Bumpdate week 19 & 20: Groeispurt, kennismaking met papa en harde buiken…

Als ik dit type ben ik precies 20 weken in verwachting van kleine broer. Onze tweede kleine man, onze tweede zoon. Het klinkt super cliché, maar de tijd vliegt, wat gaat het hard en wat is het weer genieten. De afgelopen twee weken waren echt heerlijk…lees mee met mijn bumpdate van week 19 en 20.

Op de helft….ongeveer
We zijn op de helft, of bijna of er net overheen, maar volgens de ‘officiële’ telling zijn we op de helft. Wat een mijlpaal. Mooi getal en het wordt nu toch wel echt serieus. De twintig getallen klinken gewoon heel echt in een zwangerschap, vind ik. Raar misschien maar zo gaat het in mijn hoofd. Niet alsof het daarvoor niks voorstelt, want het is soms juist veel zwaarder daarvoor, maar die twintig getallen zijn fijn. Ik voel kleine broer lekker dansen in mijn buik, mijn buik begint betere vormen aan te nemen, ik heb meer energie, heerlijk.

Mei vakantie…Ibizaaaaaa
Week 19 en 20 waren echt twee heerlijk rustige weken. Ik had namelijk meivakantie. De eerste week heb ik thuis lekker van alles en niks gedaan. In mijn vakanties komt er vaak veel vermoeidheid uit, ik word ook vaak ziek in vakanties en dat was nu niet anders. Niet ziek gelukkig, maar ik voelde me de eerste dagen flink brak. M’n buik was regelmatig super gespannen (harde buik?), ik was moe, last van mijn bekken, gewoon blegh. Gelukkig was dit na een paar dagen over en is het juist ook heel lekker om dus in de vakantie zo goed bij te komen. De tweede week zijn we heerlijk een weekje weg geweest, wat was het fijn, maar hier komt snel meer over.

Groeispurt
Rust doet kleine broer goed en dat is te zien aan mijn belly. Hij heeft echt een groeispurt gehad de afgelopen twee weken. Het viel mij nog niet zo op, maar op foto’s op Instagram reageerde verschillende mensen met deze reactie. Toen ik eens goed ging kijken, merkte ik ook dat ik steeds blijer word met mijn buik. Het stadium dik of zwanger zijn we bijna uit en mijn buik begint nu echt een zwangere vorm te krijgen. Groei broertje groei

Last van mijn buik
Zoals ik al zei heb ik denk ik wel wat last van harde buiken gehad, denk ik. Het voelde niet zoals die ene eerste harde buik, maar als een heel gespannen en strak gevoel in mijn buik. Niet pijnlijk, wel vervelend. Dit was vooral na fysieke inspanning. Zouden dit ook harde buiken zij? Ik heb geen idee…

Papa heeft je gevoeld
Op Ibiza hadden we een heel mooi momentje. Ik voelde onze kleine broer al even borrelen en wiebelen, maar dat is de afgelopen weken heel duidelijk overgegaan in geschop of volledige draaien. Ik kon hem zelf soms van buiten al voelen, maar mijn lief heeft op het strand op Ibiza ook kennis kunnen maken met kleine broer, zijn tweede zoon. Toch wel weer heel bijzonder, hij vond het ook weer erg leuk.

Kwaaltjes
Over het algemeen voel ik me nu heel erg goed. Ik heb het idee dat ik meer energie heb dan de weken hiervoor en dat is heel erg fijn. Er blijven altijd wat dingetjes, mijn bekken, die gespannen buik, ik ben benauwd of andere rare kwaaltjes, maar ja wat wil je, ik groei een mensje, dus dit nemen we voor lief. Dat mijn energie terug is, scheelt al heel veel. Hopelijk blijft dit ook als ik komende week weer ga werken.

20 weken echo
De oplettende kijker zal misschien denken…heeft ze de 20 weken echo al gehad? Het antwoord is; nee, die hebben we morgen. Hier doen ze die het liefste bij 19 weken, maar aangezien wij toen met onze derrière op het strand in Ibiza zaten, werd het toch een weekje later. Het blijft toch een spannende en belangrijke echo, dus we duimen voor morgen.

Kleine broer
Kleine broer is al een hele broer aan het worden, als ik mijn buik mag geloven. Hij is nu ongeveer 26 cm lang en weegt zo zwaar als een paar slippers. Mijn app zegt dat zijn geslacht nu goed zichtbaar moet zijn en dat bracht me aan het twijfelen. 4 weken geleden was het toch ook al overduidelijk zichtbaar? Wij hebben toch echt heeeeel duidelijk tussen zijn benen gekeken. Wat nu als we het toch niet goed gezien hebben? Dan word ik ter plekke even gek. Ik ben nu zo ingesteld op kleine broer, het kan al niks anders meer zijn.

We groeien lekker verder…

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. 8 mei 2017 / 07:49

  Wauw echt een mooie buik! En spannend de echo morgen meis. En ja die kwaaltjes, die moeten we inderdaad maar voor lief nemen. Al ben ik sommige nu echt wel zat (maagzuur, harde buiken, kramp in kuiten)

 2. 8 mei 2017 / 09:55

  wat een mooie buik, wat heerlijk genieten op de strand op Ibiza. Wat gaat het hard he

  • Liefthuis
   Auteur
   8 mei 2017 / 13:47

   Ongelofelijk zo hard het gaat.

 3. Annet
  8 mei 2017 / 11:46

  Ik heb morgen ook de 20 weken echo. Blijft spannend inderdaad, ik ga ook voor jullie duimen dat alles Oke is
  Geniet van je zwangerschap

  • Liefthuis
   Auteur
   8 mei 2017 / 13:47

   Ik duim ook voor jullie dan uiteraard. Laat het morgen even weten.

 4. 9 mei 2017 / 22:03

  Je hebt een prachtige buik. En wat je zegt idd toen die op instagram verscheen dacht ik… jeetje groeispurtje! Super mooi..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *