Bumpdate week 35 & 36: spannend moment, mijn babyshower en de liggings echo…

36 weken en ik ga vandaag niet vertellen hoe snel het allemaal gaat. Ik ga wel vertellen dat ik nu toch wel hoog zwanger ben en dat merk ik overigens ook echt wel. Daarnaast krijg ik nu toch ook het gevoel dat we dingen af moeten gaan maken en dat we ons klaar moeten gaan maken voor de komst van de baby. Vooruitschuiven kan niet meer….It’s real….

Babyshower time…Ik kreeg een baby-que
Hoe vet…Vorige week zondag, precies toen ik 35 weken in verwachting was. Werd ik door allemaal lieve vriendinnen en familie verrast met een babyshower. De dagen van te voren reageerde mijn moeder en mijn lief ineens raar op bepaalde vragen en toen ging er een lampje branden….zou het??? Op de dag zelf was er om 4 uur nog niks gebeurd, dus ik dacht; ik zal het wel verkeerd hebben. Totdat mijn lief me toch ineens meenam en wij naar mijn ouders reden. Daar gingen we fikkie stoken en barbequën…en laat dat nou net het gene zijn wat ik mega leuk vind. We zijn mega verwend met gave cadeaus, het eten en de hapjes waren super verzorgd en het was vooral super gezellig. Bedankt lieve allemaal… Echt mega leuk…

Liggingsecho
Bij 34 weken en 4 dagen kreeg ik een ligginsecho. Wat was het lang geleden dat we kleine broer hadden gezien beseften we ons ineens. Dat was bij de 20 weken echo namelijk. Kleine broer was helemaal af en hij lag goed…JEUJ JEUJ JEUJ. Onze spruit lag in stuit en moest gedraaid worden, zo fijn dat dat nu niet hoeft. Daarnaast zag ze dat het weer een flinke baby wordt. De verwachting is weer 8 pond, net als bij onze spruit, helemaal goed dus.

Bezoek gynaecoloog
Ook stond er een bezoekje aan de gynaecoloog gepland. Door mijn vorige bevalling en het uitscheuren (ja sorry voor de TMI) wilden ze nu graag een overleg. Ik vond het helemaal best. Heb de vorige bevalling niet als vervelend ervaren en heb ook geen klachten overgehouden aan het scheuren. Ik ging er dan ook niet van uit dat hij iets bijzonders zou zeggen. Helaas was dat anders. Hij stelt voor een preventieve knip te zetten en daar baalde ik toch flink van. Het lijkt me mega pijnlijk en mega vervelend…deze week maar eens goed met de verloskundige bespreken. Wat moet dat moet, uiteraard, maar ik word niet blij van het idee.

Voorweeën
Het tijdperk van de voorweeën is ook weer begonnen. Bij onze spruit heb ik dat ongeveer 2 weken voor zijn geboorte iedere avond gehad. Ze zeggen vaak dat het juist bij een tweede pas komt, of dan erger is. Dus ik was er al een beetje op voorbereid. Na twee avonden iedere keer zeurende pijn in mijn onderrug die kwam en ging, besefte ik me ineens dat dit voorween zijn. Hopelijk niet iedere avond vanaf nu, want dan duren 4 weken toch nog wel lang.

Toch vroeger dan gedacht
En zo dachten we eergisteren (als jullie dit lezen) ineens dat kleine broer zich toch al eerder aan ging dienen. Terwijl ik bij een kraamborrel was en echt dacht het goed voor elkaar te hebben in een ligstoel, kreeg ik eens heel erg pijn. Zeurende pijn in mijn rug en steken in mijn zij die uitstraalde naar mijn buik en naar mijn been. Ik moest de steken echt wegzuchten dus ben aan de arm van mijn lief (en mezelf groot houdend, want er waren veel mensen) naar binnen gestrompeld om op de bank te gaan liggen. Daar duurde het even voordat het weg trok, maar uiteindelijk waren de steken weg. Ik volledig gesloopt, want het had al mijn energie gekost. Ook in de nacht en de dag erna was ik nog helemaal op. Hopelijk trek ik vandaag een beetje bij. Geen idee wat het nu was, maar prettig was het niet.

Een nestelende man
Het gevolg van de situatie op zaterdag was dan wel weer dat mijn lief ineens nesteldrang kreeg. Ik was hem kwijt gisteren middag en ineens hoorde ik allerlei gerommel boven en bleek dat hij de wieg en de box van zolder aan het halen was (terwijl we dat eigenlijk pas volgende week zouden doen) ook het geboortebord is hij aan begonnen (en al bijna af) en hij vond het een goed idee als ik de vluchttas maar eens in ging pakken. Stiekem ben ik nu ook wel heel blij met alle dingen die nu afgestreept zijn.

Kleine broer
Op de echo konden we zien dat je al een flinke jongen bent. Waarschijnlijk net als je broer een 8 ponder bij 40 weken. Helemaal goed dus. Je bent al wat ingedaald en dat heb ik gevoeld. Je huid wordt steeds gladder en je lever en nieren kunnen nu functioneren. Laat je ons niet meer zo schrikken net als afgelopen week???

Volg:
Share:

11 Reacties

 1. Rianne
  28 augustus 2017 / 06:12

  Spannend allemaal hoor! Het komt nu echt allemaal snel dichterbij :).
  Leuk hoor, een babyshower!
  Hier ook een bijn-totaal-ruptuur bij de eerste en ook mij is een preventieve knip voorgesteld.
  Juist omdat ik het scheuren en het hechten en het herstel hiervan als ‘prima’ heb ervaren, heb ik gezegd dit niet te willen, mits er natuurlijk gevaar voor de baby ontstond.
  Ben uiteindelijk zonder knip bevallen en veel minder gescheurd dan de vorige keer!
  Dus zeker met je vk overleggen.

  • Liefthuis
   Auteur
   28 augustus 2017 / 14:31

   Dit klinkt precies als mijn ervaring. Totaal geen last van gehad dus mijn gevoel zei, we zien wel laat maar komen. Fijn dit bij jou te lezen.

 2. 28 augustus 2017 / 07:13

  O jij maakt ook al van die grote baby’s! Ik hoop voor je dat de preventieve knip alsnog niet nodig blijkt… Wel lekker dat je een hoop van je to do lijstje kunt afstrepen! Geeft toch wat meer rust!

  • Liefthuis
   Auteur
   28 augustus 2017 / 14:30

   Geeft zeker rust merk ik nu. En idd grote baby’s hier 🙂

 3. Carolien
  28 augustus 2017 / 13:21

  Als je de keuze hebt, zou ik die knip niet doen.. ik heb n knip gehad en dat knippen zelf deed geen zeer of zo in the heat of the moment. Maar achteraf.. mijn ventje is over 3 maanden 2 jaar en die knip voel ik nog steeds wel eens. Helemaal nu ik weer zwanger ben. Het moest ivm vacuümpomp dus ja niks te kiezen

  • Liefthuis
   Auteur
   28 augustus 2017 / 14:30

   Jeetje wat vervelend. Bedankt voor je reactie, kan ik echt wat mee.

 4. Heleen
  28 augustus 2017 / 13:38

  Hoi, wat naar een preventieve knip…
  Ik ben een Belgische lezeres en hier zouden ze dit nooit voorstellen. Bij m’n 1e zoontje ook een scheur en geknipt… Bij de 2e bevalling niks…
  Beide zonder epidurale (wel lokale verdoving voor de knip) bevallen in bad. Ik zou nog es goed overleggen en toch vermelden dat je liever geen knip zou hebben… ik ervaarde de knip wel als iets naars, maar geen last van gehad nadien.

  Succes!

  • Liefthuis
   Auteur
   28 augustus 2017 / 14:29

   Super fijn je reactie. Ik ga het zeker overleggen met de vk en neem al jullie reacties mee. MIjn gevoel zegt ook nog steeds niet doen, mocht het nodig zijn dan kunnen ze hem altijd nog zetten.

 5. Danielle
  28 augustus 2017 / 19:48

  Hoi, ik heb bij mijn eerste bevalling ook een totaalruptuur opgelopen, gelukkig geen klachten aan over gehouden 🙂
  Nu net als jij zwanger van de tweede en bij mij had vk gezegd dat er geen preventieve knip gezet hoeft te worden (had gyn meteen na het hechten al aangekondigd..)
  Ze zei dat een knip niet beschermt tegen totaalruptuur. Ze kijken op het moment zelf hoe het loopt en mocht het nodig zijn kan er worden ingegrepen.
  Succes met alles bespreken!!

  • Liefthuis
   Auteur
   28 augustus 2017 / 20:44

   Dat is denk ik ook zoals ik het aan wil pakken. Fijn andere ervaringen te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *