Bumpdate week 13/ 14: Doei 1e trimester, ziek, pilates en last van mijn bekken…

14 weken zwanger alweer. Ongelofelijk. Alhoewel het ondertussen 10 weken geleden is dat ik een positieve test in handen had, voelde het tot nu nog steeds als ‘het begin’. 14 weken begint toch al wel serieus te klinken. Ik dacht dat er in 2 weken niet zoveel gebeurd was, maar ik had deze blog weer zo vol geschreven. Dus lees mee hoe het is gegaan…

Anders
Ten eerste kan ik zeggen dat deze zwangerschap tot nu toe ECHT anders is dan mijn vorige. Je hoort het vaak, maar ik dacht zwanger zijn wel te ‘snappen’, I was wrong…. Wat heb ik me met vlagen ‘blegh’ gevoeld. Bij de zwangerschap van onze spruit heb ik me geen seconde slecht gevoeld het eerste trimester. Ik mag echter echt niet klagen. Niet overgeven en ik kan merendeel nog gewoon ondernemen, als ik zorg dat ik genoeg slaap. I LOVE SLAAP!!!

Doei 1e trimester
Wanneer het eerste trimester officieel voorbij is, hoor ik nog wel eens verschillende dingen over, maar dat het nu echt voorbij is, is duidelijk. Ongelofelijk dat 1/3 van mijn zwangerschap er al weer op zit, terwijl het voor mijn gevoel pas net begint, zoals ik al zei.

Ziek
Ziek zijn, daar doe ik niet aan….Tenminste, normaal dan. Ik ben echt wel ooit verkouden en ziekjes, maar echt ziek gelukkig niet vaak. Ik kan bijna altijd wel gaan werken……dat was nu even anders. Ik stond ziek op en dacht, het trekt wel weg als ik direct voor de klas sta, maar met het uur stortte ik meer in. Dus toch maar naar huis en 2 dagen alleen maar slapen, slapen, slapen. Griepje waarschijnlijk, maar met daarbij de zwangerschap, zorgde ervoor dat het werken toch echt even niet ging.

3D Echo
Zoals jullie vandeweek konden lezen hebben we vorige week naar onze kleine mini mogen kijken in 3D. Wat was het bijzonder. Heerlijk om die kleine te zien bewegen. Sinds de termijn echo onze uk niet meer gevoeld, dus het zien van die kleine was echt weer een fijn momentje. Alles zag er perfect uit, wat een knappe baby.

Zwangerschaps Pilates
Je leest het goed. Deze niet sportieve zwangere vrouw is begonnen met pilates. Ik kreeg pilates al regelmatig aangeraden in de periode van mijn bekken problemen. Ik wilde graag ook iets ondernemen tijdens deze zwangerschap en zo ging ik op zoek samen met een zwangere vriendin. Zwangerschapspilates leek ons ideaal en de eerste les is ons mega goed bevallen. Ik was wel nog redelijk vroeg in mijn zwangerschap vergeleken met de andere zwangeren. Die vriendin van mij is echter 8 weken verder dan ik en mij leek het wel goed voor mijn bekken. Hopelijk houden we het goed vol en worden we mega sterk en lenig……wishfull thinking….

Kwaaltjes?
– Moe, moe, moe. Dacht ik laatst dat het toch wel beter ging met mijn vermoeidheid, stortte ik vorige week na mijn werk weer volledig in. Op zaterdag ook weer twee uur in de middag geslapen, ik was gesloopt. Ik hoop dat het vanaf nu echt wat beter gaat worden en dat ik wat meer energie ga krijgen.
– Mijn darmen werken nog steeds niet mee. Mijn buik lijkt soms al flink bol, maar dit zijn vooral opgeblazen darmen en het voelt soms zo naar.
– Mijn haar is trouwens zo droooooog als maar zijn kan, ongelofelijk. Vorige keer had ik echt mooi haar, maar nu is het net een bos stro.
– Verder vorige week voor het eerst weer last van mijn bekken gehad. Echt weer zoals in die kak periode na mijn bevalling. Ik herkende het meteen en baalde er flink van en was me ineens ook bewust van hoe goed het eigenlijk ging. Vooral na het werken merk ik het. Hopelijk trekt dit snel weg.

Onze mini…
Onze mini van 8,5 cm krijgt een kapsel. Zijn of haar eerste lokken zijn deze week gegroeid. Ben benieuwd of deze mini ook met donkere lokken geboren wordt. Uk kan zijn teentjes wiebelen en duimen, wat verschrikkelijk schattig vind ik dat idee…. Groei mini groei!!!

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. Martine
  29 maart 2017 / 11:24

  Vervelend dat je ook de minder leuke zwanger (eigen) schappen leert kennen. Hopelijk voel je je snel weer beter. Balen van je bekken! Een goede fysio in het begin van de zwangerschap heb ik altijd veel aan gehad. kon niet eens het reguliere sportprogramma volgen. Hopelijk helpt dat bij jou ook zodat je straks niet te veel last krijgt. Mooie foto trouwens hoor. En wat fijn dat je een mooie 3d echo hebt gehad. Het wordt vast nog genieten voor je. Hoop met je mee. xxxx

  • Liefthuis
   Auteur
   29 maart 2017 / 21:18

   Leuk om te horen. Op die ellendige bekken na vind ik het gelukkig ook weer erg fijn.

 2. 31 maart 2017 / 13:44

  Zo leuk die foto iedere keer weer! Naar van je bekken schat, ik weet ook hoe het voelt, maar ben een stuk verder, dus het einde raakt in zicht. Hoop dat je er toch snel minder last van krijgt! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *