Bumpdate week 29 & 30: Zomervakantie, spannende tijden en het aftellen is begonnen…

Het aftellen is begonnen. September lijkt nog zo ver weg, maar 10 weken klinkt dan weer best dichtbij. Hoe is het mij en kleine broer afgelopen twee weken vergaan? Lees het in mijn nieuwe bumpdate.

Vakantie en verlof
JAAAAAAA ik heb zomervakantie. Wat is het toch heerlijk om voor de klas te staan, met ieder jaar die heerlijk lange zomervakantie. Nu is het extra extra lang, want precies na de zomervakantie start mijn verlof. Ik ben 30 weken zwanger en vanaf nu hoef ik niet meer te werken. Als ik weer ga werken is het gewoon 2018…. BIZAR. Echt een raar idee, maar ik ga er wel heerlijk van genieten. Fysiek gezien ben ik er ook echt aan toe om wat meer rust te hebben.

30 weken grens
Jeetje wat klinkt die 30 weken ver. Volgens mij horen jullie iedere keer van mij dat ik het zo hard vind gaan, maar even serieus. Als je de 30 weken hebt bereikt komt het einde toch wel in zicht. Terwijl het van de andere kant nog zo lang lijkt te duren totdat het september is. Vooral als ik dan bedenk dat de zomer dan al bijna voorbij is, dan voelt het heeeeel ver weg. Het aftellen is toch wel begonnen. Nu nog 10 weken.

Top fysio
Wat ben ik mega blij met mijn fysio. Ik heb het schooljaar netjes af kunnen maken en heb mijn werk dus niet hoeven laten vallen. Mijn fysio heeft mede daarbij geholpen, door fijne goede oefeningen en tips voor wanneer het me teveel is. Het is maar goed dat ik niet meer hoef te werken, want ik weet niet hoeveel langer ik het nog vol had gehouden.

Check up bij verloskundige
Ook gingen we weer even langs bij de verloskundige. Mijn bloeddruk is nog steeds helemaal goed en veel lager dan bij mijn vorige zwangerschap, fijn. Ik voel me goed, op de pijn in mijn lichaam na. Mijn buik is iets aan de kleine kant, maar totaal niet zorgelijk. Het komt waarschijnlijk ook door de drukke afgelopen periode, maar aangezien ik nu vakantie heb, zal mijn belly flink in omvang toenemen, gok ik.

Spannende tijden
Alsof zwanger zijn en een baby krijgen nog niet spannend genoeg is. Is er momenteel nogal wat gaande bij ons thuis. Ik blijf nog een beetje vaag hierover (sorry) totdat alles helemaal rond is, maar er staat veel te gebeuren en dan deel ik het met alle liefde met de hele wereld. Dat ik nu vakantie/ verlof heb komt dus maar al te goed uit.

Vouwwagen geluk
Tussen alle drukte door hopen we over een paar weken toch nog even met onze nieuwe vouwwagen op pad te gaan. Mijn lief heeft 3 weken vakantie en gedurende de eerste week zal hij nog flink gaan klussen, maar als dat goed op schiet, hopen we toch nog even een weekje of anderhalf ergens in Nederland onze vouwwagen op te zetten. Geen idee of het haalbaar is, maar we zullen zien. Eigenlijk wilden we naar Frankrijk rijden. Ik hou van Frankrijk, maar ik denk dat dit er toch niet in zit dit jaar.

Kleine broer
Je bent nu zo groot als een komkommer, ongeveer 40 cm. Overdag voel ik je niet veel, vaak omdat mijn buik dan erg hard is, maar iedere ochtend en avond hebben we ons momentje. Toen wij laatst spannend nieuws kregen kreeg jij dat blijkbaar ook mee, want je werd ineens zo druk. Je maakt soms echt salto’s door mijn buik, zo anders dan bij je grote broer. Vanaf nu ga je je donshaartjes verliezen, om je zo langzaamaan klaar te maken voor je komst. Groei maar lekker door mannetje, ik hoop dat ik met meer rust jouw ook beter kan laten groeien en dat ik je wat meer voel.

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 18 juli 2017 / 13:47

  September klinkt inderdaad nog best ver weg, maar wat je zegt: in weken klinkt het niet zo lang meer.

  Best pittig voor je nu het zo warm wordt!

 2. Natascha Ippel
  20 juli 2017 / 14:34

  Die 30-weken vind ik ook wel een dingetje hoor! Hoewel het inderdaad toch nog wel lang lijkt te duren, had ik ook wel weer zoiets van: ik ben al 30 weken zwanger! Ik weet niet wat het is, het is een gevoelsdingetje 🙂

  Fijn dat je bloeddruk allemaal goed is en hopelijk gaat jullie kleintje ook lekker groeien nu je wat meer rust krijgt.
  Succes met alle ontwikkelingen privé, al met al komen er spannende tijden voor jullie aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *