Bumpdate week 31 & 32: hectische weken, te rustige baby? en lektieten..

Bij iedere bumpdate die ik type heb ik het gevoel dat de vorige pas geleden is. Als ik dan het week getal in de titel type, dan schrik ik nu bijna. De volgende is alweer met 34 weken en dan begint het toch wel serieus dichtbij te komen de bevalling. Er moet nog zoveel gebeuren voor kleine broer, dat ik het soms benauwd krijg van de getallen. Als ik dan bedenk dat het pas eind september is krijg ik iets meer rust. Ik ben vrij, heb vakantie en daarna verlof dus dat komt vast goed.

Mega rustige baby
In week 30 en 31 was kleine broer erg rustig. Soms zelfs zo rustig dat ik me stiekem soms zorgen maakte. Ik kon hem overdag gerust heel de dag niet voelen. Mijn buik was dan ook wel vaak erg gespannend, maar als ik me dan ’s avonds besefte dat ik hem nog niet goed gevoeld had ging ik er echt even voor op bed liggen. Ik telde dan vaak hoe snel ik 10 bewegingen voelde. Dit was toch altijd wel goed, al waren het vaak zachte meer draaiende bewegingen. Ook voelde ik vaak zachte trapjes in mijn blaas en een bolletje boven mijn navel. Zou kleine broer verkeerd om liggen net als zijn broer?

Getrap in mijn zij
Vorige week zondag stond ik op en ineens voelde ik iets geks in mijn zij. Iets wat ik nog niet eerder zo bewust had gevoeld. Ik verschoot er ook iedere keer een beetje van. Na even goed voelen, moest dit wel een voetje zijn van kleine broer. Hij was gedraaid. Ik voelde hem ook ineens veel meer bewegen en heel anders dan de twee weken ervoor. Mega fijn dat hij zelf nog draait, ookal betekent dit niet dat hij zo blijft liggen, hij is in ieder geval niet zo eigenwijs als zijn broer om gewoon zo te blijven liggen. De verloskundige bevestigde mijn gevoel en gaf ook aan dat bewegingen heel anders voelen als hij in stuit ligt.

Hectische weken
Zoals jullie ongetwijfeld al mee gekregen hebben, zijn het nogal hectische weken de afgelopen weken. Vooral het huis klaar maken voor de foto’s en daarna voor het open huis zorgde ervoor dat er continu iets ‘moest’ gebeuren en ik moest alles doen met tussenpauzes, waardoor het allemaal niet zo snel ging als ik wilde. Gelukkig is het open huis nu voorbij en heb ik nu weer even echt rust.

Lektieten en stuwing
Ja hoor de eerste lektieten zijn in de pocket en ook de eerste keer stuwing heb ik te pakken. Gelukkig is het allebei de keren bij die ene keer gebleven, maar het zal dus nog wel vaker komen. Het bizarre is dat het allebei de keren gebeurde nadat ik de new born baby van een vriendin vast had gehad. Zou die kleine er dan voor gezorgd hebben dat mijn melkproductie op gang kwam?

Naam staat vast….dat moet wel…
Want we hebben iets besteld voor onze spruit en kleine broer met hun namen er op. Even twijfelde ik of we dat wel moesten doen, maar hij gaat echt niet meer wijzigen…denk ik….en dit zorgt er ook voor dat we het niet meer kunnen wijzigen.

Kleine broer…
Je zou nu je positie in moeten nemen waar veel baby’s in blijven liggen. Hopelijk draai je niet meer terug. Je bent nu 42 cm en weegt al 1700 gram. Al best groot vind ik het klinken…Ookal moet je nog heel veel groeien de komende 8 weken.

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 3 augustus 2017 / 06:57

  O wow stuwing en lekborsten haha. Heb ik nog geen last vast, ben benieuwd of dat bij mij nog komt. We gaan zaterdag wel op kraamvisite, dan zal ik die baby eens goed vasthouden haha

  • Liefthuis
   Auteur
   3 augustus 2017 / 16:00

   Hahahaha ik heb het na die babyknuffels gelukkig niet meer gehad, maar pas maar op hahaha

 2. Natascha Ippel
  3 augustus 2017 / 14:52

  Hihi, hier lekt er ook nog niets ­čÖé Vroeg me al af wanneer dat zou komen, omdat ik pas ergens last dat het met 25 weken al kan voorkomen!
  Ik voel ons kindje ook vrij weinig. Wel gewoon gedurende de dag, maar niet zo heftig dat ik er bv. niet van kan slapen. Het zijn echt lieve, zachte schopjes. Volgens de verloskundige niets raars. Zolang ik ons kindje maar regelmatig voel.

  • Liefthuis
   Auteur
   3 augustus 2017 / 16:01

   Onze spruit hield mij ook nooit wakker en was ook een rustige beweger, deze blijkbaar weer al had ik verwacht dat hij drukker zou zijn.
   Bij onze spruit heb ik heel de zwangerschap geen melk gelekt, dus het hoeft niet en buiten de baby knuffel sessies om nu ook niet meer.

 3. 4 augustus 2017 / 21:55

  O jee nou al lekken haha. Dat wordt nog wat straks… hopelijk blijft kleine broer nu goed liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *