeut te gaan, omdat het natraject meteen goed gestart moet worden deze zwangerschap, in de hoop dat ik nu sneller herstel dan de afgelopen keer. Komende week dus eindelijk een afspraak.

Benauwd
30 graden werkt niet mee, iedereen heeft het benauwd, maar ik heb het niet eens meer altijd door. Vandeweek vroeg een collega mij na een waggelend rondje wc of ik nu zo buiten adem was van dat stukje lopen. Yep, thats me, laat staan wat er gebeurt als ik me wel echt meer inspan. Heel erg, maar voorlopig nog even realiteit.

Het gaat hard
Mijn buik groeit flink. Iedere week op mijn werk, krijg ik weer opmerkingen dat het zo hard gaat. Niet erg, want dat hoort, maar soms voel ik me al wel een walrus, vooral als ik zo vaak opmerkingen krijg. Ondanks dat ik mijn buik mooi vind, maakt het me soms toch ook wel onzeker, ik wil er graag ook nog een beetje leuk bij blijven lopen.

Genieten
Geloof het of niet, maar ondanks de kwaaltjes en pijn vind ik het zwanger zijn nog steeds heel leuk. Als ik aan het einde van de dag kapot op de bank hang, vind ik het even iets minder, maar wanneer ik kleine broer weer voel bewegen vergeet ik dat snel. Als ik fantaseer over straks, als onze spruit zijn kleine broer een kus geeft dan geniet ik intens. Zolang ik niet teveel doe, dan voel ik me echt goed en geniet ik.

Kleine broer
Je bent echt een fanatiekeling en danst graag op mijn blaas, daar ben ik niet altijd blij mee, maar iedere avond en ochtend maken we even bewust contact. Je bent nu zo groot als een courgette, ongeveer 36 cm en weegt 750 gram. Ongelofelijk dat we al 6 weken over de helft zijn, maar dat je nog zoveel spekkies moet krijgen. Groei mannetje groei!!! Je hebt nu wimpers gekregen en gaat bijna je ogen open doen, alvast oefenen om straks de wereld te bekijken.

Ben jij ook zwanger? Hoe gaat het bij jou? Met je lichaam, je kleine, maar vooral ook met deze hitte?

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. Natascha Ippel
  20 juni 2017 / 11:07

  Ik vind het ook altijd heel fijn om het hartje weer even te horen, ondanks dat ik ook dagelijks het getrappel voel in mijn buik.

  Wat een heerlijk idee dat je al ‘bijna’ met verlof mag! Ik werk tot 36 weken, dus mijn laatste werkdag is 25 augustus. Nog even bikkelen, ik merk wel dat het zwaarder wordt.

  Ohhh en wat herkenbaar dat walrus gevoel! Ik vind mezelf soms prachtig hoor en ik geniet intens van het zwanger zijn, maar ik voel me af en toe ook gewoon ‘dik’ en dat maakt je dan best onzeker.

  Sterkte bij de fysio. Hopelijk verlicht dat je klachten! Ik heb erg veel last van mijn bovenrug, daarvoor ga ik nu ook naar de fysio. Heeft gelukkig niets met mijn bekken te maken, maar alsnog wel heel hinderlijk.
  De warmte vind ik niet zo tof, krijg snel hoofdpijn en moet nog meer plassen omdat ik NOG meer drink en vind het ook erg benauwd. Probeer me inderdaad rustig te houden en als ik thuis ben verkoeling te zoeken in een emmertje water. 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   20 juni 2017 / 16:02

   Oow super vervelend die last in je rug. Hopelijk kan de fysio iets voor je betekenen. En die hitte pfffffff oververhit op het moment

 2. 20 juni 2017 / 12:47

  Ik kan me voorstellen dat het pittig is in die hitte! Ik was zwanger van mijn jongste toen er een eindeloos lange hittegolf was. Die bevalling mondde uit in het ziekenhuis, en volgens mij speelde die lange hitte daar zeker een rol bij.

  Doe maar lekker rustig aan!

  • Liefthuis
   Auteur
   20 juni 2017 / 16:02

   Bevallen tijdens die hitte??? Oow jeetje dat snap ik helemaal dat dat heftig is.

 3. 20 juni 2017 / 14:01

  Jeetje wat gaat het hard. Ik hoop dat de fysio je goed kan helpen voor je bekken klachten en dat je het laatste trimester een beetje doorkomt. Met hoeveel weken ga je met verlof?

  • Liefthuis
   Auteur
   20 juni 2017 / 16:03

   Ik ga officieel met 36 weken met verlof, maar heb dus al zomervakantie met 30 weken.

 4. 22 juni 2017 / 05:53

  Wow heftig inderdaad om met dit ontzettend warme weer zwanger te zijn!
  Ikzelf ben 10 weken geleden bevallen van ons eerste kindje. Op het einde vam mijn zwangerschap ben ik heel veel vocht gaan vasthouden. Door de hormonen die nog steeds door mijn lichaam gieren heb ik hier helaas nog steeds wat last van.. Mooi weer betekent dikke vingers.. Maar ach als we dan zien wat we ervoor terug krijgen! Zo mooi!

  Heeel veel succes nog met je zwangerschap en dat je het nog maar goed vol mag blijven houden! Lekker genieten!

  • Liefthuis
   Auteur
   22 juni 2017 / 12:59

   OOw echt, nog steeds vocht vasthouden??? Tijdens mijn vorige zwangerschap hield ik ook heel veel vocht vast. Dus ik ben benieuwd tegen september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *