Bumpdate week 33 & 34: Ziek, Walrus in wording en eindelijk nestelen…

34 weken….twee weken geleden zei ik het al, bij 34 weken lijkt het echt dichtbij te kopen. Dan ben je toch wel bijna hoog zwanger….of wanneer ben je dat eigenlijk? De afgelopen twee weken gingen zwangerschap technisch niet helemaal fantastisch…Waarom niet?

Walrus in wording…Vocht
Dat ik een beetje vocht vast hield dat voelde ik wel na ‘lang’ lopen of aan het feit dat mijn ringen niet meer lekker zaten. Ik vond het verder nog niet heel zichtbaar, maar daar is van de een op de andere dag ineens verandering in gekomen. Ik zie het in mijn gezicht, vooral als ik lach en op foto’s. Ook mijn onderbenen en voeten nemen steeds lompere vormen aan. Ik voel me er niet bepaald aantrekkelijker op worden. Waar gaat dit heen, waar gaat dit heen??? Nog 6 weken doorgroeien klinkt dan nog best lang…

Op vakantie
We besloten nog een weekje te gaan kamperen, zoals je al kon zien in de PLOG. Ik hou van kamperen en de knusheid. Het was heel fijn, onze spruit vermaakte zich fantastisch, maar voor mijn lichaam was het geen feest. Ik was even bang dat het vanaf week 32 gewoon mijn lichaam was die zo’n pijn deed, maar weer thuis en slapend in een goed bed weet ik dat dit gelukkig niet zo is. Wat heb ik een pijn gehad die week, ik leek wel een oma. Ik kon mijn linker been niet optillen en nog geen 10 minuten door het centrum van een stadje lopen. Een bed dat toch minder is als thuis en geen bank om tussendoor te ontspannen zorgde ervoor dat mijn lichaam flink protesteerde. Thuis was een deel hiervan gelukkig weer over.

Huis verkocht
Zoals je misschien afgelopen week al gelezen heb, is ons huis verkocht en wat is dat een opluchting. Nu hoef ik me daar niet meer druk om te maken en kan ik me volledig richten op kleine broer. Eindelijk baby dingetjes regelen, de commode klaar maken en dat soort geneuzel. Het voelde echt als een belangrijk moment wat we af konden strepen voor de geboorte van kleine broer…

Ziek Blegh
Helaas werd ik na onze vakantie ineens ziek. Ik was net zo blij dat ik me fysiek weer wat beter voelde en toen hakte de griep er kei hard in. Het is echt heel lang geleden dat ik me zo ziek heb gevoeld. Keelpijn, snot, hoesten, hoofdpijn, 0,0 energie….algehele malaise. Juist in die week had ik allerlei plannen gemaakt om eindelijk baby dingen te regelen, maar ik had er echt de energie niet voor. Dus 3 dagen alleen maar in bed gelegen, gelukkig ging het daarna langzaamaan beter. Een vriendin zei; Best logisch dat het er uit komt, na de hectische weken waarin je misschien wel teveel gedaan hebt. Zo had ik er nog niet aan gedacht, maar ze heeft misschien wel een punt.

Babydingen regelen, nestelen nestelen nestelen
Na de drie dagen bed, toch rustig begonnen met nestelen. Alle gekochte spulletjes bekijken en een plekje geven. De commode staat nu op onze slaapkamer en de maxi cosi en wieg zijn van zolder. De eerste babywasjes zijn gedaan en mijn ‘must buy’ lijstje krijgt vorm. We hebben hier bewust mee gewacht tot na het open huis en nu kon ik eindelijk los. Althans dat was de bedoeling, maar mijn ziek zijn gooide wat roet in mijn planning. Ik weet dat ik nog wel even heb, maar ik had zo’n zin om eindelijk te kunnen nestelen…dus dat was flink balen. Gelukkig toch een beginnetje kunnen maken en deze week kan ik door…. Heerlijk!!!

Kleine broer
Vertelde ik twee weken geleden dat je eindelijk weer goed lag, draaide je toch weer verkeerd. Ik voelde je minder en je trapte weer in mijn blaas. Gelukkig vond je het na een week verkeerd liggen toch welletjes en ben je volgens mij weer goed gedraaid…blijf nu maar lekker zo liggen. Komende week heb ik liggings echo, dus we zullen zien.
Je verliest nu je donshaartjes en je nageltjes zijn bijna af. Je ben nu bijna 46 cm en ongeveer 2100 gram. Groei maar lekker door kleine man, wij wachten rustig af.

Volg:
Share:

3 Reacties

  1. 15 augustus 2017 / 09:11

    Balen zo’n stevige griep. Maar misschien was het inderdaad ook wel een signaal van je lichaam om even flink gas terug te nemen.

    Fijn dat je toch een beetje hebt kunnen nestelen.

  2. 16 augustus 2017 / 20:56

    Heerlijk dat het huis verkocht is, lijkt mij zo’n opluchting! 🙂 Minder dat je je zo ziek voelde maar gelukkig kan je nu lekker toegeven aan de nesteldrang 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *