Bumpdate week 27 & 28: 3e trimester, droom in duigen, ziek en alles ‘geregeld’…

Het kan niet waar zijn dat ik nu alweer in het derde trimester ben beland. Dat mijn buik nu alweer serieus in de weg gaat zitten bij bijvoorbeeld het schoenen aandoen. Dat we nu al serieus naar geboortekaartjes moeten gaan kijken, dat mijn lief nu toch wel door moet gaan werken op zolder (wat hij ook doet hoor, die held) en dat ik nu steeds minder kan. 

Hoi 3e trimester
Het derde trimester is aangebroken. Het laatste trimester, terwijl het soms lijkt alsof ik net nog die positieve pis test in mijn handen had. Al duurt het nog heel wat weken voor kleine broer mag komen, klinkt het toch ineens al heel dichtbij. Het is zo anders dan tijdens mijn vorige zwangerschap, want voor mijn gevoel moet nu alles nog gebeuren, terwijl we de vorige keer al een heel eind op weg waren.

Stom lichaam, stomme bekken
Helaas werd het mijn lichaam vorige week toch even teveel, tenminste qua werk. Vorige week konden jullie de update al lezen. Op maandag had ik al zoveel last van mijn bekken, stuitje en rug dat ik eerder naar huis ben gegaan. De dag erna heb ik me ook ziek gemeld. Zo mega lastig, want ik voel me niet ziek, als in griep of wat dan ook, maar mijn lichaam was er even helemaal klaar mee.
De nieuwe fysio oefeningen en de rust van afgelopen week hebben me wel even goed gedaan, dus hopelijk hou ik het de komende twee weken nog gewoon vol. Dan is het namelijk zomervakantie. Twee weken klinkt als een eitje en dat hoop ik ook, maar iedereen die in het onderwijs werkt, weet dat de laatste weken nog even heftig zijn. Twee weken bikkelen, dat moet lukken.

Officieel gedeelte voor kleine broer
Voor iedereen die niet getrouwd is en wel een kind heeft die weet dat je lief de ongeboren vrucht moet erkennen. Bij onze spruit hebben wij dit gedaan rond 20 weken en zoals alles bij een tweede iets langzamer gaat (laten we het over die buik maar niet hebben) bedachten we rond 20 weken dat het nu ook weer moest gebeuren. We hebben het iets anders gedaan deze keer, maar daar lees je overmorgen meer over. Voor kleine broer is in ieder geval alles goed geregeld.

Je bent nu al een neefje
Mama was ik al en dat er weer zo’n wondertje onderweg is die mij mama gaat noemen vind ik fantastisch, maar afgelopen week zijn wij ook nog eens oom en tante geworden. Van een lief, klein, mooi mannetje. Onze spruit is dus grote neef en kleine broer nu al een neefje. Het was super leuk samen zwanger te zijn en dat onze kleine mannen straks samen opgroeien vind ik al helemaal gaaf. Ik kan niet wachten ze straks naast elkaar te leggen.

Onze droom in duigen
Dit klinkt misschien overdreven, maar wat heb ik een rotweekend achter de rug. Twee weken lang waren we super hard bezig om alles te regelen zodat ons droomhuis haalbaar was. We hadden een huis gezien wat fantastisch was. Het was in alle opzichten perfect en zag ons hier al wonen. Het was echt ons familiehuis. Ons huis voor ons gezin. Afgelopen zaterdag hoorden we echter dat na inschrijving iemand anders een hoger bod had. Wat heb ik me ellendig gevoeld die dag. Ik had er zo op gehoopt en alles leek perfect uit te pakken qua kosten, maar helaas. Ik kan me nu even niet voorstellen dat er iets mooiers komt dan dit huis, gelukkig hebben we voorlopig een heel fijn plekje in het huis waar we nu wonen. Papa bouwt verder op onze kluszolder, zodat jij straks je eigen kamertje hebt.

Kleine broer
Je bent nu ongeveer 38 cm groot en weegt ongeveeer 1 kilo. Ongelofelijk dat je het laatste trimester nog zoveel gaat groeien. Je orgaantjes weten al goed wat ze moeten doen, al moeten die ook nog langer oefenen, maar je gaat vooral nog spekkies krijgen en daar is je lichaampje nu mee gestart.

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. Natascha Ippel
  4 juli 2017 / 08:13

  Sterkte met de laatste loodjes op je werk! Hopelijk hinderen de klachten je toch niet al te veel en kun je nog een beetje fatsoenlijk de dagen doorkomen.
  Gefeliciteerd met jullie neefje! Super leuk om samen zwnager te zijn 🙂

 2. 4 juli 2017 / 11:10

  Dat is ook een grote teleurstelling! En wat irritant ook dat er iemand tussenkomt met een hoger bod. Dat voelt dan altijd alsof iemand voorkruipt vind ik.

 3. Martine
  4 juli 2017 / 12:45

  Ojee dat huis…..Ik snap zo goed je teleurstelling als je het zo graag wil en het dan net niet doorgaat. Ook al denk je nu. an niet, maar er komt vast nog zo’n huis, op het goede moment voor een mooie prijs. Veel succes met alles, komt vast goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *